אבחון הפרעות קשב וריכוז למבוגרים ושיטת טיפול עדיפה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כבר כתבתי פה שאני כמעט בטוחה שיש לי הפרעות קשב וריכוז..
    הכל פשוט מתחבר וברור!

אני מתלבטת אם לעשות אבחון בכלל, מרצה שלי אמרה לי שאם אני רואה את זה על עצמי אז למה לעשות אבחון?
    אבחון עושים כדי לקבל הכרה והתאמות בלימודים, או שחושדים במשהו ולא בטוחים.

משיהי יודעת מה התהליך בכלל של אבחון דרך קופ"ח? אם עושים לאנשים שכבר לא במסגרת לימודים? או לסטודנטים? (אין לנו דרך המכללה)

ועוד שאלה- אותה מרצה ממליצה לי ממש ללכת לטיפול, ולא לקחת ריטלין.. היא טוענת שאפשר לטפל בזה דרך טיפול אצל מישהי ממוחית שהיא מכירה ושתוך כמה פגישות אפשר ממש להשתנות!
    האמת- אין לי כסף לטיפול שכזה, שעולה לכל טיפול משוה כמו- 250 ש"ח..
    ואני לא בטוחה כמה זה יחזיק! עם כל העופפות שלי..
    אתן יודעות אולי מה הדרך המומלצת?
    האם יש המלצה או התנגדות לריטלין/ קונצרטה או כל תכשיר אחר בגילאים שלי?

אני די אובדת עצות בכל מה שקשור אליי.. ופשוט בא לי כבר לטפל בזה בצורה ראויה.
    ברור לי שאם זה היה לאחד הילדים הייתי כבר מריצה את זה ומטפלת בזה מיד, בגלל שזה אני- אני מורחת את זה ודוחה ולא מטפלת..
    תודה..
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
3 תגובות
עמוד 1
  • אבא שלי לוקח ריטלין כדי להתרכז וגם אח שלי בתיכון לקח ריטלין. שניהם היו מעופפים (לא היפראקטיבים בכלל) גם אחיין של בעלי בתיכון לוקח ריטלין. לפעמים לא היינו יודעים אם לצחוק או לבכות מהם. בשולחן אוכל אפשר לבקש שעה שיעביר לנו משהו ועד שהוא כבר מקשיב הוא לא עושה את זה. הגענו למצב למשל שאם היינו רוצים שיעביר את המלח היינו אומרים :תרים את המלח, תעביר אותו אלי.
    אחרי הריטלין ההבדלים ענקיים.
    אח שלי מציונים של 4 (מתוך 100---ארבע!!...) היה מצטיין וקיבל לא פחות מ 90.

אני בדרך כלל מאמינה בטיפולים ולא בתרופות אבל יש מצבים שזה פשוט בעיה נוירולוגית ולא נפשית או שהמצב מסוכן לאדם עצמו ולסביבה...
  • כמו שאת יודעת יש HDAD שמטופל בריטלין ודומיו ויש המון הפרעות קשב וריכוז שנובעות ממקומות אחרים - להן לא יעזור ריטלין! ריטלין עוזר אך ורק למי שזקוק לו נוירולוגית!
    את יכולה להתחיל עם לקבוע תור לנוירולוג הוא ישלח אותך לעשות בדיקת EEG אם אינני טועה.
    את יכולה לברר אצל רופא המשפחה שלכם מה ואם את יכולה לעשות דרך הקופ"ח, גם אני חושבת שזה תלוי-גיל.
    בעיקר רצוי להכנס לטיפול - אני ממליצה כמובן על שיטת אלבאום (שכרגע אין להם בי"ס) אבל יש גם רמי כץ וכד' ע"מ להוזיל עלויות טיפול אפשר ליצור קשר עם הבית ספר המלמד - בד"כ הם צריכים לסטאז'רים מטופלים במחירים פחותים משמעותית, לרוב הטיפולים יערכו בקליניקות של בית הספר.

• אני אבחנתי את נטע דרך המושלם במכון שנקרא מדיקל סיטי בעלות של 220 ש"ח לילד
    ומבוגר אחרי גיל 25 בעלות של 450 ש"ח .
    המבחן נקרא מבחן TOVA את התוצאות מקבלים במקום ולאחר יומיים את מקבלת את זה כתוב עם גרפיים והסברים .עם התוצאות הולכים לנירולוג שמאבחן ונותן דרכי טיפול .
    אנחנו קיבלנו ריטלין והוספתי לה שיעורים בלמידה מתקנת ...
    השיפור היה מדהים!!!!!
    מילדה עם ציוני נכשל היום היא מוציאה ציונים של 90-100 וגם מבחינה חברתית יש שיפור עצום ....

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה