מתכננים הריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

אני ובן זוגי בשלבי תכנון הריון.
    יש לי אחות אשר סובלת מפיגור שכלי קל. נברתי קצת בנושא וגיליתי שאמא שלי נושאת RH- , היא עשתה הפלה באופן פרטי לפני לידת הילד הראשון ( אחותי) ולא קיבלה את החיסון לאחר ההפלה. השערות הרופאים שאחותי נפגעה מאי קבלת החיסון.
    אני ואחי הקטן נולדנו בריאים לחלוטין ואין בעיה של פיגור שכלי בשושלת המשפחתית.
    אני בעלת RH +

האם עליי לבצע בדיקות מיוחדות לפני הכניסה להריון לאור הנאמר לעיל ? ( מלבד X שביר ?)

אודה להתייחסות.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

לאור הסיפור המשפחתי של פיגור שכלי מומלץ לפנות לייעוץ גנטי טרם ההריון, שם ימליצו על בדיקות גנטיות נוספות אפשריות ובכללן בין היתר גם איקס שביר. יש עוד סיבות רבות אפשרויות לפיגור שכלי ולאו דווקא RH זה הגורם.
    חשוב לבוא עם כמה שיותר פרטים ומידע רפואי על אחותך אל הייעוץ הגנטי.

מלבד זאת, יש בדיקות שגרתיות רבות שכדאי להשלים לפני ההריון, כולל בדיקת סקר נוגדנים. לשם כך פני לרופא המטפל שלך, לוודא שעשית כל הבדיקות הנדרשות.,

בברכה ובהצלחה
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה