שאלת קבלה לתואר ראשון בהוראה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכולן
    רציתי לדעת -תנאי קבלה לתואר ראשון בהוראה במכללת אורנים הם:
    תעודת בגרות ופסיכומטרי בציון משוקלל 525, בהחלט דרישה סבירה.
    הבעיה היא שיש לי תעודת בגרות בממוצע כולל של 65 ולא עשיתי פסיכומטרי
    וגם אין לי שום כוונה לעשות פסיכומטרי אבל יש לי תעודת הנדסאית תעו"ן מצטיינת ממוצע 90.
    אז האם אני אתקבל ללא פסיכומטרי ורק על סמך תעודת הנדסאית ?
    אני אקבל פטורים מקורסים מסויימים בזכות התעודה שכבר יש לי?
    לימודי הוראה הם 3 שנים +שנה סטאז' או שנתיים +שנה אחת סטאז'?
    תודה רבה לעונות
5 תגובות
עמוד 1
  • היי,

אני בוגרת אורנים. ממה שאני זוכרת הם דורשים פסיכומטרי, בעיקר כי הם מקבלים הנחיות מאוניברסיטת חיפה, אליהם הם שייכים.
    יש למכללה ימי ייעוץ ואת יכולה לבקש להגיע לקבל הדרכה והכוונה, הם מאוד עוזרים.
    לגבי לימודים קודמים, הם בהחלט מכירים בלימודים קודמים אם התוכן של הקורסים חופף לשלהם, כלומר אם למדת מבוא לפסיכולוגיה חינוכית לדוגמא הם לא ידרשו שתקחי קורס נוסף זהה אצלם. גם במהלך השנה, כל מרצה בכל קורס - את יכולה לבוא ולהגיד לו "תשמע, אחרי ששמעתי את תוכן הקורס ממך, הוא חופף ביעיני לקורס XYZ שלמדתי, האם אוכל לקבל פטור"...גם המרצים מאוד מכוונים.

מה שאהבתי בכל התקופה - אין שאלה שאת לא יכולה לקבל עליה תשובה מהאנשים בסגל, אני מציעה שתפני ותתייעצי.

בהצלחה

• תודה ציקי.
    קראתי קצת באתר שלהם שיש אפשרות לעשות מבחן סף במקום פסיכומטרי וזה היה יכול להיות טוב בשבילי אם היתה לי תעודת בגרות קצת יותר טובה ,הבעיה היא גם אם אני אצליח מאוד במבחן סף עדיין אני לא חושבת שיהיה לי שקלול 525 ...
    אני אברר את העניין, אחרי הכל הנדסאי =יג' +יד' לכן צריך להיות לזה משקל בתנאי קבלה לתואר, אני מקווה
    ומי שיודעת כמה שנים זה כולל הסטאז'??
    לבעלי אין תעודת בגרות מלאה ,אבל יש לו תעודת הנדסאי ואח"כ הוא המשיך לתואר ראשון במנהל עסקים שזה תואר המשך ונתנו לו פטורים מהמון המון קורסים כולל קורס סטטיסטיקה והואר סיים את התור בשנתיים, כלומר אין לו בגרות אבל יש לו תואר ראשון
    הבעיה אצלי שאני לא רוצה ללמוד מנהל עסקים ,זה כבר לא מעניין אותי אני רוצה תחום אחר לגמרי -חינוך מתמטי ,זה מתמטיקה לבי"ס יסודי.
    הבנתי שבאורנים יש גם הקלות מסוימות לגילאי 30+ ,אני אברר הכל בקרוב.
    תודה למי שיכולה לתת לי עוד פרטים
  • לימודי הוראה לתואר ראשון זה 4 שנים כולל סטאז.

לא נראה לי שיש כלשהו בין הלימודים שלך ללימודים של החינוך
    אולי במתמטיקה, אם איכשהו הלימודים הקודמים שלך קשורים לסטטיטיקה.

בכל מכללה יש מסלול מיוחד ל30+ כי להם מוותרים על הבגרות או משהו כזה.

מהמעט שאני מכירה אותך, ומאחר שהואשמתי במה שאת עשית בעברנו הרחוק
    וכן, אני פולניה ואני זוכרת טוב מאוד אז אני לא חושבת שזה מה שמתאים לך.
    יחד עם זאת, אולי השתנית.

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • רעות, תודה על תשובתך.
    זה בהחלט מתאים לי מאוד ,במיוחד שעבדתי מאז ומתמיד אך רק בתחום החינוך וגם החינוך המיוחד.
    אגב היום אני עובדת בתחום החינוך המיוחד.
  • היי לירון,
    ממליצה לך לברר בנוסף למכללת אורנים, גם במחלקה לחינוך של מכללת עמק יזרעאל. התואר שהם נותנים הוא תואר ראשון בחינוך - דו חוגי, ז"א בחינוך ובעוד משהו (למשל: חינוך מיוחד).
    לגבי הקלות בתנאי קבלה לסטודנטים מבוגרים (כן, מעל גיל 30 נחשבים ל"מבוגרים" ), זה קיים למיטב ידיעתי בכל המכללות ובמרבית האוניברסיטאות.
    לגבי הכרה בלימודי הנדסאים לצורך פטור חלקי מלימודי הוראה/חינוך - אני לא יודעת. זה נראה לי כייחודי לכל מוסד לימודים ותנאיו.
    בכל מקרה, בהצלחה רבה
    שרון.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה