פיתוש - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • את כאן?... לא משנה, מקסימום תראי את זה מחר .
    רציתי לתקן את דבריי בקשר לנושא שהעלית פה לפני כשבועיים (נדמה לי).
    כתבת בנושא של עריכת אבחונים ובקשר לכך שקופ"ח משתתפת בעלות של אבחון אחד.
    ובכן, לאחר בירור שערכתי בנושא, התברר לי שאכן, אבחונים ללקויות למידה תקפים למשך 3 שנים בלבד.
    "לקויות למידה" - הכוונה היא: דיסלקציה, דיסקלקוליה ודיסגרפיה.
    אלו הם 3 לקויות הלמידה העיקריים המשפיעים על תפקודי למידה תקינה בבית הספר ובאוניברסיטה. חוץ מהם, קיימות לקויות נוספות, כמו: הפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות, דיספרקסיה (בגדול: הפרעה ביכולת מוטורית), גמגום ותסמונת האונה הימנית. אבל במילים: "לקויות למידה" מתייחסים בדרך כלל ולרוב - לשלושת ה-'דיס' (לקציה, קלקוליה וגרפיה) ואליהם מכוונות הקלות הלמידה.
    ואליהם מכוונים האבחונים.
    אבחון לאחת מלקויות הלמידה וההקלות הניתנות בעקבות האבחון, תקף ל - 3 שנים.
    בדרך כלל את האבחון הראשון עושים תוך כדי שנות הלימוד בבית הספר היסודי.
    לעתים עושים את האבחון הראשון במעבר בין ביה"ס היסודי לחטיבה, ז"א: בחופש הגדול שבין כיתה ו' לכיתה ז', ואז האבחון הזה תקף עד סוף י"ב, כאשר לקראת בחינות הבגרות נעשה חלק נוסף וקטן יותר של אבחון רק על מנת לקבל את ההקלות המתבקשות בבחינות הבגרות.
    כמדומני, שאלת על עריכת אבחון לשילה, ואני חוזרת על דבריי: לא עושים אבחונים כאלו לפני גיל הכניסה לבית הספר. את האבחון הראשון מקובל לעשות לא לפני כיתה ג' (גם אם רק בתחילת כיתה ג').
    שוב - מדובר על אבחונים ללקויות למידה, ולאלו בלבד!
    לגבי סוג האבחון: הוא נקרא: "אבחון פסיכו-דידקטי". הוא מורכב משני חלקים: הפסיכולוגי והדידקטי.
    החלק הדידקטי בלבד איננו מספיק על מנת לקבל את ההקלות בבית הספר. חייב להיות באבחון החלק הפסיכולוגי-רגשי, שרק הוא, והוא בלבד - מסוגל להעניק הקלות למידה שיהיו מקובלות על המסגרת הלימודית. החלק הדידקטי אומר איזה סוג הקלות צריך, ואם ניתן לבנות תכנית טיפול בבית הספר, ומאיזה סוג.
    מקווה שהסברתי
4 תגובות
עמוד 1
  • שרון
  • מרווה מקווה שתראי את השאלה באמת רציתי לדעת ילד שאובחן כהיפוטוני (טונוס נמוך) הבנתי שזה לתמיד ישאר ויצטרך תמיד חיזוקים ותירגולים בכלל זה רצועות הכתפיים וידיים נכון? איך אוכל לעזור לילדה כבר מעכשיו עם זה? כרגע אנחנו רק אצל קלינאית תיקשורת שאמרה שאין צורך בריפוי בעיסוק כי הילדה גוזרת יפה (מספרי בצק) מציירת יפה (מעקב נירולוגי אובחנה כבר היד הדומיננטית גם ואמרו לי שהיא כרגע תופסת מעולה את הצבע טוש )
    אך לעתיד איך עלי ומה עלי לעשות?
    סליחה על האורך והחפירה

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

• פיתושק'ה, אני מקפיצה בשבילך.
    מרווה יקירה,
    אני מלאת הערכה לבעלות המקצוע כשלך .
    תודה על תוספת דברייך.

פיתוש, היה לי חשוב לכתוב את הדברים משום שבשרשור הקודם שאלת על השתתפות קופ"ח בעלות האבחונים, ומה קורה אם יש צורך לעשות יותר מאחד. כפי שמרווה כתבה לך, בגיל הרך ההפנייה היא לבעלי מקצוע אחרים (ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת) ולא להוראה מתקנת. האבחון הפסיכודידקטי ה"קלאסי" מטרתו היא לקבוע הקלות ותכנית טיפול בהוראה בבית הספר - ואותו עושים, אכן, רק עם הכניסה לבית הספר ולא לפני.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • אוי תודה יקירתי!
    אני באמת רואה את זה רק עכשיו בזכות שהקפצת..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה