מה הייתן עושות? התייעצות לגבי גן טרום חובה.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ביתי בת 3.5 נמצאת בגן טרום חובה לגילאי 3-4. אני מתלבטת אם להשאיר אותה עוד שנה באותו גן. ואז שנה הבאה תהיה בין הגדולים בגן כאשר השנה היתה בן הקטנים בגן או להעביר אותה שנה הבאה לגן טרום חובה - חובה לגילאי 4-5 שאז תהיה בין הקטנים.
    שיקולים בעד להשאיר בגן הנוכחי - צוות מקסים. גננת וסייעת כולל המחליפות מקסימות שהבת שלי אוהבת ומכירה. היה לה מאוד קשה בתחלה להסתגל לגן ועכשיו היא כל הזמן רוצה ללכת ואומרת כמה כיף לה. שהתייעצתי עם הגננת שלה, אמרה שכמובן ההחלטה שלי אבל היא חושבת שכדאי לה להישאר עוד שנה כי היא שקטה וחושבת שרק תתפתח ותיפתח יותר אם תישאר בגן כי היא תהיה עם ביטחון שמכירה את הגן והצוות ותהיה בין הגדולים. ומבחינת תכנים היא מעבירה לפי קבוצות גיל. הגן 3 דקות מהבית ברגל.
    אם אשאיר אותה תהיה שנתיים בגן הזה ואחרי זה גן חובה- שאז גם תהיה בין הגדולים ואז כיתה א'.
    אם תהיה בגן השני - גן חובה אז תהיה בין הקטנים כי מדובר בגילאי 4-5 והיא תהיה בת 4 אבל שיקול אולי בעד - שתהיה שנתיים באותו מקום והרבה מהגן שלה עוברים. הקטע הוא שיש 3 גני חובה כאלו והילדים מתפזרים ביניהם. 3 הגנים נחשבים טובים.
    מה עדיף? אני עוד לא יודעת מי מהקבוצה של הקטנים אכן נשאר בגן הנוכחי אני עוד צריכה לברר אבל השאלה כמה זה משנה... אני עוד בהתלבטות. מעניין אותי מה אתן חושבות :) תודה למי שקראה עד כה ותענה :)
7 תגובות
עמוד 1
  • אני הייתי משאירה .
    בגיל הזה (בעיני) הבטחון הוא אחד הדברים הכי חשובים ..
    בהצלחה בכל בחירה
  • נראה לי אני כתבתי את ההודעה הזאת!

• אני בעד להשיר

מוריה בין הקטנות בגן היא בת 4 כרגע
    ויש המון בגיל 5
    ולדעתי הדרישה יותר מידי ....
    היא צריכה לדעת אותיות וכל מיני דברים שהיא עדיין לא מוכנה
    אני גם לא אוהבת את הלחץ הזה שלפניי כיתה א'
    שכבר בגיל 4 מכינים אותם
    לדעתי להשאיר עוד השנה
  • ספיר עכשיו בגן טרום טרום חובה ואני משאירה אותה שם עוד שנה
    מאוד מאוד מרוצה מהגננת והסייעת
  • נושא קשה גן ערייה
  • היתה לי גם התלבטות דומה,
    הגן הנוכחי הוא פרטי ופשוט מעולה!
    טווח הגילאים שם: 1.5 עד 4.
    לינוי בשנה הבאה תהיה בת 4, וילדים מהגן שלה בגיל 4 עוזבים לטרום חובה.
    התייעצתי עם הגננת, והגננת אמרה לי שעדיף שלא נשאיר אותה,
    בגלל שהיא תהיה הכי גדולה, ותתחיל לחכות ילדים בני 1.5.
    וזה נכון, כי כבר עכשיו אני רואה שלינוי מנסה לחכות את הקטנים,
    זוחלת על הרצפה, מעוותת את הדיבור שלה
  • תודה לכל העונות... אני שמחה שהתייעצתי איתכן... עוד שאלה קטנה,
    יש בנות שהשאירו את הילד שנתיים באותו גן גילאי 3-4 והרגישו בשינוי בילד? אני מדברת מבחינה של תחושת ביטחון והתפתחותית. כי אני מרגישה שהבת שלי מאוד אוהבת את הגן אבל אין לה מספיק בטחון בעיקר עם הצוות. היא אומרת שאוהבת אותן אבל אני רואה שהיא מתביישת מהן ולא "פותחת את הפה" כמו שאיתי. (אם כי הגננת אומרת שמידי פעם יש לה יציאות והיא לא מפסיקה לדבר איתה) אבל מצד שני זה טבעי, לא? יכול להיות שזה רק עניין של זמן?
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה