האם אפשר לאבחן היפראקטיוויות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בגיל שנתיים וחצי? שנתיים ושבעה חודשים?
    אשמח לקבל תשובות היינו בבדיקת מעקב התפתחות בהתפתחות הילד בשבוע שעבר דנדוש משייכת חפצים לפי שמות בתמונות מנסה לחזור אחרי הקלינאית ויש עוד המון ישבה שם בבדיקה בדיוק 10 דקות שלאחריהם התפזרה בחדר נגעה בכל דבר סירבה לקבל לא וגבולות שניסו גם שם להציב לה (במעון היא לא מורדת בגבולות)
    והאמת לפני אכלה שוקולד קצת (גורם לה באמת להיפר) השאלה אם יש קשר
    אשמח לקבל בבקשה את דעתכן בנושא ותודה

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

11 תגובות
עמוד 1
  • נדמה לי שקראתי על מהשהוא כמו סביבות גיל 3-4 .לדעתי עדיין מוקדם , גם לנועה יש ימים שהיא מפרקת את הבית ולא מסוגלת לשבת 3 דקות
    [url=http://www.glitterfly.com]

• תודה והחלמה מהירה לילד
    ואגב קראתי שזה יכול להיות גם גנטי אבא של דנדוש הגרוש שלי גם הוא תזזיתי והיה ככה כל החיים שלו וגם הבן שלו מנישואים קודמים לילד שי הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיוויות בגלל זה אני מפחדת שדנדוש תצא גם היפראקטיווית נראה מה יהיה בביקור הבא במעקב בעוד חמישה חודשים

• מאבחנים היפראקטיויות לפי שלילה של דברים אחרים, לא לפי שיומים של כאלה ואחרים.... או האם אחרי 10 דקות פרקה את כל החדר.

כלומר - אחרי ששוללים בעיות שונות ומשונות שיש להם תסמינים הנראים כמו היפראקטיויות - בעיות של קשב וריכוז, הפרעות אישיות, הפרעות חברתיות וכו' ואז מנסים כל מיני תרופות שאולי יעזרו ואולי לא ורק אז מגיעים לאבחנה סופית.

ובגיל של דניאלה אף אחד לא יאבן אותה באופן סופי ומי שיעשה זאת הוא לא מקצועי. מהסיבה הפשוטה שהיא עוד מתפתחת, המוח שלה עוד מתפתח.
    את התווית של ה"היפראקטיוית" אם יהיה צורך, היא תקבל רק בבית ספר יסודי.

רעות כפיר,
    B.eD בחינוך וחינוך מיוחד.
    (ובקרוב) מדריכה לנוער וילדים בהדרה.

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • מוקדם מידי לדעת. לפחות בגיל ארבע שהיא תבין תוכלי לאבחן.
    מה אומרים בגן שלה? היא בגן רגיל? איך היא מסתדרת שם? בכל מקרה לדעתי זה ממש מוקדם.
  • היי תהילה
    ככה בדרך כלל ADHD או ADD הפרעת קשב וריכוז עם היפר או בלי היא תורשתית יכול להיות שדנדוש אולי ככה אבל בגיל כזה אי אפשר עוד לאבחן האיבחון הראשוני אם אני לא טועה נעשה רק בגן בין גילאי 3-6 ואח"כ במהלך בית הספר היסודי נעשה אבחון שהוא כמעט מדוייק

לפי דעתי (יש לי 2 אחייניות עם ADD וADHD) תנסי להציב לדנדוש מעכשיו גבולות ואפילו תתייעצי על כך עם הקלינאית תקשורת היא תוכל לעזור לך

סליחה על האורך

• תודה על התשובות
    בגן היא בסדר גמור היא מקובלת חברתית ואהובה במשחקים בגן עם הילדים האחרים היא בסדר יוצרת אינטראקציה עם כל הסובבים אותה גם עם האחראית על הקלינאיות יצרה קשר מעולה עד שנמאס לה לשבת ולא נתנו לה לעשות מה שהיא רוצה וניסתה להרביץ שאמרו לה אסור או לא
    גם בסדנא של דיאדה היא בסדר גמור ומשתפת פעולה יפה מאוד אבל לא בישיבה

• ניסתה להרביץ מאמי. מזכירה לי מישהי מאוד אהובה
  • למה את חושבת שהיא היפר?
    אם אני זוכרת נכון, רוב הסובלים מADHD הם בנים ולאו דווקא בנות.
    ---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • רעות קודם כל אמרו לי שזה תורשתי
    דבר שני מספיק שהיא אוכלת קובית שוקולד והיא מאבדת את הסבלנות את הריכוז את הכל. עד לא מזמן האמת היתה יושבת מול המחשב וצופה ביובל המבולבל דיסק שלם בלי לקום לרגע היום כבר בקושי מבקשת לראות אותו אבל עדין יכולה לשבת ולראות אותו ואת דורה דברים שמושכים אותה
    ולדעתי אני חושבת ככה כי ראיתי את זה ממש באיבחון אחרי 10 דקות נמאס לה ממה שהקלינאית עשתה איתה הביאה לה לוחות עם כל מיני תמונות ושאלה אותה איפה כל דבר ושתחזור אחריה דנדוש עשתה את זה יפה מאוד ושיימה חפצים ללא בעיה ושמה דיסקיות ללא בעיה אבל ברגע שאיבדה את הריכוז זהו אי אפשר היה להחזיר אותה גם עם מדבקות שנתן לה וגם עם משחקים אחרים כלום לא עזר

• כי אולי נמאס לה?
    תחשבי היו נותנים לך לשים דיסקים מעצבנים לחזור אחרי משפטים לשים דברים לעשות דברים ודיי כמה אפשר ילדה בת שנתיים ושמונה נמאס לה מסכנה. לדעתי זה פשוט נמאס לה. זה שעשתה זה כבר יפה. אבל ילד קטן עושה משהו ושזה כבר לא מעניין אותו אז נמאס לו. לדעתי נמאס לה התיאשה השתעממה. הם מרגישים שהם במבחנים. האמיני לי שאני לא אומרת לך סתם. לא נראה לי שזה בעיית קשב וריכוז כי היא קטנה ועצם זה שעשתה זה כבר יפה ודיי נמאס ילדים בגיל הזה יותר אוהבים משחקים כדור והשתוללות מאשר משחקי שולחן.
    זה תורשתי ובע"ה לא על הבת שלך אלא על הילדים האחרים של הגרוש שלך. הבת שלך בסדר באמת נשמעת לי כלכך בסדר. כמה אפשר לחזור על משפטים חמודה הקטנטונת הזאת לדעתי היא ממש בסדר לפי כל הסיפורים והדברים שאת אומרת לדעתי היא ממש ממש ממש בסדר.
  • נכון זה תורשתי, אבל זה לא מחייב שכל ילד שאבא שלו ADHD יהיה עם ADHD.
    לי יש ראות לקוייה במשפחה זה לא מחייב שגם לבנות שלי יהיה וזה לבת שלי יש משקפיים זה ממש לא בגלל הגן הלקוי שלי, אלא בגלל גן לקוי של בעלי ....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה