צריכה עצה לגבי התנהלות מול הערייה / משרד החינוך - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב, זה ארוך...

זיו מתחילת השנה בגן עירוני. אני נרשמתי לגן מסוים בגלל שקיבלתי המלצות על הגננת והיא מצאה חן בעיני וכך גם הגן. לקראת תחילת השנה, הודיעו לנו שעקב שיקולי המערכת אותו גן יהיה גן טרום חובה וכל ילדי הטרום-טרום מועברים אוטומטית לגן אחר, שהיה עד אז גן חובה.

מעבר לעובדה שאני חושבת שהגננת מתאימה יותר לגילאי חובה, אבל לא ניכנס לזה, יש בגן אלימות קשה וקיצונית. יש ארבעה ילדים שעושים פשוט טרור בגן. כל פעם שאנחנו פונים נמסר לנו ש"העניין בטיפול", שעירבו את המפקחת, את הפסיכולוגית וכל מי שאפשר

בשורה התחתונה, המצב לא משתנה והחלטנו שאנחנו לא מוכנים לשתוק יותר. השאלה שלי היא מה לעשות? מה לדרוש? יש לנו ביום חמישי פגישה עם המפקחת ואנחנו לא יודעים מה להגיד לה. להוציא את הילדים? בטח אי אפשר... להחליף גננת? זה יעזור? איך הם יכולים לפתור את זה בצורה שתואמת את הנהלים שלהם? כי עד עכשיו הנהלים שלהם גרמו לזה שקומץ ילדים גורם לכל השאר לסבול... או שפשוט לבוא בגישה של "לא מעניין אותי איך אבל אתם תפתרו את זה? פשוט נראה לי שהקרב אבוד מראש
20 תגובות
עמוד 1
  • שכחתי לציין שטפו טפו, לזיו לא מרביצים, חוץ מפעם אחת בתחילת השנה, אבל זו בטח לא סביבה טובה ובריאה בשבילו, הילדים האלו מדברים בשפה שתגרום לכן להסמיק והצוות עסוק בהם במקם ביתר ילדי הגן
  • מאמי שלי, התגעגעתי,
    למה את לא מתקשרת?

• תודה יקירתי
  • רעיון מצויין להתייעץ כאן.
    אדווה - המפקחת מודעת למה שקורה בגן....
    נראה לי שאחה"צ תיכנסנה יותר נשות חינוך שעכשיו עובדות ואולי הן תוכלנה לעזור יותר.

• לא ברור לי איך המפקחת יודעת ממה שקורה בגן ולא עושה מצליחה לעשות כלום

• אדווה, שוב השאלה היא מה הכלים שיש בידי המפקחת? מה היא יכולה לעשות?

איך שאני רואה את זה, יש שתי אפשרויות, או שהצוות לא טוב מספיק ואינו מסוגל להתמודד עם הילדים האלו, או שהילדים כ"כ בעייתיים שמקומם לא בגן הזה
  • אם המפקחת לא עושה כלום ומודעת לבעיה הזו - עוברים לדרג הבא במשרד החינוך. את ממחוז המרכז, לא? זו הרשימה ויש גם מיילים בקישור
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • היי מאמי ,
    סיטואציה קשה וכואבת - אבל מאד נפוצה. הידעת שממחקרים בשנים האחרונות עולה בבירור התמונה של אלימות קשה בגני ילדים ובשנות ביה"ס יסודי, אלימות המובלת כמעט תמיד, ובאופן סיסטמאטי, כמעט "קלאסי" ע"י קבוצה של בין 4-6 ילדים, המשמשים כ"מובילים" וכ"סוחפים" למצב האלים הבלתי אפשרי הזה, מצב שללא טיפול נכון ומשמעותי - עלול בהחלט לסחוף אחריו ילדים נוספים? אחד המחקרים הוא מחקר מפורסם של ד"ר עמוס רולידר ממכללת עמק יזרעאל.
    מה עושים?... בתכל'ס - את צודקת. העבודה מתמקדת הרבה יותר בעבודה של הגננת הספציפית (כל גן וכיתה ואיש החינוך הספציפי שלה) מול ההורים, כשהדגש ניתן ומושם על שיתוף פעולה כזה, והצבת מטרה לטווח הארוך יותר.
    במקרה נקודתי כמו שאת מתארת, ובחיפוש "פתרונות מיידיים" - היד היא אכן קצרה.
    כמו שכתבת, לא ניתן "להשעות" מלימודים בגן את אף אחד מהילדים.
    לא ניתן לסגור גן, או לפתוח גן נוסף, ספציפית ל"ילדים אלימים".
    לדעתי - גם לא ניתן לדרוש החלפת גננת.
    הדבר היחיד שכן זכותך לדרוש, זה להחליף גן לזיו. את יכולה לבקש ולהסביר שרמת האלימות גורמת לסבל רב. שניסית לתת לזה מספר צ'אנסים - ללא הצלחה מבחינתך. שאת לא מוכנה להעמיד את הילד שלך כקורבן לאלימות שהיא בלתי נסבלת בעיניך - לשנה נוספת.
    כמו שאת רואה, הפתרון שייתכן הוא רק ברמה הפרטית שלך. ככל הנראה, אין לנו יכולת להשפיע מערכתית במקרה שכזה (עם זאת - אני רואה את הרשימה שפירסמה אורטל. תשמעי. תמיד תמיד שווה לנסות. תמיד).
    קחי בחשבון, שבהחלט יכול להיות שיקרה מצב דומה גם בגן שאליו תעבירי את זיו (אם תצליחי להעביר אותו), ושייתכן שכן יש מקום לנתינת צ'אנס נוסף לטיפול שבמערכת מבטיחים שהוא מתקיים (המפקחת... הפסיכולוגית... וכו'). גן שכבר ידועה בו בעייתיות ומדובר בו על טיפול, הוא בעל פוטנציאל להסתדרות הדברים יותר מאשר גן שאין בו בעיה ידועה (זה שהיא לא ידועה, לא אומר שהיא לא קיימת).
    בהצלחה ושהרישום לגן יעבור ללא חרדות מיותרות, וכמו"כ השנה הבאה עלינו לטובה...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T

www.sh-cbt.co.il
  • אורטל, תודה

• לפי דעתי הגננת חייבת לקחת פיקוד ליידים זה ליתכן שיהיו ילדים "אלימים " בגן והגננת לא תעשה כלום
    לפי דעתי אם את חושבת שהמסגרת לא מתאימה לו תחליפי לו גן נכון שיש לו חברים שם והם לא יהיו בגן אחר אבל זה ילד בן 4 עוד מעט והוא יחליף עוד עשרות חברים כל החיים שלו ... ילדים מסתדרים טוב מאוד במקום שטוב להם והוא ירכוש חברים חדשים ויהיה לו טוב
    לכי לפי הרגשות שלך טובת הילד חשובה לפני הכול
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • איפי, זה לא שהיא לא עושה, היא עושה והמפקחת עושה והפסיכולוגית עושה, הילדים פשוט כנראה מופרעים ממש
  • כוס אמא אמא שלהםםםםםםםםם
  • אורטל, זה בדיוק מה שנעשה, אנחנו הולכים להגיד להם שאנחנו סיימנו עם להבין ולהתחשב, כרגע אנחנו דורשים תוצאות

הלוואי והיה לי לאן להעביר אותו
  • איפה את גרה? יש לכם מקומון של ידיעות תקשורת?

מה עם 4 ההורים האחרים? איתך בקטע הזה?

תגידי שאת תפני לעיתון, יש לך חברה כתבת לענייני חינוך - ונראה אותם אח"כ.

ממש מעצבן

• הדס, רעיונות טובים
  • מאמי

• אם יש היענות- שביתה זה רעיון מעולה!!!!

ואני רוצה להגיד לך שאם הצוות היה מספיק מקצועי, הוא היה יודע להתמודד גם עם ילדים מופרעים ממש!

אל תעבירי את זה לסדר יום!!

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה