עובר שמתהפך הרבה בשבועות 32-36 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

אני בהריון שלישי. שני הריונות קודמים הסתיימו בלידה רגילה.
    אני בשבוע 36+0 ובמהלך ארבעת השבועות האחרונים נבדקתי 4 פעמים באולטרסאונד (פעם בשבוע) ובכל פעם העובר היה במנח שונה- פעם עכוז ופעם ראש. נכון לבדיקה האחרונה לפני יומיים - המנח היה עכוז.
    לדעתי, העובר מתהפך יותר מפעם בשבוע (לא וודאי, זה על פי ההרגשה שלי בלבד כשהעובר משנה תנוחה ומסתובב זה לא נעים ורואים ומרגישים בליטה של הראש).
    רופא אחד במיון המליץ לי לפני יומיים על ניתוח כבר בשבוע הבא, כיוון שלדבריו מצב שבו העובר מתהפך כל כך הרבה בשלב כזה מסכן את העובר בגלל חבל הטבור. לאחר שעתיים התחלף הרופא במיון ואמר לי שבשום פנים ואופן לא יילדו אותי במהלך השבוע ושהוא ממליץ לקבוע ניתוח קיסרי בשבוע 39-40 או תור להיפוך בעוד כשבוע וחצי ומיד לאחריו יעשו לי זירוז לידה. אני מודאגת ומבולבלת. אודה על המלצה והתייחסות לסיכון העובר במידה ומחליטים לחכות ולא ליילד בזמן הקרוב.
    מבחינת הערכת משקל -העובר באחוזון שמונים (קצת גדול).
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

המצב שאת מתארת נקרא בספרות הרפואית Unstable Lie, וזהו אכן המצב שבו המצג של העובר משתנה תכופות.
    ראשית, אין זה מסכן את העובר ואין צורך ליילד אותך לפני הזמן. כמו כן, את האפשרות של חבל טבור הכרוך סביב הצוואר אפשר לבדוק באולטראסאונד (ומקבול לבדוק זאת בכל מקרה לפני ביצוע של היפוך). כלומר, מבחינת הזמן, לדעתי יש לתכנן את הלידה לשבוע 38-39, בדומה למה שאמר לך הרופא (השני) במיון.
    במידה וסביב שבועות אלו העובר יהיה מצג ראש, אז יש מקום להתחיל בזרוז, על מנת לקבע את המצג ובכך להמנע מניתוח קיסרי. במידה ואין הוא במצג ראש, אז לבצע היפוך, ובהנחה שההיפוך הצליח, אז מייד לאחריו להתחיל בזרוז. רק כאופציה שלישית, ולאחר שההיפוך לא מצליח, הייתי חושב על ניתוח קיסרי.

בלידה שלישית, סיכויי הצלחת הזרוז ו/או ההיפוך הם טובים מאוד ע"מ ללדת בלידה וגינלית רגילה.
    שמרי את האפשרות לניתוח קיסרי כאפשרות אחרונה.
    הדרך לזרוז תלויה בפתיחה שלך ובמדיניות בית החולים בו בחרת ללדת.

לידה רגילה ונעימה
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה