בדיקת דופק - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר שלום רב,

אני בת 30. בחודש שעבר ביום 16.1 עברתי הפלה (זה היה הריון ראשון) באמצעות כדור ציטוטק כאשר בשבוע 8 פלוס 5 החלו דימומים וכשהגעתי למיון, נבדקתי ונאמר לי שהחלה הפלה טבעית. אחרי הכדור (שניתן פעמיים) הכל יצא (תודה לאל) והסתדר.
    אחרי זה קיבלתי מחזור רגיל אחרי 4 שבועות ונבדקתי אצל רופא נשים פלוס בדיקת בטא וכל המדדים תקינים.
    אני חייבת לציין שכאשר גיליתי שאני בהריון הלכתי פעם ראשונה לאולטרא סאונד בשבוע 6 פלוס יומיים וטכנאית ראתה רק שק הריון. נתבקשתי לחזור בתוך 10 ימים. כדי להיות בטוחה שבתי לטכנאית רק כעבור 14 ימים (דהיינו בשבוע 8 פלוס יומיים).
    הטכנאית אמרה כי רואה שק הריון, שק חלמון והכל, אבל העובר כנראה הפסיק להתפתח כי מתאים לשבוע 6 ולא נצפה דופק. זה היה ביום חמישי וביום ראשון בבוקר החלו דימומים וכאמור עברתי הפלה.
    כמו כן, עלי לציין כי יש לי ביוץ מאוחר - לא ביום ה-14, אלא ביום ה-17).

השאלה שלי היא, האם בשבוע 7 פלוס 5 ימים ניתן להגיע פעם ראשונה לבדיקת אולטרא סאונד וכבר לראות דופק או שכדאי במקרה שלי עקב ביוץ מאוחר להמתין עוד?

אני מתנצלת על האורך, אני פשוט חוששת להגיע מוקדם מידי כדי לא לעבור את הסבל הזה של שבועיים בהמתנה לדופק...

אני מודה לך מראש על עזרתך :-)
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

בשבוע 7+5 את כבר אמורה לראות דופק, וגם אם נתחשב בביוץ מאוחר, הרי שגם בשבוע 7+2 את כבא אמורה לראות דופק. לכן, זהו בהחלט זמן טוב ומתאים להגיע לבדיקה. גם אם תזדקקי לבידקה חוזרת, אין מה להמתין 14 יום, אלא אפשר להמתין פחות מזה.

בברכה ובהצלחה
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה