איזה אנשיםםם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

17 תגובות
עמוד 1
  • גועל נפש
  • מזעזע!אמרת להם??לאן נעלמה הרגישות?

• מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • עירית - גם בשבוע הבא הם לא יעמדו, נסי אולי להמנע מללכת לעבודה באותו יום.

• עשינו על זה דיון בשנה שעברה - חרדים לא עומדים בצפירה בגלל שזה מנהג גויים. מקורו של המנהג בכנסיה - כשהיו קוברים מישהו, לא כולם היו יכולים להגיע להלויה, אז כדי שגם מי שלא יכול להגיע יוכל להשתתף במידה מסוימת, היו משמיעים צפירה.
    אני עומדת בצפרה, אבל אני מודעת לזה שזה שאנשים אחרים לא עומדים זה כנראה בגלל סיבות אידיאולוגיות שאפשר להבין אותן. החרדים כואבים את השואה בדיוק כמונו. יש להם קרובי משפחה שנספו והם מזכירים את השואה המון. במגזין החרדי שקניתי לפסח היו סיפורים על איך ערכו את ליל הסדר בגטו, ועוד כל מיני סיפורי גבורה על יהודים שסיכנו את חייהם כדי לאפות מצות כשרות וכו'.
  • נטע הסבר לא משכע לצערי הרב . כמו שאני מכבדת אתם ולא מציא את בני לייל ביום קיפור ם אוכל ובקוק מים או פיתה במהלך הפסח הם יכולים לכבד מנהגים אחרים כל עוד והם נמצאים במום ציבורי . מעניין מה יהיה להם לספר בשבוע הבאה.....
    http://www.holdthatpic.com/
  • ברור שהסבירו לי למה לא עומדים ......

עדיין זה משהו שמפריע לי.... מה אני אעשה
  • נכון, זה מרתיח.
    האינסטינקט הראשוני רוצה להעיף להם כאפה ולתת להם כזו הטפת מוסר!
    איך הם מעיזים בכלל לא להזדהות?! איך הם מעיזים להמשיך בחיים בזמן שכולנו נעמדים ומתייחדים עם הנספים??
    בכזו ביזה וזלזול!!

אבל- אפשר גם לדון אותם לכף זכות,
    אני גם מאמינה שזכרון השואה הוא משהו קולקטיבי, והצפירה היא לא הדרך היחידה לבחון אותו!
    אני לא אוהבת להכליל ולהגיד "החרדים". אין כזה דבר כי אחד לא דומה להוא שעומד לידו.
    כל אחד חי עם הזכרון שלו והאידיאלים שלו.
    צפירה זה משהו שלגמרי לקוח מהגויים, בדיוק כמו הנחת זרים על קברים או כמו עוד מליון מנהגים שאנחנו לא מפסיקים לקחת מהגויים.
    בזמן שאת המנהגים שלנו אנחנו מזניחים ולא מקיימים.
    הישראלים אלופים בלקחת מנהגים מהנצרות, אבל אם היו אומרים שביום השואה/ הזיכרון כל ישראלי צריך לקרוא פרק תהילים אז כולם היו קופצים..
  • אלינה, את צודקת. במקום ציבורי ראוי שיעמדו, אבל עירית עובדת במקום חרדי.

• גועל נפש
    אהוד
    עידן
    אני :)
    יום נישואים
  • העמידה בצפירה בעיני זה לתת כבוד לנספים וגם קצת למי שנמצא לידך והיום הזה מסמל הרבה עבורו.
    כשעמדתי ברחוב פה למטה ליד המשרד שלי ראיתי פועל זר שנעמד גם הוא למשמע הצפירה וזה היה מדהים בעיני. אני לא בטוחה שהוא מבין למה הוא עמד אבל הוא נתן כבוד לחברה שהוא חי בה. ולא אוסיף עוד בעניין כי זה יכלול השמצות שמיותרות ביום הזה.
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • צר לי מאוד לאכזב אבל במקרה הזה תירוץ מנהג של גוהים לא תופס אצלי , יש מהגי הגוהים שמאוד מקובלים אצל הציבור החרדי כמו הליכה לקברי צדיקים לנהם לדוגמא , זה נגד הידות התהורה , עובדה שלפי תורה למיטב ידיעתי לכהן בכלל אסור להיות במקומות אלו , לא ... איפו בתנ"ך או תלמוד מבקרים קברים , או הוד יותר טוב לעשות חפלות וריקודים ? ללכת לקבר ולנשק אותו זה בדיוק מה שנוצרים עושים בקבר של ישו או אתמול בעניין הזה עם אפיאור . גם לשים חוט אדום , קמע וכו זה אותה אופרה בדיוק .. אחד לאחד .
  • אלינה, את לגמרי צודקת. כל מה שכתבת הוא לא ראוי לעשות על פי היהדות האמיתית. אנשים מעוותים את היהדות ואין מה לעשות - זה נראה רע
  • נטע לכן התירוץ של מנהג של גהים מרתיח אותי . בעלי במסגרת העבודה לקח היום שני רב חובלים מנמל לבנק בדיוק בזמן הספירה , אחד רוסי השני סיני - גם הם אחרי שהבינו שלא מדובר בטילים (אנחנו באשדוד ) מעמדו ואחרי זה קיבלו הסבר מבעלי על העניין . הם טענו שזה מאוד מרגש ונותן כבוד לאומה לפי הגדרת .
    תסבירי לי , מדוע אני מרגישה צורך לכבד בן אדם שומר מצבות ולדוגמא להכין לו שתיה בכוס חד פעמית כשאר הוא עובד בבית בעבודה כל שהוא כי אצלי אין הפרדה בין בשר וחלב והם לא מסוגלים לעמוד 2 דק' פעמיים בשנה ותירוץ כזה או אחר. הרי לא מדבר במנהג שנוגד את היהדות כמו להוריד כיסוי ראש לדוגמא ... ללכת בראש השנה לאוקראינה ולרקוד שם בקבר עבירה על מסורת הרבה יותר גדולב בעיני .
  • אלינה, את שוב צודקת. אני מסכימה איתך לגמרי. יש משפט שאומר "חוכמה בגויים תאמין" ובגלל זה אנחנו מאמצים מנהגי גויים שיש בהם תועלת. בגלל זה הדתיים עומדים בצפירה, כי זה מנהג יפה ונכון. החרדים עושים הרבה דברים שמקוממים אותנו, ואין עם מי לדבר, כי הם מאוד נדבקים לעקרונות וכל מיני דברים שאי אפשר להסביר (כמו ללכת עם חליפות של גויים שהיו באופנה לפני יותר ממאה שנה).
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה