המתנה בין לידות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום וברכה

כמה רופאים, גם במהלך הלידה(שבוע 30 עקב הפסקת הריון) וגם במחלקה הגניקולוגית וגם בקופת החולים, אמרו שלאחר הווסת הראשונה - לאחר הלידה, ניתן מבחינה בריאותית להרות שוב, וזה תקין, האם אינך מסכים עם זאת?
    בבקשה התוכל לאמר לי מדוע?!
    אני מאוד מתייחס לדעתך!!
    תודה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כאשר מדובר בהפלה בטרימסטר ראשון - אפשר לקצר את זמן ההמתנה, ולהמתין ווסת אחת בלבד. גם כאן יש גניקולוגים הדוגלים בהמתנה קצת יותר ארוכה, של חודשיים-שלושה.
    אולם, המקרה שאתה מתאר הוא שונה, כיוון שמדובר בהריון מתקדם יותר ובלידה לכל דבר. לאחר לידה, לוקח לגוף לפחות 6 שבועות על מנת שמערכותיו יחזרו לעצמן כפי שהיו לפני הלידה.
    אלו הממליצים על המתנה ארוכה יותר מתבססים על מחקרים שהראו כי תוצאות ההריון העוקב טובות יותר במקרים אלו.

בשורה התחתונה, מינימום המתנה הוא 6 שבועות לפחות
    המתנה של שנה וחצי היא הבטוחה ביותר, אך לא מדובר בתוספת סיכון משמעותית אם ממתינים פחות - ולכן זה לא חד משמעי וגורף כי זהו פרק ההמתנה הדרוש.
    לכן, הייתי מתפשר על פרק זמן של כחצי שנה, שגם זה בעיקר כתחושת בטן ולא כמידע מבוסס על מחקרים. במידה ואתם מאוד "לחוצים" לנסות להרות שוב - גם המתנה קצרה יותר, של כ - 3 חודשים, היא בהחלט סבירה.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה