-
ניראה לך שזה ישפיע על יונתן?
אם כן הייתי מבקשת מהגננת להעביר אותו לקבוצה אחרת (את החדש) בשביל לא להחזיק אחורה את הגמולים
תעמדי על שלך את בגן הזה לפניו את מרוצה מהגן הזה למה שתעזבי???
אינבוקס הפייסבוק שלי : hadas1508@facebook.com
האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
הוסיף לה אהבה ויהי מה,
וכשסיים מלאכתו
קרא לה - אמא !!!
**
**
**
www.2all.co.il/web/Sites/2007-8
-
זה מעצבן, אין ספק.
מה הגדרת גילאי הגן לשנה זו? ולשנה הבאה?
אם את מרוצה מכל שאר הדברים ובד"כ אין לך טענות - לא הייתי מוציאה אותו, אבל קחי בחשבון שבשנה הבאה, בתחילתה לפחות זה יהיה טווח הגילאים, ברוב הגנים ילדים בני ארבע הם ספיחים לקבוצת הגיל בה נמצאים.
את מרגישה שינוי ביונתן שמוביל אותך לתחושה שהוא נדפק מזה או שזה במסגרת התסכול שהכניסו ילד נוסף בלי להתייעץ איתך?
מניסיוני ילד אחד, או ילד נוסף שמתקשה לא "עוצר" קבוצה.
-
מסכימה עם לינבריי
-
האמת שלא הייתי שמה לב בכלל שיש ילד שממש קטן אם יונתן לא היה מרביץ לו (ויונתן לא הרביץ מעולם לאף אחד).
ובאמת אין לי תלונות בכלל לגננת - רק למנהלת של הגן
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
אני לא חושבת שיש קשר או שתהיה השפעה על יונתן בגלל הילד הזה.
אני כן חושבת שיונתן צריך ללכת לגן עיריה בשנה הבאה ולא לפרטי,
הוא כבר גדול, התכנים שמלמדים בגן עיריה ובעיקר הילדים "שיעלו" איתו
לגן חובה חשובים וטובים יותר מגן פרטי לדעתי.
בהצלחה בכל מקרה
-
טוב, אותי זה היה מעצבן בטירוף......
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
אני לא הייתי שותקת
-
אני מאוד מבינה אותך
-
לא הבנתי למה העובדה שהילד לא גמול מפריעה?
לדעתי ילד עם טיטול לא יכול לגרום לריגרסיה אצל אחרים.
אם את סומכת על הגננת שדואגת שכל ילד יקבל את הצרכים שלו מבחינת התפתחות - לא נראה לי שיש חשש לעיכוב של יונתן.
מניסיוני 2 הילדים שלי הם בין הגדולים בגן, ומפותחים מאוד.
ניצן הילד הכי גדול בגן ויש הבדל משמעותי בהתפתחות בינו לבין הילדים האחרים... הוא כבר מדבר, מזמן הולך, רץ מטפס. בהתחלה גם מאוד חששתי אבל גיליתי שזה דווקא לטובה, ככה המטפלות יושבות איתו 1 על 1 ומלמדות אותו לספור, ואת ימות השבוע
-
לדעתי ילד אחד שלא גמול ,לעומת רוב הילדים לפחות שכן גמולים , לא אמור ליצור רגרסיה, אלא אם כן לילד הספציפי ההוא יש השפעה/ אנטרקציה מרובה עם יונתן ולדעתך במקרה של יונתן הוא כן ישפיע..
בכל אופן , אני מאמינה שעשית את השיקולים שלך למה להשאיר אותו בגן הפרטי
וכרגע ,(בין אם זו החלטה נכונה או לא, זה המצב) אין לך מה לשבור את הכלים עם הגן הקיים . תנסי להאיר את תשומת לב הגננת , לזה שלא מוצא חן בעינייך , תוך כדי התייעצות ולא טענות .
תשאלי אותה , בקטנה , "ראיתי שהגיע ילד חדש.. מפתיע שהוא קטן ונכנס לקבוצת הבוגרים .. זה לא ישפיע לדעתך לרעה על הגמילה של אחרים בקבוצה? "
וכל הזמן תטפטפי ליונתן שאיזה יופי שהוא גמול והשני לא..
-
פנינה, זה לא העניין של הגמילה - זה העניין שהוסיפו לגן ילד קטן יותר ופחות בוגר.
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
לא מבינה למה זה צריך להפריע שיש ילד קטן יותר
אהוד
עידן
אני :)
יום נישואים
-
הבן שלך לא היה בקבוצה שהוא היה קטן (לא הכי קטן אלא בין הקטנים) בקבוצה? זה הפריע למשהו מההורים? אני לא חושבת שזה צריך להפריע
-
אבל אם רובם בני גילו של יונתן , אז אז מה אם יש ילד אחד קטן יותר?
לי זה לא היה מפריע
-
לדעתי זה לא יפריע. לנו במשפחתון שקד הכי גדולה ויש עוד אחת בגיל שלה ועוד שלושה ממש קטנים פחות משנה ובעלי כל הזמן דאג שהיא תלך אחורה ואמרו לי את זה מלא אנשי מקצוע שזה לא צריך להפריע לה ובאמת שקד רק צמחה מזה. אצלכם זה רק אחד תחשבי שאצלינו זה הרוב.
תתחילו את השנה ותזרמו ותראי איך יהיה.
הגמילה לא צריכה להפריע. אנחנו רק עכשיו גמלנו את שקד והילדה השנייה בגילה התחילה את השנה גמולה ושום דבר לא הפריע לשום דבר.
המסנג'ר שלי:
afeks@hotmail.co.il
-
אצל גאיה זוהי השנה האחרונה בגן פרטי.
בספטמבר היא תיהיה כבר בת ארבע וחצי ואני חושבת שאין
טעם בגילאים כאלה להשאיר שנה נוספת בפרטי( למרות שיש לי אפשרות, אבל הילדים בקבוצה יהיו קטנים מגאיה בשנה וחצי -שנתיים.
-
שנה הבאה ה"כיתה" שלו מוגדרת כ"גן טרום חובה", אז הילדים אמורים להיות בערך בגילו (אני מאמינה שגדולים ממנו לא ירשמו וילכו כבר לגן עיריה).
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
לדעתי המנהלת/גננות עשו את השיקולים שלהן מדוע להכניס את הילד דווקא לקבוצה של יונתן ולא לקבוצה אחרת. גם אם ילד קטן בגיל זה לא מושך אחורה את הילדים הגדולים להפך הגדולים לומדים ערכים אחרים של התחשבות בקטנים, התייחסות שונה לקטנים מהם, סבלנות חמלה וכו'.
הבן שלי הכי גדול בגן והחלטתי גם שנה הבאה להשאיר אותו באותה מסגרת - מסגרת של עירייה תהיה לו 12-13 שנה עכשיו הם קטנים אני מעדיפה שהגן יהיה כמו בית משפחה שנייה ולא מוסד אקדמאי לזה יהיה להם מספיק זמן. יש כל כך הרבה גירויים ומקורות לשאוב מידע וידע בגיל הזה ילד חכם ישאב את הידע בכל מקום מכול מקור וימשיך ויחכים.
אני בעד שצריך לתת לקטנים להישאר קטנים לא לדחוף יותר מידי קדימה גם גישה כזו עלולה להיות לא טובה לילד....
[url=http://www.freeglittergraphics.com]
"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
-
אני הייתי משאירה וכל הזמן בודקת ואם משהו לא נראה לי אז אני מעירה לכולם
-
אם הקבוצה מוגדרת כטרום חובה אז גם בתוך הקבוצה יהיה פער של שנה. תמיד זה ככה, גם בגני עירייה. ואפילו יותר משנה. הרבה גנים יש קבוצה מגיל שנתיים וחצי עד 4
ואם את משאירה את יונתן שנה נוספת בפרטי (שלפי דעתי כבר לא מתאים לגיל הזה) אז קחי בחשבון שסביר להניח שהוא יהיה בן הגדולים בקבוצה והרוב יהיו צעירים ממנו. תשאלי את מנהלת הגן מה היחס צעירים- בוגרים לשנה הבאה
ואני גם לא רואה סיבה למה ילד שצעיר בשנה צריך להפריע...
ולגבי עניין ה"בוגר"... אני לא מכירה גן שעושה מבדקים לפני הכניסה כדי לראות אם הילד בוגר או לא. בהתחלה מכניסים לקבוצת הגיל המתאימה. אח"כ, אם יש קשיים ורואים שהילד לא מתאים מבחינה מסוימת אז שוקלים אם להעביר אותו קבוצה.

תמר
כנסו ותראו תמונות עדכניות
http://picasaweb.google.com/liorybהבלוג שלי
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
-
אני לא הבנתי למה זה מפריע ..
בגילאים האלה זה כבר פחות קריטי בעיני חצי שנה יותר או פחות ..
זה לא כמו לשים ילד בן שתיים עם קב' של בני שנה
וחוצמזה יש בזה גם יתרונות זה יכול לתת לו בטחון שהוא גדול
-
לא הייתי עושה כלום. מה זה נוגע לי בכלל?
איפה הבעיה ולמה זה מטריד אותך?
החיתול? הגיל?
שחר בוגר לגילו ויכול להיות בגן עירייה כבר מזמן והוא
יהיה רק שנה הבאה.. לא מטריד אותי בכל אופן ולא רואה למה
זה צריך להטריד אותך ..
מצטרפים ל YES 072-2514350 מספר ישיר אליי ללא המתנה
-
אני לא מבינה למה אתן נגד גן פרטי?!?
שנה הבאה מוגדרת כגן לילדי 4-5 והמנהלת אמרה שהמטרה שלה זה לא להכין אותם לגן חובה אלא לכיתה א'.
הגן שנה הבאה אמור להיות "גן מדעים" שהם ילמדו עוד דברים שלא בתכנית לימוד ויעשירו אותם. חוצמזה שבגן השנה כבר לימדו אותם אותיות (לא יודעת אם זה בתכנית בכלל ואם כן, מה מלמדים בכיתה א?).
בכל מקרה לא בגלל זה אני משאירה אותו - אני משאירה אותו כדי שישאר עם חברים שלו בגלל שבכל מקרה בגן חובה נצטרך להעביר אותו גן (לא להעביר שנה אחרי שנה) וגם בגלל שיש גננת ו-3 סייעות על אותה כמות ילדים שיש בגן עיריה
וגם הסיבה שאני דואגת לגבי הילד הקטן היא שהוא קטן ב שנה ו-8 מהילד הכי גדול בגן ואם יונתן יהיה הילד הכי גדול בגן שנה הבאה אני לא רוצה שיהיה ילד שקטן ממנו בשנה ו-8
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
אז אם אין לך בעיה...מה הבעיה?
-
הבעיה שלי עם ילד יותר קטן היא שאני לא הייתי רוצה ש"יעכב" את יונתן. שיצטרכו להתעסק איתו במקום להתעסק עם יונתן.
לא סתם מחלקים אותם לקבוצות גיל...
והאמא של הילד הקטן גם דפוקה - למה היא רוצה שהילד שלה יהיה מתוסכל שכל השאר יכולים יותר ממנו.
יעל, אמא של 2 אפרוחים
-
יעל, כמה ילדים יש בקבוצה הגדולה? וכמה בכל קבוצה קטנה (קבוצות עבודה?)
אני יכולה להגיד בלב שלם שאין שום סיבה שילד
אחד יעכב את יונתן.
יש לו בעיות התנהגות (או קושי אחר) שמצריך את התשומת לב של כל הצוות כל היום? אני בספק
תסמכי על הגננת ותשאלי אותה אם משהו מטריד אותך
תמר
-
מצטערת לא מבינה אותך....
הבן שלי הקטן נכנס לקבוצת הבוגרים בגיל פחות משנתיים כי ידע לדבר משפטים,
והסתדר מצוין עם כולם, זה לא קשור לגיל, יותר להתפתחות של הילד.
היו איתו בקבוצה ילדים שגדולים ממנו בשנה ודיברו הרבה פחות טוב ממנו.
וחוץ מזה מה זה עניינך? אם הבעיה היא לא החיתול אז מה הבעיה?לא מדובר פה בילד אלים, או משהו כזה, למה זה מפריע לך? כנראה שהוא בוגר לגילו ובעל יכולות שמתאים יותר לקבוצת הבוגרים ולא לקטנים.
מה תעשי אם בכיתה ג' יכניסו פתאום ילד שקפץ כיתה מכיתה ב'? גם אז זה יפריע לך?
-
ממי קחי בקלות..אם היו משלבים קבוצה של 5 בגיל צעיר והשאר גדולים ניחא..זה בהחלט יכול להפריע אבל ילד אחד?...
קחי בקלות
-
סתם רציתי לספר לך שבתחילת השנה היה לנו מקרה דומה, שבו אמא אחת (גננת במקצועה) ביקשה מהגננת אצלנו שתעביר את בתה (ועוד חברה טובה של הילדה) לקבוצה של אמילי- ההבדל בינה לבין אמילי הוא פחות מחודש לדעתי.. אבל בקבוצה של אמילי היו ילדים שגדולים גם בשנה מאמילי. והגננת שלנו סיפרה לי שהאמא הזו לא מבינה שהבת שלה לא מוכנה עדין לקבוצה הזו ואני זוכרת שדי הופתעתי לטובה שבעצם אמילי בקבוצה עם גדולים ממנה בניגוד לאחרים בני גילה- ולאמילי לא היו חסרים בעיות בתחילת השנה (גמילה ודיבור) ולמרות זאת היא-הגננת והיא כנראה יודעת מה טוב לילדים. צריך לסמוך עליהן- מקסימום לחקור ולשאול כדי להבין את התהליכים.
בסוף כדי לא לגרום לסכסוך מוגזם הגננת הסכימה להכניס את הבנות לפעילויות ספציפיות לראות את התפקוד שלהן- ולאט לאט הן גם עברו לקבוצה הנוכחית.
חפרתי
-
אני הייתי דואגת יותר לילד הקטן מאשר ליונתן
-
הבלונדינית...
-
אז לא יידעו אותך לגבי מרד ל"ג בעומר
-
את רצינית?? אז למה לא מיידעים את כולם?
-
כל אחד יביא משהו, אני עוד לא יודעת מה ומתי. אני חושבת שהיא הולכת לפי רשימת דף הקשר, אז מי שמופיע שם...
אני אעדכן אותך ברגע שאני אדע!!!
-
את האמת- לא מוצא חן בעיניי בכלל
-
מיכל, למה לצערך? אם אמרת שהגן הנוכחי לא יתרום לו, אז עדיף לו להיות בגן עירייה.
בנות, למה אתן כ"כ מפחדות מגן עירייה?
תמר