הילדים שלכן משחקים עם ילדים שהם לא מכירים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • תקראו לזה סקר - חשוב לי לדעת איך ילד "רגיל" מתנהג בסיטואציה שבה הוא נמצא במשחקיה או בגן שעשועים. האם יש משחק עם ילדים אחרים, או שכל ילד משחק עם עצמו ועם ההורים שלו?
    ובנוסף - איך הילדים שלכן מגיבים אם ניגש אליהם ילד ויוזם משחק?
    תודה
25 תגובות
עמוד 1
  • יותמי שלי משחק עם ילדים ממש בקטנה, נראה לי שהם עדיין קטנים בגיל הזה. הוא בן שנתיים ושלושה חודשים.
  • להב משחקת חופשי
    ובעיקר עם ילדים גדולים ממנה
    בג'ימבורי היא פשוט מתחברת עם איזה בת 6 אמהית וככה אני יכולה לנוח

• אני לא אוכל לענות על השאלה על ילד רגיל, לבת שלי יש בעיה בוויסות החושי אז היא בורחת מילדים זרים וגם בגן לא מתחברת בקלות אבל אשמח מאוד גם לקרוא את התשובות.

• בדר"כ כן היא משחקת עם ילדים אחרים

ליפעמים אני המתווכת בינהם ואני אומרת לילדה שהיא לא מכירה
    שמוריה רוצה לשחק איתה ואז הם משחקות ביחד

ואם מישהיא ניגשת אליה אז היא משחקת אין לה בעיה

קרן
  • מה זה ילד "רגיל"??
  • יונתן לא "מתחיל" עם ילדים אחרים, אבל אם ילדים אחרים רוצים לשחק איתו בד"כ הוא משתף פעולה.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • אלה בדרך כלל מתביישת קצת בהתחלה ולאט לאט מתקרבת,
    לפעמים אני מתווכת קצת,
    אורי מאוד חברותי וצ'יק צ'ק מתחיל לשחק.

[

[
  • אני חושבת שזה הרבה עניין של גיל וחינוך. אוריקי שלי מאד חברותית אבל הרבה ילדים עושים לה פרצוף המום שהיא רוצה לשחק איתם, ומנסה ליזום משחק משותף.

ואותו דבר עם ההורים - חלק מגיבים בשמחה, ומנסים לעודד את הבן שלהם וחלק הולכים או עושים פרצוף, כאילו איזה מוזר זה, אנחנו לא מכירים מה אתם מדברים איתנו?
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • הבן שלי ממש לא משחק עם ילדים שהוא לא מכיר,
    ולרוב אפילו בורח, אבל יש לו בעיית תקשורת, אז אני לא הכתובת
    וגם אשמח לקרוא תשובות
    You're my heart, you're my soul
  • אורטל את צודקת שזה עניין של חינוך, גם אני מלמדת את להב להיות חברותית עם כולם.
    אבלללללללללל - זה לא הכל, יש ילדים יותר ביישנים ופחות ביישנים, יותר פתוחים ופחות פתוחים
    זה מאוד מורכב

• קיילי, זו בדיוק הסיבה שאני שואלת. אם מעין משחקת במשהו וניגש אליה ילד, היא עוזבת והולכת למשחק אחר. ועכשיו שהעלו את הרעיון של בעית תקשורת, אז כל הנורות האדומות מתחילות להבהב. עושה רושם שילדים אחרים ממש מפחידים אותה ומלחיצים אותה, אבל בבית היא מאוד תקשורתית (נראה לי).
    חוץ מזה היא מדברת על עצמה בגוף שלישי
  • אורטל - זה לא נכון מה שאת אומרת, זה לא רק עניין של חינוך, יש ילדים שיותר קל להם ויש ילדים שפחות, יש כאלה שהם חיות חברתיות - ולא משנה מי או מה הם ישר יצליחו ליצור קשרים בשניות, ויש כאלה - שגדלו באותו בית בדיוק - שיהיה להם יותר נוח בצד, יש כאלה שיש להם המון חברים ויש כאלה שיש להם חבר אחד או שניים טובים - וכל השאר לא מעניין אותם. כל ילד בפני עצמו, לא בפני חינוכו...

ואצלנו? אם מישהו "יתחיל" עם מעין היא בד"כ תשחק איתו, היא פחות תיגש לילדים שהיא לא מכירה - גם בגלל שהיא נהנית לשחק לבד ומוצאת עצמה בכל מצב, גם יובל יודעת ואוהבת לשחק לבד - אבל היא יותר חברותית ואם יש ילד גדול ממנה בסביבה - היא תצליח בד"כ ליצור איתו קשר בקלות.

• מיכל עדיין קטנה למשחקי חברה.
    אתמול היינו בגן שעשועים והיה עוד ילד בגילה, שמאוד סיקרן אותה, אבל כמה שניסיתי לשכנע אותה לגשת - היא לא ניגשה. למרות שהיא מאוד חברותית ותקשורתית.

ואביגיל...
    אביגיל היא לא ילדה "רגילה" אז קשה לי לענות.
    אבל היא בחיים לא תיגש לילד שהיא לא מכירה ואם מישהו ייגש אליה - היא תתעלם.
    יתרה מכך, הרבה פעמים אנחנו רואים בחוג או בגן שעשועים או סתם ברחוב ילד מהגן שלה, אז היא יכולה לספר לי על הילד מה הוא ומי הוא, אבל תעבור לידו כאילו היא לא מכירה כלל...
  • net02 גם הבן שלי מדבר על עצמו הרבה פעמים בגוף שלישי דווקא אמרו לנו שזה לא נורא
    וכמו מעיין בבית הוא מאוד תקשורתי וחברתי ובחוץ הוא בלחץ גדול
    ויש לו גם דיבור מאווווד לא מובן. עד גיל 2.5 לא דיבר כלל
    בקיצור, הינו באבחון אצל קלינאית באופן פרטי. היא אמרה שיש לו בעית תקשורת ושיבושי הגוי רבים, והמליצה על טיפול אצלה פעמיים בשבוע
    You're my heart, you're my soul
  • רעי מאוד מאוד חברותי!
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • מתוקות שלי, אני חושבת אחרת.

חינוך זה א-ב בדברים האלו. אם הורים ישדרו לילד שזה טוב וכדאי לשחק ביחד - הילד ישתף פעולה, ילמד להיות פתוח לסביבה שלו.

סורי. לא תצליחו לשכנע אותי. אני פוגשת ופגשתי כל כך הרבה סוגים של הורים שאני יודעת בוודאות שזה נכון
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
  • תרשי לי לא להסכים איתך...
    יש לי 2 בנות שבנושא הזה בדיוק הפוכות (כמו בכל נושא אחר שקשור באופי, בעצם). והן מקבלות את אותו החינוך מן הסתם.
    אני תמיד מעודדת תקשורת והכרות עם אנשים.
    ואנחנו כהורים מאוד חברותיים.
    אבל אביגיל היא זאב בודד. תמיד הייתה, ותמיד תשאר, כנראה...
    יש לה כמה חברים בגן, אבל החברות היא די חד צדדית. הם מחפשים בקרבתה, היא די אדישה כלפיהם.
    ואנשים זרים, כמו שאמרתי, אין סיכוי.
    לא קטנים וממש ממש לא מבוגרים.
    חברים שלה בבית ומשפחה זה סיפור אחר. לוקח לה זמן להפתח, כל פעם שהם באים, ואחר כך הם משחקים יפה.
    ומקומות הומי אדם לאביגיל זה סיוט.
    פעם ניסינו ללכת ליום הולדת עם מפעיל, זה נראה כאילו אביגיל סבלה מכל רגע, עד שלא הלך המפעיל ולא הלכו רוב הילדים. אז היא נזכרה להנות מהיום הולדת. בקושי הצלחתי לקחת אותה הביתה...

ומיכל - רק תנו לה קהל...
    היא מדברת עם כולם (גם כאלה שלא פנו אליה בכלל), אוהבת הרבה ילדים, אוהבת חברה.
    יחסים עם חברים זה עדיין מוקדם לקבוע, אבל לפי דעתי היא תיהיה מאוד פעילה בייצור קשרים חברתיים...

הזה אותו חינוך...

• אורטל מאמי - אין כאן עניין של חושבת או לא חושבת - יש כאן עניין שונה לגמרי, אבל מי שלא רוצה ללמוד שיש גם שונים ממה שהיא מכירה - ממש לא אנסה להסביר....
  • עידן בדר"כ מאמץ לו חברה... רצוי עם עיניים בהירות
    לאמא שלי יש בבטן גור
    וכשיגדל נשחק בכדור
    גם אם יצא מקומט וקירח,
    אנו נאהב אותו עד הירח!!!!!
  • לפעמים כן ולפעמים לא..זה ענין של כימיה- בדיוק כמונו

• אצלנו זה כמו אצל נוגע
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אצלי כמו אצל נוגע תלוי מי הילדים ע"פ רוב בעיקרון זה כל הילדים מכיתת הגן של דנדוש נמצאים במשחקיה או בגינה (כולנו גרים באיזור הזה ונמצאים הרבה יחד מחוץ לשעות הגן) אז כן הם משחקים כולם יחד ודנדוש עם כולם וגם כמו אצל יפעתי מחלקת לכל הילדים אבל גם גם מקבלת מהם והם כולם נהנים

• לשקד גם יש בעית תקשורת, כפי שאתן יודעות, אבל- לא פעם שמתי לב שכשאנחנו בגן משחקים ואם אין הרבה ילדים, הוא שם עין על איזשהו ילד או ילדה ומתחיל לנסות לתקשר.
    הניסיון שלו מתבטא בכך שהוא מסתכל לאותו ילד/ה בעיניים (ממש דוחף את הפרצוף שלו לטווח הראיה שלהם
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • כמו נוגע- לפעמים כן ולפעמים לא,
    השבוע פגשנו חברים שלנו שהוא לא הכיר והוא והבן שלהם ממש התחברו, והוא מיד הזמין אותו לנסוע איתנו באוטו, והבטיח לו שהוא יפנה לו מקום, בינו לבין התינוק
    ולפעמים- הוא פשוט רוצה לשחק לבד ושלא יפריעו לו- עניין של מצב רוח.
    הוא יכול להיות הכי כריזמטי, ומצד שני הכי סוליסט.
    מופנם הוא בטח שלא- בכל מקרה אצלנו זה לא קשור לביישנות- אלא למצב רוח
  • ליאור בחיים לא תיגש לילד שהיא לא מכירה בגן שעשועים ותיזום משחק, והיא גם לא תשתף איתו פעולה. גם ילדים שהיא מכירה היא לא תמיד תזרום.
    היא קצת כמו אביגיל בקטע הזה- יכולה להתעלם מילדים מהגן כשהיא פוגשת אותם ברחוב, למרות שהיא אוהבת אותם ומשחקת איתם בגן.
    לעומת זאת בגן היא כן משחקת ומעורבת, ואין לי ספק שאין לה בעיית תקשורת.
    אבל היא כן ביישנית ומופנמת, וחסרת ביטחון בסביבות מסויימות.

מיכל

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה