מישהי יכולה לענות לי על שאלה בנויורולוגיה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מישהי מכירה נוירולוג ?????????
    אחיין של בעלי עבר בדיקות והתגלה אצלו בבדיקת סיטי

ממצא היפודנסי בקוטר של כ-5 מ"מ פאריטלי משמאל צמוד לפיסורה סילוית
    porencephaly syct הרחבה מקומית של פיסורה סילוית

אודה לכם אם תכתבו לי הסבר להגדרה הרפואית הנ"ל
    ההורים נורא מודאגים ויקבלו תשובה בקשר למצבו רק בעוד מס' ימים אחרי בדיקת MRI
    תודה
7 תגובות
עמוד 1
  • לא מכירה אבל שתהיה רפואה שלמה ותחשבו חיובי
  • מאיפה הם? יש נירולוגית מצויינת בדנה בבית חולים איכילוב אולי ינסו לקבוע אליה ויקבלו אותו מהר?
    רפואה שלמה
  • תודה
    שלי, הם מטבריה... יש להם תור לMRI בעוד מס' ימים ,אמרו להם שהם יקבלו הסבר מפורט רק לאחר הMRI, בינתיים ההורים נורא מודאגים, לא יודעים מה יש לבן שלהם...
    הוא סובל מכאב ראש חזק ומתמשך ,נקווה שהסיוט הזה יעבור כבר
  • אין ספק שזה מפחיד
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • היי לירון,
    בן כמה הילד?
    אני לא מכירה יותר מידי את האבחנה, אבל אנסה לענות מתוך מונחים שכן מוכרים לי:
    ממצא היפודנסי = מתגלה בדר"כ בבדיקת C.T, ואומר שקיימת צפיפות מופחתת של רקמה כלשהי.
    פאריאטלי = דופני. כלומר, נמצא על הדופן.
    אם כך, אנחנו מדברים על:
    ממצא בעל צפיפות מופחתת, בקוטר של כ - 5 מ"מ, נמצא על דופן שמאל (כנראה הדופן השמאלית של עצם הקודקוד), צמוד לפיסורה סילוית.
    syct = ציסטה. כנראה הממצא הנ"ל נראה כציסטה בבדיקה (ושוב - קוטרה הוא כ - 5 מ"מ, והיא נמצאת על דופן שמאל... וכו')
    porencephaly = מחלה די נדירה. המחלה מאופיינת בהתפתחות של ציסטה או מבנה אחר מלא בנוזל, בתוך המוח.
    בדר"כ האבחון של זה נעשה בינקות, עוד לפני יום הולדת שנה. בגלל זה שאלתי בן כמה הילד.
    אני מניחה שלא רוצים לומר להורים דבר, משום שהאבחנה איננה סופית, ותהיה סופית רק לאחר ה - MRI.
    כרגע, זה מה שאני מבינה מתוך המונחים שכתבת, אבל בשום פנים ואופן אני לא נוירולוגית, ואסור לקחת את מה שכתבתי כאבחנה כלשהי, אלא רק ככיוון להתייחסות.
    למיטב ידיעתי, גם אם בסופו של דבר יתגלה שזו היא אכן האבחנה, ניתן לטפל בכך!!!, וזה הרי מה שחשוב באמת
    לבריאות שלמה לך ולמשפחתך כולה.
    שרון.
  • שרון- כבר אמרתי לך שאת בן אדם מיוחד?

• הי שרון
    תודה על התשובה
    נחכה לתוצאות הMRI
    הילד בן 9 ועד לאחרונה היה בריא לחלוטין ,זה מה שלא מובן.ו בגלל כאבי ראש חזקים הופנה לCT וMRI
    נקווה שיהיה בסדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה