אמהות לילדים שנמצאים בטרום חובה / גן חובה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי בנות,

למרות שעדיין מוקדם בשביל זה, אני יודעת, העניין הוא שהגננת של גל תפסה אותי אתמול לשיחה, שהיא מתכנתת לעשות כמה שינויים בגן בשנה הבאה, כמו למשל לסגור את הקבוצה של התינוקייה ובמקומה לפתוח קבוצה של בוגרים - טרום חובה, להביא גננת מוסמכת בשביל זה... כבר בחודש הבא היא רוצה לערוך מפגש עם ההורים כדי להעלות בפנינו את האפשרות הזו ואני רוצה לעשות ש"ב בנושא.

איך זה הולך בד"כ? יש גן טרום חובה, עם גננת וצוות סייעות ואח"כ בגן חובה זה צוות חדש? אחר? אבל עם אותם ילדים?

המטרה שלי היא לעשות כמה שפחות שינויים לגל. גל השנה ממשיכה את אותו גן משנה שעברה, וזה פשוט היה תענוג בתחילת שנה שלא היה לה משבר...

השאלה שלי היא אם גל ממשיכה באותו גן שנה הבאה (טרום חובה) אז שנה אח"כ היא תלך לגן חובה (גן חדש) ואז שנה לאחר מכן, שוב פעם מסגרת חדשה נכון (כיתה א')?

היתרונות להשאיר אותה באותו גן של היום:
    כמות ילדים (הגננת דיברה על 20 גג).
    שתי הבנות יהיו באותו מקום (דניאל עתידה להיכנס לשם שנה הבאה).
    ארוחות חמות-בשריות.
    לא צריכה להתעסק עם צהרון/יול"א...

סליחה על האורך... תודה למגיבות
12 תגובות
עמוד 1
  • אלעאי שלי היה שנה אחת בגן טרום חובה הכולל גננת וסייעת אחת.
    השנה הוא נכנס לגן חובה עם גננת וסייעת אחת.

זה ההרכב מאמי
  • בסוף השנה היא תהיה כבר בת 4 נכון?
    זאת אומרת שמדובר על להיכנס לגן טרום חובה ולא טרום-טרום, כן?
    שנה אחרי היא תיכנס לגן חובה של עירייה?
    אם זה המצב אני ממש לא בעד להשאיר.
    אני מבינה את הנוחות אבל לדעתי מעל שנתיים באותה מסגרת זה יותר מידי לילדים,
    כמה כבר יכולים לחדש לה בתכנים?
    זה גיל כבר שמתחילים איתם הכנה לכיתה א' - גברים כמו אחיזת עיפרון, גזירה במספריים, עבודה על מספרים ואותיות, מילים נרדפות... הם נמצאים בחברה יותר בוגרת (בד"כ מעורבבים עם ילדים בגן חובה) וזה נותן להם המון
    גם לי היתה את הדילמה הזאת שנה שעברה ואני לא מצטערת שהכנסתי לגן עירייה.
    זה נותן להם הרבה יותר עצמאות ובגרות.

מיטל
  • בעיקרון בגן עירייה מדובר על עד 35 ילד +גננת + סייעת
    אצלנו ילדים שנולדו עד חודשים מרץ-אפריל (תלוי כמובן כמה ילדים יש בכל מחזור) נכנסים שנה קודם לגן חובה ואז ממשיכים שנתיים באותו גן.
    יש גני טרום-טרום חובה +טרום חובה ויש טרום חובה+חובה תלוי במיקום שלה בלוח השנה וכמובן באיזור המגורים.
    אולי כדאי לברר עם העירייה איך זה עובד אצלכם.
    בד"כ עם חלק ניכר של הילדים מגן חובה עולים לכתה א' - שזו המערכת הכי קשה ל"עיכול" על כל שינוייה.
    לדעתי עוד שנה בקבוצה קטנה יותר, מגוננת יותר, בה מכירים אותה היטב ומאפשרים לה לצמוח ולקבל עוד ועוד ביטחון עצמי זה חיובי ביותר.
    כדאי מאוד בפגישה שתהיה לכל ההורים לוודא שאכן תהיה גננת שתעביר תוכנית לימודים דומה לזו שמעבירים בגני העירייה.
    אם הגן הנוכחי באיזור מגוריכם אז סביר להניח שחלק מהילדים יעלו איתה לגן חובה.
    המינוס העיקרי זה כמובן שנה נוספת תשלום לגן - אבל אם בכל מקרה אתם צריכים צהרון אז זה כבר יוצא כמעט זהה בד"כ.

• אני עם מיטל

לעביר אותה לגן עייריה אין ספק התכנים שונים הגישה שונה מלמדים דברים שלא עושים בגן פרטי

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אז ככה: שנה הבאה היא תהיה בת 4 (בתחילת ספטמבר) כך שמדובר על טרום חובה נכון? ושנה אח"כ חובה (גיל 5) ובגיל 6 כיתה א'.

הגן הנוכחי הוא "בשכונה" אבל לא הכי קרוב, יש גנים יותר קרובים, יש לי גן עירייה ממש מעבר לכביש...

היכן אני יכולה לברר לאיזה גן אנחנו שייכים? באיזה מחלקה בעירייה?

יש גם עניין של חטיבה צעירה - מישהי יודעת להסביר לי במה מדובר?

מבחינת עלויות - לא נראה לי שזה כל כך משמעותי, בגלל שאני צריכה צהרון בכל מקרה...

[
  • גם אצלנו יש חטיבה צעירה

שחר עכשיו בגן עיייריה אז אני אגיד לך איך זה אצלנו

הגילאים בגן של שחר הם 3-4
    אלה שחגגו עד ספטמבר 4 הם בטרום חובה והשאר טרום טרום חובה
    שחר נחשב טרום טרום
    גל שנה הבאה תיהיה בטרום חובה (וגם שחר שחר)
    תיהה להם את שנה הבאה בגן ואחרי זה הם הולכים לחטיבה צעירה
    כעיקרון חטיבה צעירה זה כמו כיתת גן
    זה גן אבל מלמדים אותם לכתוב לקרוא וכו יש גם שיעורי בית עבודות

בגן עיירייה מכינים כבר את הילדים לקראת המעבר לחטיבה הצעירה נותנים להם כלי עבודה וכו כדי שיגיעו מוכנים

מקווה שהבנת

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אה.... עכשיו הבנתי!
    אז אם ככה, אני כמעט בטוחה שיש אצלי בשכונה חטיבה צעירה, אם כן אז אני צריכה למצוא לגל מסגרת של טרום חובה ואח"כ היא תבעבור לחטיבה הצעירה...

איפי - עד איזה כיתה זה חטיבה צעירה? מגן חובה ועד??

רב תודות
  • בדיוק כמו שאיפי כתבה.
    גם אצלנו זה ככה:
    ילדים שנולדו עד אמצע דצמבר 2006 ילכו שנה הבאה לטרום חובה, השנה הם בטרום-טרום (גם גל ילידת 2006 עד כמה שאני מבינה)
    גם אצלנו גן חובה הוא בתוך ביה"ס - חטיבה צעירה.
    מבחינת שייכות - כל עירייה זה משהו אחר.
    אצלנו למשל הפרידו את הגנים שהם יום ארוך לקצר, ולפי זה ביצעו את החלוקה.
    יש בזה יתרון כי כל הילדים מסיימים יחד באותה שעה, אבל מצד שני אם את רוצה באמצע השנה לעבור ליום ארוך זה פרוצדורה מסובכת.

עוד משהו לחשוב עליו - גם אם בגן הנוכחי יפתחו קבוצה של גדולים, אז בחצר הם משחקים כולם יחד, בחוגים הם יחד, במסיבות הם יחד. גם בגן הקודם של עילאי היא עשתה את זה ולקחתי בחשבון שאני מעדיפה שיבלה בגן עירייה עם גדולים ממנו ולא עם ילדים שנכנסים לגן בני שנה וחצי.
    השינוי שאת חוששת ממנו הוא לא קריטי לילדים, להיפך - עילאי ממש שמח להכיר ילדים חדשים, הוא אוהב את החוקים בגן, את המסגרת. הילדים משתלבים ממש מהר.
    אם היית אומרת לי שאתם מתכננים לעבור דירה או שאת צריכה ללדת באותה תקופה, אז אולי השיקולים היו אחרים. אבל ככה אני מאוד ממליצה דווקא.

מיטל
  • אני יודעת גן חובה וכיתה א נחשבים לחטיבה צעירה

אחרי הטרום חובה הם הולכים למבנה של בית הספר ושם מתנהל הגן

עוד מעט בטח תתחיל ההרשמה לשנה הבאה בגני עירייה בדרך כלל זה בינואר משהו כזה תשאלי בשכונה שלך על הגנים בטח יש הורים שיורדים לגינה והילדים שלהם בגן עירייה

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • חטיבה צעירה זה שנה אחת - גן חובה
    לנו יש את אופציה לשים בגן חובה רגיל ואז כיתה א', או לשלוח לחטיבה צעירה בתוך ביה"ס.
    התכנים הם אותם תכנים. היום בכל גן חובה עושים לילדים הכנה לכיתה א

מיטל
  • תודה בנות, השכלתי
  • טעות שלי - גם עילאי 2007

מיטל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה