למי שהפכה לאמא ל 2 - התייעצות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז ככה כמוש אתן יודעות עמית בן 3 וקצת ועידו בן חודשיים וחצי
    עמית בגן עד שעה 17 כל יום אני אוספת אותו ואז יש לי כמה שעות עם שניהם לבד
    בעלי לא מגיע לפני השעה 19 הבייתה ולרב מאוחר יותר
    אתמול היה יום מטורף אספתי את עמית מהגן עידו לא ישן לרגע אז היה לי ממש קשה לבלות עם עמית קצת לבד ולתת לו את תשומת הלב המגיעה לו
    היה לי מאוד קשה להכין לו ארוחת ערב והכי קשה אמבטיות!!!
    רציתי לשאול איך אצלכן? איך אתן מצליחות להעביר את השעות הלו לבד עם שנים?
    מה אתן עושות כשהקטנ/ה ערים כל הזמן הזה ואין זמן לגדול/ה?
    עידו מעסיק את עצמו קצת אבל לא יותר מידי או יותר נכון לא מספיק בשבילי להספיק את שאר הדברים
    הכי בעייתי זה שעת האמבטיה - את עמית אנחנו רוחצים בערך בשעה 20 ואז סיפור ולמיטה כל התהליך לוקח לפחות חצי שעה
    את עידו אני רגילה לרחוץ ב 19:30 הנקה ולישון (לא תמיד נרדם אחרי)
    מה שלא בעייתי בכלל כשבעלי כאן כי כל אחד מתעסק עם אחד אבל כשאני לבד זה בעייתי ואי אפשר לצפות מתי הוא חוזר מאוחר ומתי לא
    ואתמול פשוט התפרקתי הנקתי את עידו רחצתי אותו שמתי אותו לשחק קצת באוניברסיטה ורחצתי את עמית כשבין לבין אני מקפצת בין שניהם (כי עמית עושה אמבטיה בגיגית ככה הוא אוהב ניסיתי לשכנע אות לאמבטיה זריזה אבל הוא התחיל לבכות ובצדק כי זה הכיף שלו והוא לא אשם במצב
    [URL=http://www.eliad.org]
17 תגובות
עמוד 1
  • שעת המקלחת שלנו היא בין 19-20 ובשעה הזו בעלי תמיד בבית והוא עוזר לי

• באמת לא קל
  • הי .. אמנם בעלי מקלח את הקטנה כל יום , אבל קרה פעמיים שהוא לאהיה בבית אז קילחתי את שניהם בעצמי ...
    וזאת היתה חתיכת פרוצדורה ! בפעם אחת עשיתי לירין בריכה באמבטיה ובו זמנית הקמתי את האמבטיה לטנה..
    הכל היה טוב ויפה עד ההנקה . כי אז ירין קרא לי מהאמבטיה ואני בדיוק הלבשתי והנקתי את אוריאן ..וזה קצת הלחיץ ...
    בפעם השניה קילחתי קודם את ירין , שמתי אותו מול טלויזיה ואז את אוריאן ...אבל באמת פירפרתי בין שניהם כל רגע ..
    לא קל !
  • בעלי בעבודה שלו עובד עד 5 ואוראל בגן אצלו במפעל.. אז הוא לוקח אותה בבוקר וב 5 אוסף אותה ובאים הביתה. את תהל אנחנו מקלחים בסביבות 6 שאוראל משחקת לבד אחרי שבילינו את הזמן איכות שלנו.. אנחנו קוראים לה להסתכל ולעזור אבל עדיין זה לא מעניין אותה.. אולי בהמשך, היא עוד צריכה להתרגל שיש לה אחות.. ב 7 וחצי אני מקלחת את אוראל ואז למיטה.
    בעלי לפעמים צריך לתת תורנות עד 7 בערב, עוד לא עשה את זה מהלידה, אבל שזה יקרה אז הוא מגיע ב 7 ועשרים בערך, ואני אקלח את אוראל ואז אחרי שהיא תישן נקלח את תהל.. בטח זה יהיה לקראת 9. אין מה לעשות.. מסתדרים
  • אמנם הבנות שלי כבר גדלו מאז אבל...

אני הייתי קוראת לנועה שתעזור לי או שתשחק במקלחת/בקומה למעלה ככה שיכולתי להשגיח עליה ובינתיים ממש בזריזות מקלחת את הילה - חוץ מזה שהיא נולדה בחורף אז במילא אי אפשר לעשות מקלחת ארוכה.

אני יודעת שזה קשה, אז ברגע שיכולתי עשיתי להם מקלחת ביחד וזהו.
    ---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • אני הייתי רוחצת את נופר בצהרים ודואגת לסדר לה את השינה שתירדם בשעות שהוא חוזר מהגן.
    בקייץ הייתי מקלחת גם בערב אבל בחורף ממש לא, רק מחליפה לפיג'מה.
    "הטקסים" האלה ישתנו לך עוד הרבה במשך הזמן.
    זה החזיק תקופה אבל היום היא כבר לא נרדמת מתי שנוח לי

• אני רואה שאני לא לבד
  • מיטל
    עם עמית היה כל כל קל היה את הטקס שינה ועד היום הוא עובד ואין לנו שום בעיה עם ההשכבה לישון ולכן כל כך חשןוב לי לעשות את זה עם עידו
    אבל זה ממש לא מצליח עם שניהם
  • אז ככה: כשהקטן נולד, הגדול היה כל היום איתי בבית, לא בגן. כן כן
    You're my heart, you're my soul

• אני לא הבנתי את הכותרת של ההודעה
  • טוב, בטוח שעוד חודש חודשיים זה יראה לך אחרת כי מתייעלים
  • אני מקלחת את איתמר בצהרים ובערב מקלחת את יונתן כשאיתמר לידי בטרמפולינה.
    אם צריכה להתעסק עם איתמר ויונתן מציק אני מרשה לו לראות תוכנית אחת בטלוויזיה (זה בד"כ מספיק זמן) - אז אם חשוב לך לקלח את עידו בערב את יכולה לתת לעמית לראות טלוויזיה בזמן הזה או שיבוא לעזור לך.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • היי מיריתוש,
    מהרגע שסער היה בן חודשיים בערך קילחתי אותם יחד (זה היה עוד קיץ) ככה שיצא שליאם יכל להמשיך לשחק עוד כמה רגעים במאמבטיה עד שאני הלבשתי את סער (כמובן שהאמבטיה לא מלאה ועם שטיחון לבטיחות ודלת פתוחה).

הושבתי את סער בטרמפולינה (יכול להיות שאם היה ממש רעב היה בוכה קצת - אבל אין כ"כ מה לעשות, "לצערם" של הקטנים הם נאלצים לבכות קצת עד שמגיעים אליהם גי יש גם אח/אחות גדולים בבית) הלבשתי את ליאם - ליאם הלך לישון והנקתי את סער...

לחלופין - מקלחת את סער בסביבות 18:30 ליאם רואה טלויזיה (משהו שאוהב ובחר - כזה שיכול לשבת רבע שעה בשקט) ואז מספיקה לקלח את סער ולשבת לידו בהנקה.

אין ספק שזה לא פשוט, אבל הכול עיניין של פרקטיקה... זה נראה כאילו "איך אפשר להשתלט?"אבל עוד קצת והכול יראה לך משחק ילדים.

אגב - האופציה הראשונה יכולה להיות מדליקה ולגרום לעמית להתקלח באמבטיה גדולה יותר...

• אכן - קשה מאד!! עד עכשיו לפעמים קשה לי לתמרן עם המקלחות.

אבל תמיד הייתי מקלחת את הקטנה קודם, ואח"כ היא היתה יושבת בנדנדה מולי, כשהדלת של האמבטיה פתוחה. ככה תמיד הייתי משגיחה עליה ורוחצת את הגדולה.

בקטנה, מתייעלים צ'יק צ'ק - תוך כמה חודשים יהיה לך הרבה יותר קל וכייפי
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • אני עדיין לא אמא ל2, אבל לדעתי תמיד קלחי את הקטן לפני, כאשר הם עדיין קטנטנים הם הכי פחות עושים קונצים במקלחת ויותר קל לקלח אותם
  • את האמת?התחושה היא כמו תמנון...עם אלף זרועות ואתה צריך לדעת לתמרן בין כולם,אני למדתי לעשות זאת לבד כי בעלי לרקוב מגיע מאוחר מהעבודה אחרי שהילדים היו באמבטיות..
  • מיכל נראה שכולן הצליחו להבין את הכותרת שלי אבל בכל מקרה הכוונה הייתה לאמהות שהפכו לאמא ל2 בתחילת דרכן
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה