איידס בגן ילדים.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בגלל דיון שהתפתח בתמיכה נורא מסקרן אותי מה דעתכן בעניין.

במידה ויש ילד חולה איידס (או נשא) לא עלינו שהוריו מעוניינים לרשום אותו לגן מסויים האם חובה עליהם לעדכן מראש את כל הורי הגן ולקבל הסכמתם? או שפה חוק הסודיות מנצח ולכן ייתכן ומסתובב ילד חולה במחלה סופנית או נשא של המחלה כרגע ואף אחד לא מעודכן?

רק המחשבה על זה מזעזעת אותי. אני מצטערת שאני נשמעת מגעילה אבל אני בחיים לא הייתי שולחת את הילדה שלי במצב כזה לגן כזה, אין סיכוי. גם אם מדובר בסיכון קטן פצפון שהילד הזה ינשוך אותה או ישרוט אותה וחס וחלילה יהיה מגע דם. או לחילופים שהיא תנשוך אותו כמובן ואז בכלל שהשם יעזור לנו.

ובכלל האם יש גנים מיוחדים למקרים כאלה?

אוי אני קוראת את דברי ונשמעת מגעילה - אבל חובתי כאם היא קודם כל להגן על ילדיי ואח"כ להיות מתחשבת בסביבה
23 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שחובה על ההורים לעדכן את הצוות ועל הצוות לעדכן שאר הורים!
    אם כל הצער על הילד, איידס מדבק וזכותם של ההורים לדעת על הסכנה.

גם אני לא הייתי רושמת את לינוי לגן שיש בו ילד עם איידס.

בשבילי, בריאות וחיי ילדה שלי הכי חשובים, ואין מצב שאני ארשום את לינוי לגן כאשר אני יודעת מראש שיש סכנה ממשית להדבקות במחלה הקטלנית!
  • אני חושבת שגם ילדים שיש להם איידס או נשאים זכותם לגדול בחברת ילדים אחרים..
    הם לא יכולים להיות מסוגרים כל היום בבית,
    ומן הסתם ההורים שלהם צריכים לעבוד כדי לממן תרופות..

א-ב-ל- ילד כזה חייב להיות במסגרת מיוחדת, או מעון/ גן פרטי וסופר משגיח, או מסגרת אחרת עם משגיח צמוד..
    כדי שתהיה עליו ועל הילדים בסביבתו השגחה נונסטופ.. לוודא שהוא לא נושך, לא סורט או לא ננשך..
    יש ילדים כאלה!! אפשר לעבור את גיל שנה וחצי- שנתיים בלי לנשוך או לסרוט!! זה לא חובה..

בקשר לסודיות- לא בטוחה.. אני חושבת שצריך להגיד להורים כדי להפחית חרדה..
    ולהסביר שיש עליו השגחה צמודה..

אחרי הכל- זה ילד.. ומותר לו לחוות דברים של ילדים.. ולא רק בבי"ח..
    "וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
    אוהבי ה', יראי אלוקים.
    אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
    ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
    ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
  • לא הייתי מסכימה שאחת הילדות שלי תהיה עם ילד נשא איידס באותו גן מהסיבות שסיון ציינה,
    ויקפצו לי כל יפי הנפש.
    עד הבריאות של הילדות שלי
  • פיתוש צודקת
    זכותם של ילדים חולי איידס לגדול עם ילידים אחרים,
    אבל במסגרת אחרת, לא בגן רגיל עם ילדים בריאים, אלא במסגרת עם ילדים כמותו.

מחלת איידס זאת מחלה סופנית שמועברת די בקלות, וילדים הם ילדים, תמיד יש מצב שילד כזה יכול לנשוך או לסרוט ולהדביק ילד אחר, בריא במחלה הארורה הזאת.

זה מפחיד אותי, חבל על הזמן!
  • פיתוש
  • לא יודעת לגבי גנים , אבל בקבוצות ספורט אסור לרשום אותם לא משנה עם זה חובבני או מקצועני מחשש לפציע (בדיוק כמו בגן ), גם אף חברת ביטוח בארץ לא חייבת ולמבטח חולים או נשואי איידס . וזה אפילו עבר את מבחן בג"ץ.
    http://www.holdthatpic.com/
  • לדעתי חובה לעדכן את ההורים...אני אישית לא הייתי מוכנה שהילדים שלי יהיו עם ילד חולה איידס באותו גן
  • ומעניין מה קורה במציאות
  • מסכימה איתך לחלוטין!!!!
    בבי"ס זה משהו אחר כבר יש יותר מודעות, הילד יודע על המחלה וחוץ מזה זה לא גיל שנושכים וכד'
    אבל כן בכל מקרה לדעתי צריכים ליידע אצ ההורים
    לאמא שלי יש בבטן גור
    וכשיגדל נשחק בכדור
    גם אם יצא מקומט וקירח,
    אנו נאהב אותו עד הירח!!!!!
  • בנות,
    תודה לאל - אנו עדיין לא חיים באפריקה השחורה, שם האיידס נפוץ גם בקרב ילדים - ורבים מתים ממנו .
    בארץ, איידס בקרב ילדים הוא נדיר.
    המקרים של איידס אצל ילדים ותינוקות (בדר"כ תינוקות-נשאים) קורה כמעט ואך ורק לילדים של אימהות נרקומניות, שמדביקות את ילדיהן בשלב העוברי , בדר"כ - ממחטים מזוהמות.
    הסיכוי לילד חולה/נשא איידס בגן ילדים רגיל שואף לאפס! (אינני יודעת מספרים מדויקים של פרסומים רפואיים של מקרים כאלו, אך לדעתי מספר המקרים האלו שואף לאפס מקרים)
    בשל ריכוז מקרים שכאלו (אם בכלל) באוכלוסיית המכורים לסמים, רשויות הרווחה אמונות על טיפול בילדים שכאלו - לאימהות נרקומניות שהדביקו את ילדיהן בשלב העוברי שלהם.
    ולכן - לא יעלה על הדעת שרשויות הרווחה יעמידו ילד כלשהו בסיכון כלשהו הנובע ממגע עם ילד חולה/נשא איידס.

חשבו גם על הצד השני:
    ילדים אלו נולדים חולים, שלא ברצונם, ללא בחירתם, ללא אפשרות לעשות משהו כדי לשנות את גורלם הקשה. מערבוב שלהם עם אוכלוסיית ילדים בריאים יש גם סכנות להם עצמם, בשל חיסול (עקב המחלה) של המערכת החיסונית שלהם. יש הפרדה בין ילדים חולים לכאלו שלא - כדי לשחור על אלו, וגם על אלו.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • אני חושבת שהחובה היחידה שמוטלת על ההורים של הילד היא ליידע את כל אנשי הצוות כך שבמקרה חלילה של פציעה וכו' הם יידעו להזהר ולהרחיק ילדים אחרים
    יש כאן חיסיון על המצב של הילד, אין סיבה לנדות ילד נשא איידס, הסיכוי לילד חולה איידס להדבק במחלות עונתיות משאר הילדים גדול בעשרת מונים מהסיכוי לילדים להדבק מהילד חלילה

לא היתה לי בעיה אם הייתי מגלה שיש בגן או בבית הספר של הבנות שלי ילד חולה איידס, לא הייתי מרחיקה אותן ממנו, לא חושבת שצריך ליצור "גטו" לילדים נשאים...

• שרון ברורררררררררררררררררררר כל מה שאת אומרת
    זה סקרנות לאם ו... יש מצב כזה קיים.
    לא נתקלתי במקרה כזה ותכלס גם מקווה לא להיתקל.

מעבר לזה הייתי חובשת בצבא למדתי פרמדיקים, ואני מבחינתי כמה שזה שחצן מחשיבה את עצמי כבן אדם מאוד איכפתי ומתחשב.

אבלללללללללללללללל - עד שזה נוגע לילדה שלי ולבריאות שלה
  • סיוון, אני חושבת בדיוק כמוך.

ליבי ליבי עם ילדים מסכנים שיש להם את המחלה הזאת
  • אני מצטערת אם תבינו אותי לא נכון חלילה...

אני חושבת שחלק מהחינוך שאני מקנה לבנות שלי בכך שאני אומרת להם שכולם שווים וצריך לאהוב את כל בני האדם ולא להרתע או להתרחק מכל אדם (כמובן לא לבוא ולחבק אדם מדמם שנשא איידס...) הוא בלא להרחיק או לנתק אותן מילדים מסיבות שכאלו...

אני חייבת לספר לכן משהו... את כרמלי שלי העברתי בית ספר לפני כחודשיים, חודש וחצי לאחר תחילת הלימודים כיוון שהמצב היה כזה: לפני שנה+ בספטמבר שנה שעברה הייתי עם שפעת החזירים למי שזוכרת, איכשהו ילדים בכיתה של כרמל גילו זאת ומאז הם מתרחקים מכרמל, אומרים שהיא מדבקת, שהיא עם שפעת החזירים, לא מוכנים להתקרב אליה או לדברים שלה, פשוט נידו אותה!!!
    אני יודעת כמה זה כאב לה שהרחיקו אותה, אין לי ספק שגם ילדים נשאי איידס כואבים את הנידוי החברתי הזה...

• סיון
    גם אם היית מאד מתאמצת, לא הייתי מצליחה לחשוב עלייך במונחים של "אדם מגעיל ואגואיסט".
    כפי שכתבתי, איידס בקרב ילדים בארץ הוא נדיר, ואם קיים - הוא עניין של רשויות הרווחה, משום שבאחוז הקטן של מקרים כאלו - נמצא רוב גדול של אוכלוסיית מכורים לסמים הזוכים לטיפול של רשויות הרווחה בין כה וכה.
    נראה לי שאת יכולה להסיר דאגה מליבך...

קבלי קישור להסברי האתר של הועד למלחמה באיידס בישראל:
    http://www.aidsisrael.org.il/qwe

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • פיתוש אני איתך.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • בדיוק לפני כמה ימים ראיתי שלט במעון נעמ"ת בו נכתב עם אילו מחלות ניתן לשלוח את הילד לגן ועם אילו לא..

ועם איידס היה רשום שניתן לשלוח..
  • וווווווווואאאייייייי סיוון מה עשיתי???????
  • טלטול אני מסכימה איתך באופן מסויים ולכן רשמתי שבגילאי בית הספר לא היה מפריע לי
    אבל בגילאים צעירים שנושכים הרבה וצובטים עד זוב דם לא הייתי לוקחת סיכון
    לאמא שלי יש בבטן גור
    וכשיגדל נשחק בכדור
    גם אם יצא מקומט וקירח,
    אנו נאהב אותו עד הירח!!!!!
  • טלטול
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • אני עם טלטול וגם -

יכול להיות שילדים עם איידס הולכים לבתי הספר בבתי החולים ושם כל אחד חולה במשהו (לא עלינו, טפו טפו טפו) אז יודעים להזהר.
    ---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • וואוו..זאת באמת דילמה

קודם כל אני אישית (אולי גם מגיעלה) לא היתי שולחת את הילד שלי לגן שיש בו ילדה חולה/נושא איידס

מצד שני...לגבי סודיות אני לא בטוחה אכן יש דבר כזה שכאילו לא חובה לחשוף מידע מהסוג הזה..מצד שני נראה לי נכון כן לעדכן את הסובבים , במיוחד שמדובר על ילדים שלא יכולים בעצמם להיסות זהירים...
    בקיצור, לא יודעת מה להגיד בנושא...
    סביר להניח שיש משהו מיוחד לילדים כאילו...לגבי חולי איידס בטוח יש משהו כאלו אנשים שמקבלים טיפול צמוד 24/7..לגבי אלו שרק נושאים את המחלה...לא יודעת..

אני בגדול יותר לכיוון שכן צריכים להודיע על כל מחלה שהיא מדבקת (גם על שפעת) ובטח על מחלות יותר חמורות וסופניות
  • חחחחחחחח אורטל הרגת אותי מצחוק
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה