בדיקת פרולקטין - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב לך ד"ר ערן..
    ברצוני לקבל בבקשה ייעוץ!
    אני בת 26מנסה להיקלט להרין כבר המון חודשים. המחזור שלי מאוד סדיר כל 36 יום בול!
    חודש שעבר אני ובעלי מאוד השתדלנו לקיים יחסים ולצפות לדבר המקסים שנקרא הריון!
    יש לי כבר 14 יום איחור. בדיקת דם הראתה תוצאה שלילית. בנוסף ביצעה לי האחות בדיקות פוריות.
    הכל תקין חוץ מ-פרולקטין תוצאה 81 ננוגרם!
    קראתי באינטרנט על פרולקטין. והופתעתי לגלות שזה מאוד מסובך..ושנשים לא יכולות להיקלט להריון.. אני מאוד מפחדת..
    בבקשה תייעץ לי מה אני צריכה לעשות. הרופאת נשים לא כל כך מנדבת לי מידע.
    ואני מרגישה מאוד לחוצה. האם זה נכון שזה גורם לאובדן מחזור?
    דגש מאוד חשוב: ביצעו לי את הבדיקה ממש מוקדם והבנתי שצריך לבצע את הבדיקה שעתיים אחרי יקיצה. (הייתי ערה מעט)
    אשמח לתשובה שתכוון אותי... שירה!

שיר
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מבחינת המחזור שלך, הוא אמנם סדיר אך מופיע במרווחים של 36 ימים, שזה ארוך יותר מן המשך הרגיל של 28-30 יום. לגבי הפרולקטין, רמות גבוהות שלו יכולות לגרום לביטויים קלינים רבים, בין היתר לשיבוש של המחזור החודשי (החל ממרווחים ארוכים בין מחזור למחזור, דרך מחזור לא סדיר ועד אלווסת), ולדברים נוספים.
    למרות כל זאת, אין צורך להיות לחוצים, כיוון שברוב רובם של המקרים מדובר בטיפול קל ופשוט, שיוביל במהירות להריון. מה שנדרש הוא לבצע ברור מתאים על מנת לגלות מהי הסיבה לרמת הפרולקטין הגבוהה ואז לטפל בהתאם (זה נעשה על ידי רופא אנדוקרינולוג). כמו כן, כדאי להשלים ברור מלא של סיבות לירידה בפוריות אצלך וכמובן גם אצל בעלך - על מנת לוודא שאין דברים נוספים למעט פרולקטין, הדורשים טיפול.

בברכה, ובהצלחה
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה