inbar - שאלה על גן שפתי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי.
    רציתי לשאול מתי צריך לחשוב בכיוון של גן שפתי. אני לא רוצה לדחוף את מעין לאבחונים סתם כך ללא צורך, אך מצד שני - אני לא רוצה לטמון את הראש בחול. אני מפחדת שהיא תגיע לגן רגיל בשנה הבאה ואף אחד לא יבין מה היא אומרת. היא גם ככה מאוד רגישה וביישנית ואני חוששת שזה יעשה לה מאוד רע, אם לא יבינו את הדיבור שלה.
    יש לה אוצר מילים מאוד גדול, אבל היא משבשת מילים באופן כזה שמי שלא מכיר אותה מקרוב לא יבין מה היא אומרת. לדוגמא: חתול = דוט, מטריה=איטה, סבתא=צצה והיא כבר בת שנתיים ושמונה חודשים... יש הרבה מילים שהיא אומרת רק את ההגיה האחרונה ולא מנסה אפילו להגות את כל המילה.
    את חושבת שיש לי סיבה לבקש הפניה לקלינאית תקשורת? האמת היא שממש לא מתחשק לי... עייפתי מאנשי מקצוע, אבל אם צריך, אז צריך.
17 תגובות
עמוד 1
  • אני לא עינבר
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • לא נראה לי שיש לה צורך בגן שפתי אבל אולי יש צורך בקלינאית תקשורת... יונתן גם הוגה דברים לא טוב והוא בן 3 וכמעט 4 חודשים.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • תודה
    האמת היא שרציתי לדעת אם אני מגזימה או שיש מקום לחששות שלי...
  • אני גם חושבת כמו הבנות , תגשי איתה לאבחון
    עדיף להקדים את המאוחר.

• אמא אף פעם לא מגזימה בחששות שלה
  • מסכימה עם מילנה אמא יודעת מה הכי טוב לילדים שלה

תגשי לרופא המשפחה תדברי איתו ותראי מה הוא אומר
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • לדעתי את לא צריכה לישוב בכיוון גן שפתי חוץ מזה שהקלינאית שמטפלת בדנדוש אמרה שלפני גיל 4 אין מה לדבר על גנים כאילו כי המצב בהם הוא קצת לא משהו
    תילחמי לקבל קלינאית אני למשל נלחמתי הבאתי לרופא התפתחותי ולאחראיות על הקלינאיות תיקשורת אצלנו במכון מכתב מרופא א.א.ג של דנדוש בעיקבות עיכוב והניתוח שעברה והאמת אני מאוד מרוצה תתחילי עכשיו לפני גיל 3. עכשיו עדין הטיפול הוא חינם עד גיל 3 אחר כך השתתפות עצמית של 25 ש"ח לטיפול ככה זה במכבי
    אני מרוצה שהשגנו כי עלינו על בעיה שנוצרה לדנדוש כתוצאה מן הניתוח והיא אומנם לא קריטית ועם הרבה עבודה מול הקלינאית ובבית נצליח ואנחנו מצליחים יופי
    אל תחשבי עכשיו על גן שפתי זה עוד מוקדם לפני איבחון

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

• הי
    מה שלומך?
    אני ממליצה קודם כל לפנות לרופא הילדים שלה, סביר שהוא יזמין אתכם לאבחונון שלו, ואז עפ"י הממצאים הוא ימליץ על המשך - אולי אבחון אצל קלינאית, אולי אבחון כוללני יותר....

• אולי אני קצת בוטה עכשיו אבל הבורות לגבי גן שפתי משגעת אותי
    אבל ממש אין ממה לפחד אם צריך ללכת לגן לעזור לילד כי זה הדבר הכי חשוב בעצם !!!!!!!!!
    אני במקומך הייתי הולכת להתפתחות הילד \ והרופא המשפחתי ומתייעצת
    ואולי מקבלת הפניה לקלינאית תקשורת -אני חושבת שכמה שיותר מוקדם עוזרים ככה אפשר להתקדם . אני מבינה שאת עייפה מאנשי מקצוע אבל לדעתי צריך שמישהו יגיד לך מה לעשות .
    כדי שאם יש בעיה היא תטופל ומהר .
    שבוע טוב
    אורלי
    נ.ב. הגנים השפתיים הם הכי טובים והטיפול בהם מהמם חבל שלא נותנים את מה שנותנים שם בגן רגיל :) ( מתוך נסיון )
  • אדומה - מסכימה איתך לגמרי, רוב הבנות הבינו זאת.....
    אבל מאחר ואפילו כמה מקלינאיות התקשורת המובילות בארצנו עדיין מפגינות בורות מדהימה, אני בהחלט מדהימה למה קשה למעטות שבמעטות להבין זאת.

• מקפיצה....

• הי. תודה על התשובות. האמת היא שקיבלתי הפניה מאחות טיפת חלב, אבל היא אמרה שאני צריכה לקבל גם מרופא הילדים, אז כשהיינו אצלו הוא אמר שאם היא מחברת שתי מילים למשפט, אז הכל בסדר. אני לא יודעת אם הבהרתי לו מספיק טוב עד כמה היא משבשת את המילים שהיא כן אומרת.
    ובכל מקרה, לא נראה לי שיש לי בורות לגבי גן שפתי. ברור לי שהגנים המיוחדים הם מעולים בכל קנה מידה. אור הולך לגן תקשורת ולפעמים אני חושבת לעצמי, איזה באסה זה שמעין לא תזכה לקבל גן כל כך מושקע כמו הגן של אור. לא פחדתי, להיפך, לא רציתי לפספס את הרכבת, כי ועדות השמה מתחילות עוד מעט...
    בכל מקרה, נראה לי שמה שמפריע לי יותר, זה לא שהיא לא מדברת ברור, אלא הקושי הרגשי שיהיה לה כשהיא תיכנס לגן רגיל. אני רואה את זה כבר עכשיו, כי היא מתנהגת ממש כמוני. זה לא יהיה פשוט... אני אעזוב את זה בינתיים - יש עוד המון זמן עד הגן וכנראה שאני סתם לחוצה.  
  • נטע- אני מציעה לך לקחת את מעיין לרופא ילדים אחר. אני ממש נדהמתי מההבדל בין הרופאים בצורת החשיבה שלהם ובהחלטות שהם מקבלים!
    תתעקשי על כך שיתנו לכם הפניה למכון להתפתחות הילד! תתעקשי שקלינאית תקשורת תראה אותה לפחות פעם אחת! (הם לא יהיו עניים מפגישה אחת!).
    בהצלחה
  • נטע אני מסכימה עם מילנה
    ובואי אומר לך משהו אני אישית שאלתי את הקלינאית של דנדוש על זה ואני נאבקתי לקבל בשבילה קלינאית היום דנדוש פעם בשבוע הולכת לקלינאית תיקשורת אומרנם עדין לא מדברת ברור וכן יש להאוצר מילים נרחב מאוד שבגלל זה לא רצו לתת לה קלינאית אבל יחד עם זאת היא לא מסוגלת לשבת יותר מכמה דקות על משחק וחייבים למשוך אותה בכל דרך
    דנדוש עדין מתקשה בהרבה דברים ולכן היה לי חשוב שקיבלה ואם הקלינאית תיקשורת תאמר שכן כדאי אני אקח אותה רק כדי לעזור לה כי דנדוש ילדה מאוד חכמה נבונה פיקחית ויצירתית ומה שען בעלת ביטחון עצמי גבוה ומשחק דימיוני גבוה מה שמרפיע לה זה הדיבור ולצערי זה לא כל כך מובן להם במעון וממש לא משתפים פעולה ולא עוזרים ברמה שמנהלת המעון דורשת מהם ולפי קלינאית התיקשורת שלה
    אבל גם הכל נסלח אצלה לאור המחלה הגנטית ולאור מה שעברה אז ידוע שיהיו עיכובים

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

• אין לי ספק שהיא תרכוש את השפה בצורה טובה בסופו של דבר, גם בלי התערבות של אשת מקצוע, אני רק חוששת שלא יבינו אותה בגן ושזה יאמלל אותה.
    אולי לא הבהרתי את המצב מספיק טוב לרופא. בכל מקרה, אני סומכת עליו, כי הוא הרופא הכי טוב שאני מכירה. וכבר הכרתי סנדלרים בעבר... בפעם הבאה שנלך אליו, אני אשאל שוב.
  • נטע - שלחתי לך מייל, דרך הכתובת של הפורום

• קראתי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה