-
וואו איזה מבאס מה שאת מספרת..
[URL=http://?]
-
על תשובה באמת אני צריכה עוד לחשוב,
רק רציתי לענות לזהר, שכמה שזה עצוב.. אבל- אורית יכולה לעשות כמה עבודה שהיא תעשה עם הילדה אבל אמא שלה תמיד תהיה שם..
היא חוזרת הביתה לאמא, ואמא כנראה תהיה שם גם אחרי שאורית כבר לא תהיה..
אלכן אני חושבת שכן עיקר העבודה זה עם האמא,
ברור שלא להזניח את החונכות אבל חייבים לחשוב איך מביאים את האמא לאיזו הדרכה או הרגעה מקצועית..
זו דעתי.
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
איזה מסכנה הילדה

אני מרגישה קצת שאת מדברת עלי...אמנם הבן שלי בגן אבל לפעמים אני מרגישה שאני מלחיצה אותו...אני הייתי רוצה שיגידו לי שאני מלחיצה וצריכה להרגיע. אני צריכה שיגידו לי את זה עד שיחלחל לי. אני לא עושה את זה בכוונה ואחר כך אני מצטערת שהלחצתי. אני לא הייתי נפגעת אם היו אומרים לי דבר כזה. עדיף להגיד לאמא שהיא לא בסדר מאשר להגיד לאמא שהילדה שלה לא בסדר...זו דעתי..
בהצלחה

-
-
יואוווווווווווווו איזה מעצבנת!!!
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
פיתוש - את צודקת 100% ולכן מה שאני רוצה הוא לגרום לה ללכת לסדנת חינוך כזו שמדריכה בצורה הכי טובה איך להתנהג עם הילדה! אבל בשביל שהיא תרצה ללכת לדבר כזה היא צריכה להיות מודעת לכך שהיא זקוקה לזה, שיש בעיה איתה.
רציתי עוד לציין שמעולם לא שמעתי אותה נותנת לה אפילו מחמאה אחת!!!
http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
-
אה וכמובן להתחיל את השיחה עם מלא מחמאות על הבת שלה, על ההשיגים שלה, על המצב שלה מול ילדים אחרים בגילה, שתבין שהבת שלה מושלמת כמו שכל הורה חושב, כמובן
מייל:
ortaly10@hotmail.co.il
-
אורטל - את יכולה לפרט איזו בעיה הייתה כשדיברת עם ההורים? כלומר, האם אמרת להם שהם (ההורים) לא בסדר?
תראי, באיזשהו שלב (בייחוד אחרי הסיפור עם המבחן באנגלית) - אמרתי - אני אומרת לה הכל בלי לעשות חשבון!!! ואז חשבתי - אולי יש סיכוי שהיא כ"כ תפגע שלא תרצה שהיא תמשיך ללמוד אצלי - ואז הילדה באמת אבודה.......
-
אורטל - העצוב הוא שנראה לי שדווקא האמא הזאת לא מחפשת "תשבוחות" על הילדה (את זה היא מקבלת בלי סוף) אלא חיזוק על כך שהילדה שלה לא בסדר!!!! זה מה שהיא הכניסה לעצמה לראש והיא רק מחפשת אישורים על כך......
-
תקשיבי, יש הורים ויש הורים.
יש הורים שיודעים לקבל ביקורת ולהפנים. יש כאלו שיהפכו עליך את השולחן וילכו ידח עם הבת שלהם. השאלה למי האמא הזו שייכת? לאיזה סוג? רק את יכולה לענות על השאלה הזו.
תרשמי לעצמך נקודות, במה היא מתקשה, במה את מחזקת אותה, ואיך את מצפה שהאמא תשתף פעולה. לשתיכן אמורה להיות אותה מטרה, את כאשת חינוך רואה כך וכך את הבעיות. אח"כ תאמרי לה שהיא צריכה להיות שותפה מלאה לתהליך, ושאת מצפה ממנה לא', ב', ג', ד' ושזה בלתי נסבל הלחץ שהיא מפעילה על הבת שלה. היא בעצם מכשילה אותה וחבל! את חייבת לומר לה שאת מצפה לשיתוף פעולה מלא שלה.
מייל:
ortaly10@hotmail.co.il
-
אולי בשלב ראשון, לפני שאת משוחחת עם הילדה, להכין מספר מאמרים בנושא לחץ על ילד וההשפעה עליו, לתת לאמא לקרוא
ואחר כך כמובן לשבת לשוחח עם האמא, לא בנוכחות הילדה, לתת לה קודם כל תסקיר כללי על ההתקדמות של הילדה ואז בעדינות להסביר לה את כל נושא הלחץ שלה...
יישר כוח בובה
-
-
העבודה שאת עושה עם הילדה מקסימה בעיניי,
אך כמוש כתבתי קודם- חייבים לרתום את האמא.
אם את רוצה- את יכולה לבקש לדבר איתה, להגיד לה שבשביל שהילדה תצליח בלימודים היא צריכה להרתם לעזרה.
(מן הסתם היא ישר תחשוב על זה שהיא צריכה לשבת על הילדה עוד ולהלחיץ אותה רק יותר..)
תסבירי לה שהילדה בסדר גמור, היא קולטת מצוין והיא רק צריכה חיזוקים.
תסבירי לה כמה זה הגיוני שבכיתה ב' יהיו שגיאות כתיב מסוימות, תראי לה כמה שהיא משתפרת.
לפי דעתי את יכולה להגיד לה שלפעמים את רואה שהילדה בלחץ (בלי להגיד ממה..), והלחץ הזה רק גורם לה לטעות ולעשות שטויות,
וכשהיא רגועה ומקבלת מחמאות על ההצלחות זה רק גורם לה להצליח ולרצות להצליח עוד!
את יכולה לחזק אותה ולהגיד לה שראית בילדה שהיא אוהבת את אימה, אמא מאוד חשובה לה ומאוד חשוב לה מה היא חושבת עליה..
ואם היא תשתף פעולה, הילדה תוכל להגיע רחוק!
אני חושבת שכל עוד את לא מעבירה ביקורת על האמא, אלא אומרת לה את זה בדרך עקיפה, כאילו את לא מדברת על אף אחד- זה בסדר..
אני בכלל לא חושבת שהאמא פנויה לשמוע כמה היא לא בסדר.
"וזכני לגדל בנים ובני בנים, חכמים ונבונים,
אוהבי ה', יראי אלוקים.
אנשי אמת זרע קודש, בה' דבקים..
ומאירים את העולם בתורה ומעשים טובים,
ובכל מלאכת עבודת הבורא..."
-
כל הכבוד לך
-
-
-
היי אורית.. אני מהפורום השכן ואני עוסקת בחינוך...
לצערי למדתי ועדיין לומדת שאין רמיזות בנושאים האלו ,הורים צריכים לשמוע ה-כ-ל , כמובן שבצורה יפה מבלי לפגוע...אך להסביר את ההשלכות של ההתנהגות של האם...
הייתי לוקחת אותה לשיחה ומסבירה לה שבגילאים האלו ילדים רק חווים לראשונה את ההיגיון שמאחורי המילים, האותיות ולאט לאט מכניסים את זה לזיכרון שלהם.
צריך לומר לה בפירוש כי עדיף שהילדה תכתוב עם קצת שגיאות כתיב ולאט לאט תעבור תהליך של למידה איך לשנות את זה...
אם היא תעשה את הדברים האלה מפחד הביטחון העצמי שלה ייפגע ולא רק שאולי לא תצליח לכתוב כמו שצריך אלא שהיא מורידה לה את הביטחון העצמי בכל מה שקשור ללמידה. זה גיל קריטי ללמידה . בגיל הזה הילד מפתח את האינטיליגנציה לרכישת למידה והאמא מפריעה לה בתהליך.!
צריך לומר לה את זה...
שגיאות כתיב קיימות גם בכיתות ד', היא רק בכיתה ב'.... צריך לתקן אותה ולתת לה לרשום את המילה עוד כמה פעמים.
כל הכבוד לך שאכפת לך...תתפלאי כמה מורות או חונכות יש שזה לא היה מזיז להן.
בהמון אהבה,
מרב
-
אני קוראת את מילותייך וחושבת לעצמי איך אחר כך יש הורים שמופתעים מביטחון עצמי ירוד אצל הילדים שלהם!
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
ממש נקרע לי הלב על הילדה
-
הדבר הראשון שחשבתי עליו כשקראתי את ההודעה שלך היא מייל שקיבלתי כבר כמה פעמים על לקויות למידה וחיזוקים של ההורים משהו לגבי "אסימוני משחק". מכירה? כתבי את המייל שלך ואשלח לך, אולי תמצאי שם רעיונות איך להציג את הנושא לאמא
בנוסף נשמע מדברייך שהאמא מאוד הישגית (אם כי לא במובן הטוב
-
ענו לך המון דברים חכמים, רציתי להוסיף שנשמע שהאמא הזו לא רואה מה היא עושה, היא כל כך עסוקה בזה שהיא רוצה שהילדה שלה תצליח ותהיה הכי טובה שאפשר, שהיא פשוט לא רואה את הילדה שלה, נראה לי שאם את רוצה להצליח לשנות את עמדתה\דעתה, את לא יכולה להגיע בעמדה שיפוטית ובקורתית, אפילו אם מה שיש לך לומר הוא ביקורת קשה. את רוצה את האמא מגוייסת אל הילדה, ולא במאבקי כח, כי זה רק יהרוס לילדה ולעבודה שלך איתה...
אני מציעה שתעשי שיחה עם האמא, כשמה שהיה הנושא של השיחה שתקבעו, יהיה הילדה, וההתקדמות שלה, ככה היא תהיה פתוחה לשמוע אותך, ותשתף פעולה. ובשיחה עצמה, הייתי מציעה לומר- את כזו אמא אכפתית ודואגת לילדה שלך, ולא מתפשרת בשבילה, ולכן הייתי רוצה שנעבוד בשיתוף פעולה שיקדם אותה. אצלי בשיעורים היא ככה וככה..לציין במה התקדמה ולתת נתונים מה הרמה הכללית של ילדים בגילה. להוסיף דרך אגב,שחיזוקים חיוביים כמו כל הילדים הקטנים, משפיעים עליה מזה לטובה. היא מקבלת מזה מרץ וכח לעבוד..
(הצעה אם זה מתאים לך לומר לה משהו כזה-) הייתי רוצה לחשוב על עוד כיוון התקדמות, בגלל שאני רואה אותה פעם ב..ואת שם כל הזמן, אני רוצה שתגידי לי מה נראה לך בעיקר הנקודות חוזק של הילדה (לגרום לאמא לראות את הבת שלה)
בהצלחה!
-
תלוי באישה, אם היא טיפוס שמבין עניין, אני בטוחה שהיא תעריך מאוד את המעורבות שלך והאיכפתיות שלך כלפי הילדה, תסבירי לה בעדינות מה ההשלכות של הלחץ שהיא מפעילה.
-
אני לא מבינה משהו, איך זה הולך החונכות? כל מי שרוצה חונכת מקבלת? האמא משלמת לזה? אני שואלת כי בדרך כלל יש סיבה שילד מקבל חונך לא סתם כי האמא החליטה...
אם לא לכל ילד מגיע חונך, נראה לי שיש ילדים שבאמת צריכים עזרה בלימודים ולא סתם כי האמא החליטה שהילדה שלה מתקשה בלימודים...זה לא הוגן כלפי ילדים אחרים. אולי אם היא הייתה משלמת על השיעורים האלה היא הייתה מבינה שהילדה שלה בסדר גמור. אולי בגלל שבאו אליה ואמרו לה שהילדה שלה צריכה חונך היא נלחצה...
-
-
בהצלחה רבה! מה זה גרעין תורני, סליחה על הבורות?!
-
גרעין תורני - קבוצה של אנשים (חובשי כיפות סרוגות) שמנהלים את חיי הקהילה במקום מסויים על כל המשתמע מכך - מחינוך לילדים עד לשיעורים למבוגרים / גמ"ח, עזרה בכללללל דבר שאת יכולה לחשוב עליו.... אפילו בישולים ליולדות יש פה... והכל ביוזמה והתנדבות של אנשי הקהילה.
אני מתפלאה שאת לא מכירה כי היום כמעט בכל עיר יש גרעינים תורניים כאלה ואחרים..... בכל מקרה טוב ששאלת
-
תודה על התשובה,
בעיניין השיעורים באמת כדאי שהילדה תתרגל להכין לבד בלי שמישהו ישב לידה. את יכולה גם באמת להגיד לאמא שכדאי לבת שלה להתרגל להכין שיעורים לבד אחרת היא יכולה להיות לזה השפעה שלילית ומה יהיה במבחנים כשאין איתה מישהו? תתני לה להבין שהיא יכולה לדכא את יכולת הלמידה של הבת שלה.
שבת שלום

-
תמיד טוב לשמוע דברים חדשים, אני מכירה מקומות שיש בהם הרבה משפחות דתיות, לא ידעתי שזה מסודר ורשמי...
-
אני חייבת לציין שאת מקסימה ואיכפתית
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!