יש לי שאלה-מקווה שלא תביא למהומות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שמעתי לאחרונה על שני אנשים (ממקורות שונים) שכל אחד מהם כועס מאוד על הוריו בגלל שעשו להם..... ברית מילה.
    שניהם לא עשו ברית לילדיהם - ויאפשרו להם לבחור האם לעשות בגיל מבוגר יותר אם לאו.
    יש עוד מישהי ששמעה על התופעה הזו של הכעס כלפי ההורים?

47 תגובות
עמוד 1
  • לא שמעתי על תופעה כזאת של כעס כלפי ההורים, אבל כן שמעתי על מישהו שלא עשה ברית לילד.
    ואת האמת זה מחריד לדעתי - רק המחשבה על מצב שזה יתקבל לא יפה במלתחות עם בנים נוספים, בצבא לדוגמא, ולרוב זה יביא למצב שהילד כן ירצה לעשות לעצמו, ולעשות את זה בגיל מאוחר זה מזעזע וכואב תופת.

בקיצור אני בעד ברית
  • גם אני בעד ברית, אין ספק שאם בע"ה יהיה לנו בן הוא יהיה נימול - עם כל הקושי והכאב לב. הוא יהודי ויהודי נימול בגיל 8 ימים.

• גמני לא שמעתי .. וגם לדעתי , בהנחה ובעלי לא היה מסורתי ,
    עדיין היינו מלים את ירין ולו בגלל הרצון שלא לתת לו להרגיש שונה.
    זה לפני גיל צבא . זה כבר בגיל גן שהם עושים פיפי אחד ליד השני
    וילד עלול להגיד - איזה בולבול מצחיק/ מוזר
  • לא שמעתי על אף אחד שכעס על הוריו בגלל שעשו לו ברית מילה.

לגבינו, אנחנו לא עושים ברית מילה מהסיבה הדתית, אלא מהסיבה כדי שיהיה "כמו כולם" ואנחנו לא רוצים להשאיר את הבחירה לגיל מבוגר יותר, כי בגיל מבוגר יותר זה הליך יותר מסובך.

יעל, אמא של יונתן

• לא שמעתי מעולם
  • גם אנחנו עושים ברית מהסיבה שהילדים שלי יהודים ויהודים צריכים לעבור ברית
    אבל אנחנו עושים ברית כירוגית משולבת בטקס היהודי הנפוץ
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אנחנו חילונים אבל ממש חילונים אבל עשינו ברית מילה מכמה סיבות : רפואית : חד משמעי זה מונעה ב90 אחוז ידבקות בכל מיני מחלות אפילו באפריקה התחילו לעשות ברית לגברים כדי למנוע ידבקות באיידס . נקיון - המקום הזה ללא ברית קצת מסובך לנקות הבנתי ככה פטרנו את הבעיות ושבאמת יהיה כמו כולם . מה שכן עשינו את הברית אצל רופא ולא אצל מוהל . בלי כל העניין של מציצת דם וכו עם הרדמה מקומית ובלי חבישות .
    את הטענה שמעתי משכן שלי שלפי הגדרתו "חי לפי הטבע " לטענה שלו שאם יש בקע אצל תינוק או איזה בעיה שלא מביא למות אלא משהו הסתתי גם לא לעשות אלא להמתין שיגדל ? התשובה שלו היתה " אי אני מהמהר ".

http://www.holdthatpic.com/
  • לא שמעתי, אצלינו למשל זה מסיבה דתית. בעלי לא יהודי ועל כן לא נימול, ולרגע לא חשבתי על הבן שלי ועל ה"מה יהיה איתו כשיהיה גדול"...הסתכלתי על הצד הרפואי ועל הצד הדתי.
    בעלי לעומת זאת רוצה לעשות

• שמעתי על תופעה.....אני לא כל כך מבינה מאיפה בא הכעס..האם מעצם העובדה שקיבלו החלטה במקומם, או מזה שאיבדו אולי קצת ב"תחושה"...אבל אין מה לעשות כבר
    בעד או נגד אני גם דיי פתוחה להחלטות של אנשים..כל אחד שיחליט מה שבא לו

אני רק רוצה לתת לך דוגמא ממישהו מאוד קרוב שלי, חברה הכי טובה שלי שיש, יהודיה "כשרה" שנישואה לגבר לא יהודי (התחתנו בקפריסין וכו)...שנולד להם ילד ראשון, לא עשו לו ברית כי בעלה היה נגד והיא לא ממש לחצה האמת..(למרות שדווקא כולנו ניסינו לשכנע את שניהם שאם חיים במדינה הזאת, פשוט עדיף לילד כך) לא משנה...שהילד הגיע לגיל 3 בערך...בקיץ, כנראה מחום וזעה, הוא קיבל זיהום נוראי ב"קיפולים"...שרופא אורולוג ראה הוא נתן להם 2 אפשרויות..או לעשות ברית ולשכוח לתמיד מהבעיות מהסוג הזה, או שלהתחיל באופן קבוע לנקות שם את העיניינים (לא זוכרת בדיוק איך, משהו עם קיסם עם צמר גפן בקצה ממש להכניס ולנקות וזה חוץ מטיפול של הזיהום עצמו שכלל גם מריחה של משחה ל"בפנים") אז חברה שלי אמרה לבעלה- אין מצב אני עושה את זה לילד - אתה תעשה !!! ההוא מסכן מרוב שנבהל החליט שלעשות ברית זה פתרון יותר נכון וכך עשו לו ברית בגיל 3..מסכן
    בילד השני שלהם...בעלה אפילו לא פתח את הפה בנושא
    אני חושבת (עזבו לרגע נושא של הדת) שבמדינה חמה כמו שלנו זה משהו שהוא MUST TO HAVE
    למרות ש...כן, זה נכון..גברים מאבדים חלק מהתחושה בקיום יחסי מין בהמשך
    לא נורא..שיתמודדו
  • לא שמעתי על התופעה

[[[

• הפרופו חילונית , אני ובעלי שני יהודים קשרים עם תעודות אבל התחתנו בפראג מסיבה עקרונית . לא הינו מוכנים לממן את בית הדין הרבי סתם . עם אותי קיבלה פסק דין שהיא יהודיה כדי להתחתן ואני מתחתנת שנתיים אחרי זה (יש לנו אותם הורים כון

http://www.holdthatpic.com/
  • אני לא שופטת אף אחד, פשוט עניין הכעס נראה לי די הזוי. מי שמחליט לא לעשות - יש לו סיבות משלו שהוא מן הסתם בדק אותן לעומק.

או בקיצור - מרינוש - מה שאמרת
  • נשמע לי מצחיק אנשים כאלו
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • אני בעד לא רק מיבחינת דתי אלה חברתית

• אורטלי

[[[

• אני באמת לא מבינה למה אנשים ככה שופטים את ההורים שלהם.

שיכבדו את ההורים שלהם ויעריכו אותם! מה יש? קשה?.....

מספיק קשה לגדל ילדים היום - אז גם כשהם מתבגרים הם לא מעריכים מה שההורים עשו בשבילם? זה מעלה ת'סעיף. זו אגואיסטיות לשמה! למה עשו לי ככה וככה, למה פגעו בי שהייתי ילד קטן
  • אורטל, מאמי זה היה בצחוק,
    הצחיק אותי הקטע עם הגן צילה וגן נחמה

[[[

• אני ממש חושבת כמו אורטל,
    זה בדיוק כמו שאני אכעס על ההורים שלי שהם שלחו אותי לבי"ס חילוני או דתי,
    אם יותר טוב או פחות טוב..
    מה זה?! צריך לסמוך על ההורים שלנו שבסה"כ ניסו לקבל עבורנו החלטות טובות לחיים!
    (בהתחשב בעובדה שהם לא הורים מתעללים ודפקו לי ת'חיים לגמרי!)

אז עשו לו ברית!! מה יש לכעוס כאן?

ו-אנחנו עושים ברית כדי שהילדים שלנו יהיו יהודים.
    שמעתי שזה בריא וברור שבמדינה שלנו ילד ירגיש אחר אם יהיה לו משהו אחר..
    אבל הסיבות האלה הן נלוות..
  • אני יודעת, גם כתבתי את זה בצחוק, אבל אח"כ באמת זה העלה לי את הסעיף.

זו תפיסה אגואיסטית, חוצפה.
  • לא שמעתי אבל תמיד יצאו אנשים שיצאו נגד לא משנה מה
    אנחנו עושים זאת כי יהודי עושה זאת ולא מבושה או כי כולם עושים
    ואורטל צודקת במליון אחוז אל תשפוט אחרים עד שתגיע למקומם
    והם כנראה עוד לא הגיעו למקומם....
  • מסכימה ל-ג-מ-ר-י עם אורטל!
    היום אנשים פשוט..

טוהר
  • על זה עוד לא שמעתי
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני שמעתי
    היה לי חבר לא יהודי שעשו לו ברית והוא כעס על ההורים שלו. הוריו היו נוצרים בעיקרון מקנדה.
  • לא שמעתי על כעס כלפי ההורים,
    אבל יש פה אצלנו זוג הורים הורים שלא עשו לילד ברית
    כדי "לא להחליט בשבילו, וכשיגדל הוא יחליט".
    הילד בן שנתיים היום...

אצלי לא הייתה שאלה בכלל,
    נכון שאני חילונית,
    אבל ברית זה ברית..
    [.

• האמת שאני בעד אבל לא מבחינה דתית אלא מבחינה בריאותית.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • גם אנחנו חילוניים וזו לא הייתה שאלה אם לעשות או לא לעשות
    [ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
  • לא שמעתי על אנשים שכועסים על הורים שלהם בגלל ברית. אנחנו מאוד חילוניים אבל ידוע שזה שומר על היגיינה ומונע מחלות . יש לי חברה לא יהודיה שבנה לא נימול היה לו זיהום מאוד קשה שם באזור והיא אפילו חשבה לעשות לו ברית בבית חולים אבל אז הוא היה בן 10 וסירב.
    [url=http://www.glitterfly.com]

• אנחנו יהודים ולכן שקד עבר ברית. מעבר לכך, יש את הסיבה הבריאותית.
    אני יכולה להבין את האנשים שכועסים על ההורים שלהם (ולא- אני לא כועסת על שלי

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • האמת שעידן נולד כל כך לא רציתי לעשות לו...

• אין לי עדיין בנים (אני בספק אם יהיו)
    אבל אמרתי לנאור בזמנו שאם יהיה
    בן אני לא רוצה לעשות לו רק בגלל
    שזה כואב להם
  • שמעתי על אנשים כאלה!
    והנה , אגב , הצעת חוק , בארה"ב , נגד ברית מילה , כי רואים בה התעללות בחסרי ישע.http://www.mako.co.il/news-world/international/Article-dbe992aeb4c4c21004.htm
    :55555

• אני די בשוק מחלקכן - אתן מוכנות להכאיב לילד, לחתוך חתיכה מבשר גופו - רק בשביל שיהיה "כמו כולם"?????
    מבחינה דתית - אני מבינה, מבחינה בריאותית - אני מבינה, אבל בשביל "כמו כולם"?????? מצטערת, את זה אני ממש לא יכולה להבין....
    הרי כשהוא יגדל ויבקש משהו שיש ל"כולם" או ללכת עם "כולם" ואתם לא תאהבו את הרעיון תגידו לו הרי "ואם כולם ירצו לקפוץ מהגג גם אתה תקפוץ?" הרי מהיום שהוא נולד זה מה שמוחדר לו כך שאם התשובה תהיה "כן" בלי לחשוב על זה בכלל - אל תתפלאו.
    שוב - אני מכבדת מאוד דברים שנעשים מתוך חשיבה (וממש לא משנה אם זו הדרך שלי אם לאו ואם אני הייתי מגיעה על סמך הנתונים לאותו דבר) לעשות כי כולם - גם אם זה לא מדבר אליכם במקום להסביר לילד למה איבר מינו שונה, במקום לאפשר לו להיות שלם וגאה בעצמו ובגופו - זה לא ברור לי.

ואם מישהי פיספסה - אם בע"ה יהיה לנו בן נעשה לו ברית מילה כי אנחנו יהודים!

• תראי, אנחנו יהודים שחיים במדינת ישראל, אם הילד לא יעבור ברית מילה הוא יהיה חריג. איך נסביר לו את זה? אתה שונה כי אנחנו חילוניים, אבל כן חוגגים את כל החגים?
    אני לא אוהבת את המנהג הזה של ברית, אבל לא רוצה שבני ירגיש "חסר ביטחון" או שונה במיוחד בנושא כזה רגיש עבור גברים.

יעל, אמא של יונתן
  • לא שמעתי על זה
  • וואו! אני לא מאמינה שבאמת יש ילדים שזה מעצבן אותם עכשיו בדיעבד אחרי 50 שנים!!!
    אורטל, הרגת אותי עם התיאור של הגנים
  • זה מפליא אותי כי אני יותר ויותר שומעת וקוראת על מחקרים שמוכיחים כמה שזה טוב ובריא לעשות ברית מילה ויש הרבה לא יהודיים שעושים את זה רק בגלל הסיבות הבריאותיות, לכן מפליא אותי שיש כעס.
    חוץ מזה, יש הרבה החלטות שההורים מקבלים שאולי מפריעים לנו בהמשך החיים.
    הם בחרו את השם שלנו, הם בחרו לאיזה גן לשלוח אותנו, לאיזה בי"ס וגם לאיזה תיכון, הם החליטו מה נאכל ומתי, ולימדו אותנו את כל מה שהם חושבים שיש צורך שנדע.
    אז מה? אני אכעס עליהם כי הם שלחו אותי לבי"ס טוב יותר או פחות?
    אני אכעס עליהם כי הם עשו לי או לא עשו לי טיפול ליישור שינים?
    אני אכעס עליהם כי הם שלחו אותי לגן דתי או לא?
    באמת!!!

מירי, אמא לשתיים וחצי
  • לא שמעתי על התופעה הזאת, וגם אים לא הייתי מאמינה אני בטוחה שהייתי עדיין עושה ברית מילה רק מעצם זה שבטוח שגבר מגיע לגיל מסויים זה יכול בהחלט ליצור בעייה חברתית קשה מאוד.
  • אני מאוד בעד ברית מילה גם מהשיוך לעם היהודי- אנחנו כאלה וגם ובעיקר מהבחינה הבריאותית שידוע שזה מונע הרבה מחלות וזיהומים.
    אני נעזרתי בכל השאלות שלי בחברת מילה קלה(ניתן למצוא אותם דרך גוגל) וגם את המוהל לקחתי מהם.
  • ואי איך שאני מחכה לברית מילה של הבן שלי
  • במקרה לא מזמן עדכנתי דף מידע שלא תדעו, בנוגע לסרטן הפין.

ומוכח מחקרית!!! שלמעלה מ-70% ממקרי סרטן הפין היו נמנעים אם החולה היה נימול.

ברית מילה נעשית כטיפול בסוגי סרטן בדרגה קלה ושטחית!

שלא תדעו - אבל אכן זה נכון שמבחינה בריאותית יש בזה יתרונות.....
  • ברוב המצוות המקוריות יש הגיון בריאותי פיזי או נפשי....
    קרן - בע"ה ממש בקרוב

• אנחנו עושים!!!! קודם שיהיה לנו מה לחתוך ואז נחתוך

• עברתי את זה שלוש פעמים עם הבנים שלי- מבחינתי זו חוויה מרגשת ומלאת עוצמה שהבן שלי במעמד הזה נהיה יהודי.

עכשיו לגבי ההורים- מי אנחנו שנכעס עליהם ועל מה שרצו וחשבו שהם עושים בשבילנו את הטוב ביותר שהם האמינו בכל ליבם שזה מה שטוב גם אם זה היום לנו נראה שלא, גם אנחנו הורים וגם אנחנו נעשה טעויות ושגיאות שהילדים שלנו יגידו לנו אבל למה....
    חוץ מזה לגבי אותם גברים מן הסתם שכועסים על ההורים שלהם שלא נתנו להם "זכות בחירה" - נניח והם לא יעשו ברית מילה לבנים שלהם - מי מבטיח להם שהגלגל לא יחזור הפוך- "אבא למה לא עשית לי- למה בחרת בשבילי???"

ועוד דבר לגבי הכאב - גם לעשות חורים באוזניים לתינוקת בת חודש זה כואב, זה לא החלטה של התינוקת אלא של ההורים אז הנה גם בנות באותה סירה.
  • אף פעם לא שמעתי על מישהו שכואס על הוריו שעשו לו ברית

• מוזר מאוד,אני לא שמעתי אף פעם על תגובות כאלו.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה