שאלה לדו שפתיים... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות, אני בהתלבטות....
    אקדים ואומר שאנחנו מדברים בבית עם הבנות רוסית, בגן מן הסתם מדברים איתם בעיברית.
    רוב המילים של אביגיל הן בעברית (של מיכל דווקא ברוסית
12 תגובות
עמוד 1
  • בתור אחת שגדלה בבית להורים דוברי אנגלית, הם עשו כך:
    לדבר בהתחלה בבית היה רק באנגלית ועד גיל שלוש היינו בגן אנגלית.
    לכתוב דוקא התחלנו בעברית ורק אחרי שזה התבסס הלכנו לשיעורים פרטיים כדי ללמוד כתיבה באנגלית.
    להגיד לך שזה ממש ממש הצליח???
    אני, למשל, שולטת בשתי הזפות פיקס, קריאה, כתיבה ודיבור.
    אבל חלק מהאחים שלי ממש לא התעניינו באנגלית, הם יודעים לזהות את האותיות ולקרוא מה שלומדים בביה"ס אבל מעבר לזה, הם יודעים אנגלית אולי קצת יותר מילד בית ספר ממוצע פה בארץ.
    כך שבאמת אני לא יודעת מה לומר לך.
    אני רק אגיד לך מספט חכם בשם אמא שלי.
    היו לה חברות שהתעקשו לדבר עם הילדים רק באנגלית וזה גרם קצת לחוסר תקשורת ביניהם.
    אמא שלי אמרה לי:"אני מעדיפה לותר על העיקרון של השפה השניה, שאם הילד חוזר מהלימודים והוא מת לספר לי משהו, שהשפה לא תהיה מחסום בשבילו, ולכן אני לא אתעקש איתו דוקא על אנגלית".
    בקיצור, ההחלטה היא כולה שלך, אבל את צריכה באמת לקחת בחשבון שאולי לא כל הילדים שלך ישלטו בשתי השפות באותה הרמה.

מירי, אמא לשתיים וחצי
  • אנחנו עדיין לא לומדים לכתוב.
    בגן לינוי מדברת רוסית ובבית עברית (אבא שלנו דובר עברית).
    היא מדברת חופשי בשתי השפות, האמת בלי להתבלבל, היא יודעת שאותה מילה יכולה להיות גם ברוסית וגם בעברית. היא יודעת עם מי היא צריכה לדבר עברית ועם מי רוסית.
    זה מש מצחיק, אבל לינוי יודעת לתרגם מילים מעברית לרוסית ולהיפך

[[[

• תודה
  • אני יכולה להגיד לך לא לגבי כתיבה אלא לגבי דיבור - בן דוד שלי גר בארה"ב כבר הרבה שנים ויש לו בנות גדולות.
    מה שקורה זה שהוא מדבר איתן בעברית והן עונות לו לפעמים בעברית, לפעמים באנגלית ולפעמים בשילוב של 2 השפות.

בהחלט כדאי לדעת שפה שנייה - זה גם עוזר ללמידה של שפות נוספות בעתיד וגם תמיד טוב לדעת עוד שפה
  • אנחנו אומנם לא דו שפתיים אבל לדעתי אם היא מבקשת שתכתבי לה מאמא תסבירי לי שמאמא זה ברוסית ולכן את כותבת ברוסית וכשתבקש מילה בעברית תכתבי לה בעברית... או אפילו להראות לה גם וגם
    לאמא שלי יש בבטן גור
    וכשיגדל נשחק בכדור
    גם אם יצא מקומט וקירח,
    אנו נאהב אותו עד הירח!!!!!
  • אנחנו עדיין לא כותבים- אבל לפי דעתי, כשהיא מבקש לכתוב בעיברית מילה ברוסית, פשוט תסבירי לה את ההבדל בין השפות.
    למשל: היא מבקשת לרשות בעיברית את המילה "סטול" (כיסא), אז תסבירי לה ש"סטול" זה ברוסית, תרשמי אותה ברוסית, וכיסא זה בעיברית ותרשמי "כיסא" בעיברית.
    לדעתי זו הדרך היחידה לא לבלבל אותה יותר מידי- היא פשוט צריכה להבין מהיסוד שיש הבדל בין שתי השפות.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
    ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אנחנו במצב של נטלי רק בגן רוסי מאוד מקפידים שכל חומר הלימודי וחוגים הם בעברית ורק שפת יום יום היא רוסית , בבית זה חצי חצי . מבחינת הכתיבה - זה בעברית , לפחות בשלב הזה של החיים . בית דודה שלי שעלתה ארצה בגיל 4 קוראת קצת ברוסית אבל ממש לא כותבת (היא בת 24 היום ). אפילו אחותי שעלתה ארצה בגיל 11 לא כותבת הכח טוב (צריך להזכיר לה שלהשמיד חלק מאותיות ).
    http://www.holdthatpic.com/
  • אני מדברת עם הבנות שלי באנגלית, ובגלל זה
    כששיראל מבקשת ממני לרשום משהו אני רושמת בעברית...
    כשאני יושבת איתה אני מדברת איתה בעברית

טוהר
  • אז ככה אנחנו עברנו לקנדה כשעמית היה בן שנה ו10 חודשים עד אז מן הסתם הוא שמע וידע רק עברית
    לפני שהגענו לכאן התייעצתי לגבי עניין השפה ומה שאמרו לי כולם זה פשוט הפרדה מוחלטת מה הכוונה?
    רשמנו את עמית לגן דובר אנגלית בלבד (היו אנשי צוונ שיודעים עברית למקרההצורך) ואחרי שנה עמית ידע כבר לדבר ולהבין הכל
    מה שהיה חשוב הוא להמשיך לדבר איתו בבית רק עברית כדי שהוא לא יבלבל בין השפות
    והיום הוא בן 3 איתנו הוא מדבר עברית כשהוא לא יודע מילה כל שהיא באנגלית הוא שואל אותנו "איך אומרים ץץץץץץץץץץץ באנגלית"? הוא מבין לגמרי את עניין שתי השפות הוא יודע בדיוק מי מדבר איזו שפה ופונה אליו בהתאם
    יוצא שהוא מדבר בבית באנגלית בעיקר כשהוא משחק ומדבר לעצמו וזה מובן כי כל היום הוא מדבר ושומע אנגלית אבל אנחנו ממשיכים לדבר איתו בעברית
    עכשיו בדיוק התלבטתי האם להתחיל ללמד אותו אותיות בעברית כי את הABC הוא יודע גם לזהות וגם להגיד
    ואני חושבת שאני אתחיל ללמד אותו בבית את האותיות בעברית למרות שאנחנו מתכננים לחזור לארץ ועברית הוא ילמד בכל מקרה
    מה שכן אחד מאיתנו ימשיך לדבר איתו באנגלית כדי שהוא לא ישכח
    בקיצור לשאלתך לדעתי תצרי הפרדה כלשהי ותסבירי לה שיש שתי שפות
    את המילה הייתי כותבת בעברית כדי לא ליצור בלבול ואם את רוצה שהיא תלמד לכתוב ולקרוא ברוסית תצטרכי ללמד אותה את זה כמו שצריך מהבסיס אם לא זה יהיה חסר טעם
    ואני בעד שתי שפות אם אפשר אז למה לא? וזה עוזר אחכ ללמוד שפה נוספת
    עמית לומד בגן גם צרפתית ואחרי חודשיים הוא כבר התחיל לשיר לי שירים בצרפתית
    [URL=http://www.eliad.org]
  • אצלנו בגן כבר מלמדים כל שבוע אות אחרת באנגלית, כשהוא מבקש שארשום לו משהו אני כותבת פעמיים-בעברית ובאנגלית
    לגבי הלדבר, בבית מדברים ר-ק עברית, גם כשהוא פונה אלי באנגלית אני עושה את עצמי לא מבינה ומבקשת שיסביר לי בעברית
    בגן כמובן מדברים באנגלית
  • שאלה יהיו הצרות שלנו
  • תודה על העצות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה