טוב,עכשיו אני מתחילה להיות מודאגת..:-( - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,סיפרתי לכם על הקטנה שלי,שבאמת קטנה..אחרי הרבה זמן שחיכיתי,וניסיתי הכול והתיעצתי עם רופאים החלטתי שצריך להתחיל בירור ניגשתי לאחד הרופאים הבכירים אצלנו והראתי לו את עקומות הגדילה של הבת שלי הוא אמר שהוא לא מודאג כי הקיף ראש וגובה תקינים אבל העקומה שלה מבחינת גדילה ומשקל בהחלט מרשימה.השבוע לקחתי אותה שוב לשקילה והיא שוקלת 7.500 והיא כבר בת שנה ושבעה חודשים! בנוסף לזה מבחינה התפתחותית היא לא הולכת רק עם עזרה אבל ברוך הבנה וכל ההתפתחות השיכלית מצוינת,אף פעם לא ניתקלתי בסיטואציה כזאת,אולי מישהי מכן מכירה?אשמח לטיפים או רעיונות,בכל מקרה מחר אני אקח אותה לרופא ונראה מה הוא והדיאטנית אומרים..
22 תגובות
עמוד 1

• היי הדר,
    היא אוכלת ונשארת רזה או שלא אכלנית?
    ולגבי ההליכה,ראית אורטופד?אולי גמישות יתר?לילדים עם גמישות יתר לוקח יותר זמן ללכת....
    בהצלחה אצל הרופאה

• הייתי מפרידה בין 2 דברים:
    לגבי הגודל שלה - תבדקי עם רופא
    לגבי התפתחות מוטורית - לכי לאבחון, אפילו פרטי (את לא חייבת לטפל פרטי, הבעיה שאיבחון של הקופה לוקח מלא זמן לקבל תור). ומשם תתקדמי.
  • לגבי הליכה - מה אומר הרופא שלה? והרופא בטיפת חלב?
    אני אולי הייתי הולכת לפיזיאוטרפיה, זה עוזר פלאים (מנסיון).

ולגבי המשקל - איך היא אוכלת? אם היא לא אוכלת טוב אז אולי תפני לתזונאית ילדים.
    ותעשי לה בדיקות דם, לראות אולי חסר לה משהו.
    היא פעלתנית? אולי היא שורפת הרבה אנרגיה במהלך היום.
    ואיך אתם, ההורים? רזים, שמנים? הייתם רזים בילדות? אולי זה גנטי.

אני באותה סירה איתך, בדיוק היום הייתי עם מיכל בטיפת חלב, היא בת שנתיים וחודשים ושוקלת 10 קילו בדיוק.
    שזה מתחת לכל אחוזון אפשרי.
    והיא אוכלת, בלי עין הרע, בשביל 2. בחודשים האחרונים פחות, אבל היא די מגרסה של מזון (בעיקר בשר).
    בעבר הרופאים נלחצו ממנה, עשינו לה בדיקות דם, בדיקות צואה (לראות אם יש תולעים), צילום כף היד (לראות עם העצמות גדלות טוב)...
    והכל תקין. ככה היא - רזה. אני כבר הפסקתי להילחץ מזה.
    היא מאוד פעילה - שדה קטנה..
    בדרך כלל הרופאים והאחיות נרגעים עם המשקל שלה כשרואים את אבא שלה: הוא 187 ס"מ שוקל 68 קילו אחרי ארוחה
  • היי הדר,

אני מסכימה עם הדסקה. לגבי המשקל- יש לפנות לרופא. אולי האוכל לא נספג טוב בגוף? (היא בכלל אוכלת או שעושה בעיות?) ולגבי ההתפתחות המוטורית- כדאי אבחון.

ענבל
  • גם אני הייתי נלחצת במקומך (סליחה שאני לא מרגיעה אותך
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • תודה בנות בגלל שאני אחות בילדים אז התיעצתי עם צוות רפואי וגם עם הדיאטנית שלנו,היא אוכלת אבל כל פעם בכמויות קטנות ומה לא ניסיתי-הוספתי קלורין,שמן אני מוסיפה לה תמיד,היא לא מוכנה לקחת מטרנה ושלא לדבר על בקבוקים אז האוכל שלה הוא רגיל ללא מטרנה,מה שכן התחלתי פורמולה שאנחנו נותנים במחלקה לילדים כדי להעלות אותם במשקל ולמזלי היא אוהבת את זה...בקיצור אין רגע דל.פיזיוטרפיה החלתי כבר לטפל מגיל 8 חודשים וישנה התקדמות אך היא איטית,הפיזיוטרפיסט לא מודאג..
    מחר אני ידבר עם הרופא ואם צריך אני ילך דרך בית החולים לטיפולים בהתפתחות הילד-בשביל מה אני פרסונל?לפחות ננצל את זה
    בשורות טובות..
    נ.ב.
    כל פעם שאני באה לקחת אותה מהמעון ואני רואה אותה יושבת שכל הילדים מסביב רצים זה מעציב..:-(
  • אולי במקום לתת לה דברים משמינים, תנסי לתת לה משהו על בסיס טבעי לפיתוח התאבון..?
    וזה מצויין שאתם כבר בפיזיוטרפיה
  • סליחה שאני לא זוכרת... אבל היא נולדה לידה רגילה או לפני הזמן?

יש לי זוג חברים שיש להם זוג תאומות, ה"קטנה" היא ממש קטנה, היא כיום בת 3 ו- 4 חוד' בערך וכל הערכים שלה באחוזון 2
  • נולדה בניתוח קיסרי שבוע 38.מילנוש לפי מה שהדיאטנית אמרה לי אין איזשהוא משהו טבעי שמגביר תיאבון,ברזל-היא טופלה והערכים תקינים,ויטמינים-קיבלה אבל לא היה שינוי.וכן היא מאוד פעילה מה שלפחות משמח אותי זה שהיא לא ירדה במשקל,אבל צריכ לברר למה היא לא עולה,לגבי הפיזיו-התחלתי איתה מזמן כי ראיתי שיש לה היפוטוניה של השרירים אז היינו ביעוץ והתחלתי טיפול אם הייתי מחכה עוד לא יודעת מתי היו שולחים אותי להתחיל..ההתיעצויות שלי הם עם רופאי המחלקה הרופא שלי בקופת החולים חוץ מזה שהוא אמר לי שהיא היתה יותר קטנה להרעיב אותה כדי שתתחיל לקחת מטרנה והשיטה הזאת לא עבדה,אני פחדתי שהיא תרד יותר במשקל אז המשכתי איתהה אוכל והנקה.גם היום היא עדיין יונקת אבל מעט.-זה לא העיקר אצלה.הרופא שלי הוא מצוין אבל הוא טוב לדברים"חריפים" שדורשית התערבות מיידית פחות לגבי התפתחות וכו..
  • תראי- שקד גם לא היה מוכן לשתות מטרנה. הוא היה סרבן בקבוקים.
    הנקתי אותו עד גיל 8 חודשים, ואחר כך התחלתי לאלתר.
    בזמנו הייתי קונה לו דייסות של מטרנה והוא היה אוכל בכפית.
    הייתי טוחנת לו מרקים, פירות וכו'...
    בלי עין הרע הוא היה אכלן בזמנו, אבל גם הוא בקושי היה עולה במשקל.
    היום הוא בן שנתיים ושמונה חודשים ושוקל קצת יותר מ12 קילו.
    אני לא דואגת יותר מידי. הוא ירד בתקופה האחרונה מעט במשקל בגלל שהיה חולה המון.
    מעבר לזה- גם אני ובעלי, כשהיינו קטנים, היינו רזים רצח!!!! אני נראיתי ממש זוועה בתור ילדה! ואמא שלי ניסתה איתי הכל! ולא הלך לה
  • מילנה - הלוואי והיינו רזים גנטית
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • הי הדר
    אני ממש מבינה אותך היתה לי אותה בעיה עם סמדר ,אני יכולה לעודד אותך שהיא היתה בת 3 שקלה 13 ק"ג בלבד ועכשיו היא בת 4 ושוקלת 17 ק"ג- וזה כמובן אחרי הרבה פגישות ייעוץ עם דיאטנית.
    אל תדאגי ,תלכי לדיאטנית ,יש היום הרבה תוספות -אבקות למיניהן שנותנות העשרה קלורית ומועשרות בויטמינים.
  • אורטל- היום גם אני לא רזה, שום גנטיקה לא עזרה לי ולא עמדה בפני
  • היי בוסמת,

גם לנו יש את הבעיה הזו, אומנם זה אחרת בגלל שהיא פגית, אבל בכ"ז
    טוהר שוקלת 7.5 ק"ג והיא בסביבות אותו גיל- בת שנה ו-7 חודשים (לפי הגיל
    האמיתי) עשינו בדיקות דם לצליאק וב"ה יצא שלילי, וכמוך אנחנו עושים פזיותרפיה..
    אבל טוהר כן הולכת ב"ה.
    יש לנו תור בעוד המווווון זמן (באוגוסט! אבל ממש קשה להשיג שם תורים)
    לבי"ח שניידר למרפאה להפרעות אכילה- הבנתי שזה היחידי מסוגו בכול
    הארץ, ששם עושים בדיקות מקיפות כולל "פיקניק" שממש יושבים עם הילד
    ורואים מה ההרגלי האכילה שלו... אני ממליצה לך לקבוע לשם תור, בטוח
    יש לך שם פרוטקציות

טוהר
  • רותוש...מי זאת האחות ה"חכמה" להגיד שיש לה אנורקסיה של ילדים-כנראה היא לא יודעת מה זה בדיוק
    בכול אופן אני שמחה שהקטנה שלך הולכת..בקרוב אצלנו.אגב,בשניידר אין לי פרוטקציה:-)לשם שינוי...:-))
    אבל אצלנו גם יש מרפאה טובה היום היינו שם,היא הפכה את כל המרפאה עברנו מקלינאית תקשורת,פסיכולוגית התפתוחתיות,רופא ודיאטנית ואצל כולם היא השאירה עקבות... וחילקה נשיקות לכל חברי לעבודה
    בכול אופן קיבלתי עוד טיפים איך להמשיך ולעזור לה להתקדם אם זה לא יעזור{בתקווה שכן}אז נתחיל בירור עם בדיקות וכל המשתמע מכך..
    אני מקווה שבעזרת ה,לא נצטרך...תודה לכוללללכןןןן
  • המון בהצלחה
  • אני די פרנוידית ולכן ההמלצה שלי תהיה בהתאם

מתנות, משחקים וצעצועים לילדים במחירים הכי שווים!

http://www.yom-huledet.co.il
  • לא מבינה בזה אבל נראה לי שאת עושה מעל ומעבר
    אז שיהיה לכם המון המון בהצלחה

• אם הרופאים לא מודאגים גם את לא צריכה להיות מודאגת מאמי

• תודה
  • היי הדר
    אצלי ליה בת 4 וכמה חודשים ושוקלת 14 קילו ציפלונה אמיתית והסיפור שלך מחזיר אותי אחורה בדיוק הבוקר ספרתי לה על כל מעלליה עד שהתחילה ללכת וכמה ריצות ומלחמות עברתי בדרך.
    אז ככה עד גיל שמונה חודשים היא לא הרימה ראש ואז הרופא שלה אחרי מלחמות נזכרה להפנות אותי להתפתחות הילד היא התקדמה מאוד לאט ואז בגיל שנה וחצי שכמעט אמרו שהיא מאחרת בהתפתחות היא התחילה ללכת המשקל שלה גם היה נמוך מאוד לקחתי לדיאטנית עשיתי לה צילום כף יד שלא תאם את גיל העצמות שלה זאת אומרת שהיא היתה בת 3 וגיל העצמות מתאים לגיל 1.5 חשבתי שאני משתגעת והלכתי לרופאים ורצתי ואני רוצה להגיד לך שאם כל זה שהיא קטנה מבחינה התפתחותית היא חבל על הזמן דיברה בזמן והכל רץ המשקל שלה היום הוא 14 קילו אבל הרופאים אמרו לי שכל עוד היא גובהת וצומחת בגובה אז הכל בסדר עשינו את כל הבדיקות האפשריות אמרו לי זה גנים אני בעצמי 1.73 עם משקל של 56 קילו אז אמרו לי גברת מה את רוצה הכל תקין בילדה והיא היום מתפקדת מצוין הגננת אומרת הלוואי עוד ילדים וילדות כאלה תעשי את כל הבדיקות האפשריות ויהיה בסדר בעזרת ה'.
    רחל

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה