בדיקת הריון חיובית :) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,

קוראים לי דניאל ואני בת 25, אתמול ביצעי בדיקת שתן במעבדה ושם התבשרתי כי אני מצפה, הריון בהחלט לא מתוכנן אבל התקבל עם המון אהבה.

אנחנו גרים באנגולה ב 3 שנים האחרונות ומאחר ואין לי גישה כרגע לרופא מערבי אודה אם תוכל לענות לי על השאלות שיש לי.

1. אילו בדיקות עליי לבצע כעט על מנת לוודא כי ההריון מתפתח כשורה?
    2. האם עליי לקחת ויטמינים?
    3. אני סובלת מכאבי ראש וסחרחורות האם אני יכולה לקחת אדוויל בכדי להקל על הסיפטומים?
    4. החזור האחרון היה ב 16.1 האם החישוב לשי נכון וזה אומר כי אני בשבוע ה 5 להריוני?

תודה מראש
    דניאל
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. הבדיקה הראשונה והחשובה ביותר היא אולטראסאונד, על מנת לוודא את מיקומו ותקינותו של ההריון. כלומר, לוודא שיש דופק וכי מדובר בהריון תוך רחמי. בהמשך יש כמובן עוד בדיקות רבות שמומלץ לעשות.
    2. חשוב לקחת חומצה פולית, החל משלושה חודשים טרם ההריון ועד סוף הטרימסטר הראשון. בהמשך ברזל ולעיתים תוספים אחרים במידה ויש בהם חוסרים.
    3. אין בעייה לקחת אדוויל, אך המנעי ככל הניתן מלקיחת תרופות בטרימסטר ראשון אם זה לא הכרחי.
    4. את בשבוע 4+3, כלומר 4 שבועות מלאים ועוד 3 ימים בתוך שבוע 5. מתחילים מהיום הראשון של הווסת האחרון (ולא מיומו האחרון) - האם זה ה - 16.1 ?

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה