חומצה פולית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ד"ר ערן,

הייתי היום אצל הרופא נשים (אנגולני), והוא קבע, ללא שום בדיקת דם בכלל, כי עליי לקחת פעמיים ביום (בוקר, ערב) כדור אחד של חומצה פולית 5 מ"ג.
    כלומר בסה"כ (10 מ"ג ביום). אני לא בת 40+ בסך הכול רק בת 25, הריון ראשון.

ממה שאני קוראת בפורמים המינון הרצוי הוא 0.4, אוף אני כל כך מתוסכלת הם לא מבינים פה כלום!!!

בהנחה ואני אדחה את לקיחת החומצה הפולית עד להגעתי לארץ האם אני יכולה לגרום נזק לעובר? יש לציין כי אני יגיע לארץ רק בעוד 38 יום, (על אף שאני מנסה לעשות את המירב בכדי להקדים ולחזור). כלומר אני אהיה באמצע השבוע ה 10 שלי.

שוב תודה
    דניאל
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

המינון המקובל הוא אכן 0.4 מיקרוגרם, אולם יש מצבים בהם מומלץ לקחת במינון של 5 מ"ג (בכל מקרה 10 מ"ג נשמע לי הרבה). תסתפקי בנטילת 5 מ"ג.

הזמן החשוב לקחת חומצה פולית הוא משלושה חודשים לפני ההריון ועד סוף הטרימסטר הראשון (שבוע 14). למעשה שבוע 10 זה כמעט סוף פרק הזמן המומלץ לנטילת חומצה פולית.

חומצה פולית מורידה את הסיכון למומים של העובר בעמוד השדרה. עדיין, רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר עם העובר, גם אם לא תקחי חמצה פולית בכלל, אבל כיוון שזה מוריד סיכון קיימת המלצה ברורה לקחת באותו פרק זמן שהזכרתי.

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה