-
לא יקרה כלום אם הוא יתפלל - לא בטוח שצריך כיפה.
לדעתי כדאי שימשיך עם חברים שלו
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
לא הבנתי כמה דברים:
מי שדתי לאיזה גן חובה הוא הולך? הוא יצטרך שוב לעבור גן?
אני לא יודעת מה מצב האזור שבו אתם גרים מבחינת אולוסיית הילדים, כי אם יש הרבה ילדים שנרשמים לדתי יהיה מצב שלא יקבלו את כולם לא?
-
אני לא מבינה.
זה לא כמו אצלנו? רושמים ורק ביוני יודעים באיזה גן הוא משובץ?
אני לא יודעת....אחרי הסיפור שהיה לו אולי באמת הייתי שוקלת להעביר אותו לגן הדתי....מה גם שאת אומרת שהרוב שם לא דתיים....שזה כשלעצמו מוזר לי. אבל הוא ישאל אתכם שאלות, למה לא שומרים שבת, למה אבא לא שם כיפה.....לא יודעת מה לענות לך. אם אתם מוכנים לעשות צעדים בקטע הדתי - אולי זה מתאים. אם לא - לא בטוח שהספקות וכל ההתמודדות הזו מתאימה עכשיו......
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
אני אומרת שחברים יהיה להם כל הזמן
ומה יהיה בכיתה א לא כולם נכנסים לאותה כיתה ואחר כך חטיבה וכו
שחר עבר לגן שהוא לא הכיר אף ילד חדש וכל יום הוא הולך בכיף ובאושר לגן
אני בדעה שלכי לפי הלב שלך
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
אז זהו , שדיברתי עם הורים שהילדים שלהם היו בגן הדתי לשנה ועברו לחילוני ,
והם טוענים שיש שבועיים ראשונים שהילד שואל מה מברכים על כל דבר שאוכלים וכו , אבל לאט לאט הם מבינים שיש דרך הנהגות בבית ודרך התנהגות בגן ..
אוף זה מציק לי , העניין של הדת , מצד שני מלחעץ אותי בהילד שלי יהיה לבד ואומלל כי הלכתי עם ראש בקיר ולא עם כל החברים שלו ...
וכן, שיבוצים יודעים רק בקיץ ,אבל אנירוצה לשנות את הבקשה שלי ....
-
הי מותק!
טוב.... אז אצלי היתה את הבעיה ההפוכה שנה שעברה - כל החברים של עילאי הלכו לגן חילוני ואנחנו רשמנו אותו לגן דתי כי בבית אנחנו שומרים שבת ובעלי ממש דתי.
היו לנו לא מעט לבטים אם להשאיר אותו עם החברים.
בסוף הוא נרשם לגן בלי אף חבר ותוך שבוע בגן החדש היו לו חברים חדשים, עם הישנים הוא נפגש בגינה לפעמים.
ילדים מסתגלים ממש מהר.
ועוד משהו - בגן שלנו יש בערך 30% ילדים חילוניים שנרשמו מהסיבות שציינת וסיבות אחרות (ההורים מרקע דתי ורוצים לתת לילדים את החינוך הזה למרות שהם נוסעים בשבת, טעמי נוחות/ קרבה לבית, דברים חיוביים ששמעו על הגן וכו').
הילדים משתלבים מעולה, כולם יודעים מי שומר ומי לא ואין עם זה בעיה לאף אחד. הילדים שמים כיפה וציצית, מתפללים ומברכים על האוכל, אבל שום דבר לא בכפייה! יש ילדים שלא מוכנים לשים כיפה והגננת אומרת להם לשים רק בתפילה. הם מכבדים את המעמד ושמים בלי להתוכח כי הם יודעים שככה בגן.
גם עילאי יודע לעשות הבחנה בין מי "דתי יותר" ו"דתי פחות", לפני כמה זמן הוא אמר לי: "את פחות דתיה מאבא כי את רואה טלויזיה בשבת".
בגדול אני לא שומרת במיוחד אבל אני מאוד מרוצה מהערכים שהילד מקבל, ואני לא מדברת רק על ערכים דתיים אלא ערכים של דרך ארץ, כבוד לזולת, נגד אלימות וכו'.
מה שאני מנסה להגיד זה שכל החלטה שתקבלי היא בסדר.
מיטל
-
אני חילונית לגמרי

הלכתי לגן דתי כי הוא היה קרוב לבית

ויש לי רק זכרונות טובים משם..
הרבה מן הידע שלי היום על חגים מסורת וכודמה אני יודעת משם.לדעתי את כל הילדים צריך לשלוח לגן "דתי" בשלב זה של חייהם זה כל כך מקרב ומחבר למסורת היהודית! במיוחד חילונים שאין להם הזדמנות ללמוד על זה בבית או במקומות אחרים.
בקיצור אני ממליצה להעביר בלי קשר לחברים- ואם בגלל החברים אז על אחת כמה וכמה!
-
אני גם רשמתי את לינוי לגן עם זיקה דתית לשנה הבאה (טרום חובה),
וגם אני התלבטתי המון, וגם התייעצתי עם בנות בפורום.
בסופו של דבר השארתי אותה רשומה לגן דתי לשנה הבאה ואני עכשיו מבינה שעשיתי את הדבר הנכון
-
אני עוברת בכל מיני גנים ובכל גן יהיו לו תקריות עם ילדים כאלה ואחרים,
יש ילדים שובבים גם בחילוני וגם בדתי ותקריות יש מכאן ועד אילת.
אני באופן עקרוני, מאוד חששתי מהמעבר של נועה לעירייה מהפרטי כי היא היתה בכורה ומאוד ריגשית ועד היום יש לה קושי ריגשי כלשהו (לא שזה קשור עכשיו) היא עברה לגן חדש, בלי חברות מהגן הפרטי ואחרי שבועיים כבר היו לה חברות חדשות ומצאה את המקום שלה בגן.
את החברות הישנות שלה היא פוגשת פעם ב... באירועים מיוחדים.
ההחלטה שלך...
---
אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
-
חחחח אתן מדברות כאילו בגן חילוניאין ערכים או שלא מתייחסים אליהם.
דווקא בגן חילוני יש הקפדה על ערכים אלו מהסיבה הנכונה ולא כי ״אלוהים ציווה״ וגם אני הייתי בגו דתי.
גם בגן דתי יש ילדים שעלולים להוריד לילד אחר את המיכנסיים

עשיתם מגן דתי גן עדן...
-
טוטלילה צודקת , כל מקרה הוא לגופו . לגבי הערכים לפע דעתי האישית שעם כל הכבוד לגן כזה או אחר הערכים באים גם מחינוך בבית ולא רק ממסגרת חינוכית . כולם מציינים לדוגמה שבני מנומס ומאוד מכבד את ההורים אבל קשר בינו ובין דת זה כמו מת"א לירח .
http://www.holdthatpic.com/
-
אוף לא יודעת מה להחליט סופית ......
-
אני הייתי משאירה אותו בגן החילוני, משום שכשהוא יצטרך לעבור מטרום חובה לחובה, הוא לא יצטרך להחליף שוב גן.
אתן רוצות להגיד שבגן חילוני לא מלמדים ערכים?
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
מילנה, היית משאירה אותו בחילוני למרות שכל החברים שלו בגן הדתי?
משגעת אותי המחשבה , שמה הקטע שאף אחד לא רשם לחילוני??????
אני זו שטועה???
-
רק לחדד:
לא כתבתי שבגן דתי יש ערכים ובגן חילוני לא.
כתבתי שבגן דתי יש הזדמנות ללמוד מסורת יהודית ומושגים מהדת שבגן רגיל זה מודגש פחות. אני לא חושבת שגן דתי הוא ערכי יותר מחילוני ואם דבריי לא הובנו כהלכה אז - הנה הבהרתי!
-
אף אחד לא כתב שבגן חילוני לא מלמדים ערכים.
כתבתי: "נותנים יותר דגש על ערכים חשובים......"
וכמובן שערכים אמיתיים באים מהבית
-
חברים באים והולכים, כפי שכתבת - הוא מאוד חברותי ואם הם ייפגשו דרך גדר הגן ויקבעו לאחה"צ זה גם בסדר.
אני מאמינה שהחלטתך המקורית היא ההחלטה הנבונה והנכונה עבורכם, עבור הערכים שלכם, עבור השקפת העולם שלכם.
הוא יפגוש חברים חדשים בכל מסגרת בה יהיה, אז נכון שבהתחלה זה מקל שיש ילדים מוכרים, אבל תוך כמה שעות על שיחות בענייני טקרטורים משאיות ניידות למינהן ורכבות - תסמכי עליו שהוא ימצא עניין משותף עם עוד ילדים.
לכי עם אמונותייך, אל תשני אותן בגלל הרוב, זה לא בריא לך ולא בריא לו.
-
בנות, אני שאלתי את השאלה ממש מתמימות, בחיי!
-
טוב .. ניסינו לא ללכת עם העדר ולעשות מה שטוב לנו (לי , שלא רציתי את האקסרה דת בחיי)
אבל מכיוון שאת המחיר על הראש בקיר שלי ,הבן שלי ישלם , אני מוכנה
ללכת עם העדר , שישים כיפה , יברך , יעשה מה שצריך , כי אין מה לעשות , אם כולם רשמו לדתי אז לא אשאיר את הילד שלי לבד .
לא שלמה , אבל זה מה יש, כותבת להם מכתב לשנות את הרישום שלו ...
תחזיקו אצבעות שזה מהלך נכון !
-
יו , איך שכתבתי , ראיתי את התגובה של ענבר ומילנה וזה שוב ערער אותי כי זה נכון - לא שלם לי .
אבל זה או אני או הילד . ואם הילד יהיה מאושר יותר עם החברים שלו ? אז אני מוכנה לוותר על עצמי
ומצד שני , אם יצור חברויות חדשות ויהיה מאושר גם בחילוני , אז מה טוב...אבל את העתיד לא ניתן לדעת...
טוב, רשמתי מכתב , נתקשקש שוב עם בעלי ונראה מה עושים...
-
מאמי אני מוכנה לקחת על עצמי אחריות ולהבטיח לך שהוא יצור חברויות חדשות! הרי כאלו הם הילדים
-
לא משנה איזה החלטה תקבלי - יש תמיד תקופת שינויים בתחילת השנה.
מיטל
-
כשהאמא מאושרת, הילדים מאושרים....אולי תלכי לשני הגנים ותתרשמי מהגננת ומהילדים? תראי מה סדר היום איך המשמעת (איך השירותים...זה דבר ראשון שאני בודקת

).
כל הורה יש לו שיקול משלו למה לשלוח את הילד לגן זה או אחר. בגן של הבן שלי הגננת מקסימה והוא אוהב אותה אבל מצד שני יש הורים שממש לא אוהבים אותה וכבר מחפשים להעביר את הילד לגן אחר.
אני יכולה להגיד לך שהבן שלי בגן חילוני והוא מכיר את כל החגים ועושים קבלת שבת ומבחינת מסורת גם בגנים חילוניים מקבלים הרבה ערכים ומסורת.
הבן שלי בטרום טרום חובה עם ילדים בגילאי טרום חובה ויודע את האותיות והמספרים בגלל או בזכות הילדים הגדולים כי יש קצת תחרותיות עם הילדים הגדולים אבל שנה אחרי זה הוא יהיה כמו הגדולים ויהיה לו כיף!!
בהצלחה במה שתבחרי

-
פנינה מאמי, למה את חושבת שירין ישלם את המחיר?
-
פנינוש
-
טוב באמת מוזר למה כולם רושמים לשם ולא לגן השני אבל את יודעת מה, זה כנראה עבר מפה לאוזן העניין שהגננת יותר חמה שם וככה יצא שכולם העדיפו את הגן הזה.
אני איתך בכל מה שאמרת, לא הייתי רוצה את הקפיצה הזאת בעניין הדת ( וסביר להניח שלא היה לי קל לשכנע את בעלי ) אבל מצד שני הייתי מעדיפה שיהיה לילד שלי טוב יותר ושהוא יהיה עם החברים שלו
[url=http://postimage.org/image/2cuhm5rvo/]
-
-
מאמי, זה גן דתי לא גן חרדי.
אני לא בטוחה שהוא צריך לשים כיפה על הראש, והתפילות הן בקטנה...
וזה כל כך חמוד בגיל הזה לראות אותם מברכים...
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
בגדול, אני מסכימה עם מה שענבר כתבה
אבל השאלה איך אתם נוהגים בבית, האם דודי שומר שבת? האם הוא הולך עם כיפה או רק בקידוש?
אם החלטת על הגן החילוני, סביר להניח שזה מה שנכון לכם,
יותר חשוב לתת לילד את האחידות המקסימלית בין מה שאתם נוהגים בבית ובין מה שבגן
בכל מקרה לידיעה - בגנים דתיים מבקשים שהילדים יהיו עם כיפה, זה לא עניין של רשות בכלל.
-
טוב בנות , כמו תמיד, אין , אין עליכן !