מודאגת :( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי..
    אני יודעת שמזמן לא יצא לי לפתוח הודעה, אני מנסה להגיב כשאני יכולה, וכשיש לי מה לתרום, אבל אני די עסוקה בימים אלה.

הגדול שלי בן שנתיים וחצי ומדבר לא ברור. הוא כל כך חכם, ואני לא אומרת את זה בגלל שאני אמא שלו, כל מי שמסביב, כולל בטיפת חלב, הרופא ובגן, אמרו שהוא הרבה מעל הממוצע.

ולראות שזה כל כך מתסכל אותו שלא תמיד מבינים אותו זה עצוב לי מאד.

התחלתי בתהליך של לפנות לרופא התפתחותי (שלחתי את השאלונים) בתקווה לקבל איבחון מקיף והפנייה לקלינאית תקשורת.

כל הזמן אני כועסת על עצמי שהייתי צריכה להתחיל עם זה קודם, פשוט הוא התקדם כל כך מהר בזמן כל כך קצר, הרופא כל הזמן אמר שמוקדם מדי (וגפ כך הוא התחיל מאוחר בגלל נוזלים באוזניים ופקק שעווה באוזן אחת).

סליחה על האורך.
    צריכה חיבוק...

אם למישהי יש ניסיון- כמה זמן לוקח עד שמקבלים תור?
    וכדאי כבר לפנות באופן עצמאי לקלינאית תקשורת? ההגיון אומר שאני צריכה קודם אבחון מקיף לכל פני ההתפתחות שלו...

אוף...
21 תגובות
עמוד 1
  • אין לי מושג.....
    אצלי למשל אלירן רק התחיל לפחות את הפה ולדבר בגיל שנתתים וחצי.....

כך שלי לא נראה שיש סיבה לדאגה...

בכל מקרה...

• לנו לקח ולוקח מלא זמן.
    התחלנו את הבירור בערך בגיל של הבן שלך ועדיין לא התחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת (רק עברנו אבחון וזה גם לקח 7 חודשים עד שקיבלנו תור).

סורי שאני לא יכולה לעזור
  • תודה על התגובות המהירות

עירית- הרגעת אותי קצת

הדסי- שאלתי את הרופא. הוא נותן הפנייה רק לרופא התפתחותי שהוא זה שמחליט אם הוא צריך קלינאית.. ותודה על העצה. באמת אפנה לקלינאית תקשורת במקביל עצמאית..

יהיה טוב, נכון?...
  • תודה יעל, על החיבוק .
    7 חודשים? וואו... זה המון זמן...
  • תראי, אנחנו דרך מכבי , קיבלנו הפניה מרופא ילדים .בלי כל השאלון של התפתחות הילד כי איתם את יכולה לחכות לבר מצווה.
    עם ההפניה של הרופא ילדים (תגידי לו שבגן ובטיפת חלב אמרו לך שהוא לא ברור - יש לו ככה וככה ואין לו את זה ואת זה *) את קובעת תורים בכמה וכמה מקומות.
    הראשון שמתפנה לו מקום ברשימת המתנה את קובעת.
    אחרי שנכנסת לרשימת המתנה את הופכת להיות קרציית על ומתקשרת כל שבוע - שבועיים .
    זה עדיין לוקח זמן ,אבל אצלי זה לקח חודשיים ולא כמו שאני שומעת,מעל לחצי שנה ....
    תנדנדי .
  • מצוין שהתחלת כבר עכשיו את התהליך, הוא ארוך ומייגע.
    לא היו מאפשרים לך להתחיל לפני בכל מקרה....
    למצוא קלינאית תקשורת זה תיק. בד"כ לוקח הרבה זמן למצוא.
    אם דרך הקופה (בכללית) לוקח להכנס לתור בחינם כמה חודשים, לפעמים גם חצי שנה. אם יש לך מושלם מחזירים לך עד 97 ש"ח למפגש (כאשר מפגש עולה כ-240 ש"ח).

אז שוב - מצויין שהתחלת עכשיו,
  • כשיותם היה בן 9 חודשים ועדיין לא התהפך וכו' שלחו אותנו למכון להתפתחות הילד, וגם שם התהליך היה ארוך וזה מה שעשיתי:
    1. פניתי למטפלת פרטית, הסברתי לה את המצב, הבהרתי לה שאני באתי רק לטיפול ראשוני והיא נתנה לי כמה תרגילים ,לעשות עד שיהיה לי תור למכון להתפתחות הילד.
    2. התקשרתי למכון להתפתחות הילד (מכבי)כמעט בכל יום לשאול אם מישהו לא ביטל - ובסוף מישהו ביטל!!!!!!
  • תודה בנות
    איזה כיף שיש אתכן!

אתקשר למכון להתפתחות הילד (אני בכללית) ואנדנד, אין ספק.
    ובמקביל אפנה עצמאית לקלינאית תקשורת שמקבלת גם דרך המושלם של כללית..

רק שתי שאלות קטנות:

1. מישהי מכירה קלינאית טובה בצפון? שעובדת עם הכללית עדיף אבל גם אם לא, לא נורא?
    2. איך אני יכולה לפנות לכמה מקומות? מה ז"א? זה לא מקום אחד באזור המגורים הרלבנטי? (סליחה על הבורות)

המון תודה וסליחה על החפירה
  • אני אגיד לך משהו - הקטנה שלי עכשיו בת שנתיים, ומדברת ממש מעט הברות. גם היא התחילה מאוחר בגלל נוזלים באוזניים.

בכל מקרה, מניסיון עבודה במכון להתפתחות הילד, אני יודעת שטיפול ואבחון מתחילים מגיל 3 (בהתאם לסל הבריאות) היות ועד גיל 3 השפה עדיין מתפתחת, כך שאני לא הייתי דואגת
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • קבלי

• גם אנחנו עכשיו התחלנו את התהליך.
    היום למעין יש בדיקת שמיעה. בלי תוצאות של בדיקת שמיעה הם אפילו לא נותנים תור
  • המוני תודות

הרגעתן אותי.

לפחות בדיקת שמיעה כבר עשיתי ושללנו אפשרות לשקד שלישי מוגדל..

אתקשר למושלם.

• אם הוא חכם ומתפתח יפה לדעתי לא כדאי להתרגש מזה שהוא לא מדבר ברור..
    ובכלל מה הכוונה ב"לא מדבר ברור"...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • אז כנראה שאלך איתו באופן פרטי. התקשרתי למושלם וההשתתפות שלהם היא רק אם הוא מעל גיל 3

adi_d - הסיבה היחידה שאני מודאגת היא שהוא מדבר לא ברור וממעט מאד מאד להרכיב יותר ממילה אחת במשפט...ובשלב הזה, זה קצת מדאיג אותי
    עד עכשיו באמת חיכיתי כי כולם אמרו לי זה מוקדם, וגם מכאן אני מבינה שיש פצפונים שמתחילים מאוחר (והם אלה שלא יסתמו את הפה), אבל אני לא שקטה..

כנראה שאפנה לפחות לפעם אחת באופן פרטי כדי שלפחות יהיה לי שמץ מושג מה המצב, ובמקביל אחכה לתור מהתפתחות הילד (הועדה ושאר פירות וירקות)

המוני תודות
  • תמיד תלכי לפי האינטואיציה שלך! הכי הרבה- תגלי שטעית.
    ואני מאחלת לכם שאת טועה ושהכל בסדר
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • טוב גם אצלי היא מדברת ממש לא ברור עדין ומעל הרמה שלה (איבחון ע"י מומחים) ואני חיכיתי הרבה בהתחלה לקלינאית תיקשורת לאיבחון לא חיכיתי הרבה בכלל (אחרי ניתוח שקדים וכפתורים חיכיתי אולי חודש לאיבחון)
    ודנדוש מטופלת בהתפתחות הילד כבר מגיל 7 חודשים כך שבעצם אנחנו ברומן איתם אחר כך אחרי האיבחון היתה במעקבים של רופא התפתחות ואחראית על קלינאיות התיקשורת בקופה עד שהחליטו (אחרי שנאבקתי בהם בטוענה שהילדה חייבת וצריכה דחוף קלינאית) קיבלתי ותוך שבוע היה לי תור
    אז אני לא ממש חיכיתי הרבה איתה
    אבל רק רציתי לומר שטוב מאוד שאת כבר מעכשיו דורשת בדיקות וטיפול במידת הצורך אל תחכי גם לא לגיל 3 (הבת שלי היא בין הקטנים בטיפול אצל קלינאית ואנחנו רואים שיפור משבוע לשבוע

• היי

הקטנה שלי הייתה מטופלת אצל קלינאית תקשורת

יש פה באיזורינו כמה ...

תבררי רק אם הן עובדות עם הכללית כי אני במכבי

יש לך בבית אילדן אני יודעת

ואנחנו טופלנו אצל קלינאית טובה ברמת ישי (אם תרצי צלצלי אלי אתן לך את הטלפון שלה)

היא אומנם רחוקה אבל מעולה צריך רק לברר אם היא עובדת במקביל לכללית למרות שניראה לי שכן

ולא להילחץ הכל בסדר את עוד תתחנני שישתוק

אינבוקס הפייסבוק שלי : hadas1508@facebook.com

האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
    בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
    הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
    הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
    הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
    הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
    הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
    הוסיף לה אהבה ויהי מה,
    וכשסיים מלאכתו

קרא לה - אמא !!!

**
    **
    **
    www.2all.co.il/web/Sites/2007-8

• תודה על התגובות. אתן ענקיות.

הדסי- אתקשר אליך לקבל את המספר.. זה לא כל כך משנה אם היא מקבלת בכללית או לא כי התקשרתי למושלם ואמרו לי שגם כך בפניה עצמאית לקלינאית תקשורת עד גיל 3 לא מקבלים החזר. רק מעל גיל 3...

אם היא טובה- לא משנה לא המרחק ולא הכסף

אדבר עם הבעלול. (הוא בכלל לא מבין על מה כל הלחץ שלי)
  • זה מה שאמרתי לך אתמול....בגלל סל הבריאות. הוא מכיר בבעיות תקשורת ושפה רק מעל גיל 3. המושלם מתבסס על סל הבריאות ומוסיף לך טיפולים, עד גיל 9.

שיהיה בהצלחה!
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il

• בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה