פעילותו של העובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • דוקטור שלום רב שוב!!!
    קודם כל המון תודה לך על התשובות והיחס.
    אני בשבוע 20 ואת תנועותו של הקטנצ'יק אני מרגישה כבר די הרבה זמן,קרוב לחודשיים בערך(הרגשתי גם את התנועות הרפקטוריות שהיו בהתחלה,למרות שזה מוזר ואולי לא הגיוני),בדרך כלל העובר שלי פעיל מאוד,אך ישנם ימים או שעות ביום שהוא ממש שקט(אני מניחה שהוא ישן או אולי סתם לא בא לו לזוז)...,עד כמה המעבר הזה בין פעילות לשקט משמעותי או אולי חריג?כמה שעות ביום העוברים יכולים לישון או להיות פחות פעילים???האם זה אינדיבידואלי אצל כל עובר???

yaninayalin
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ההמלצות לגבי ספירת תנועות הן לספור לפחות 5 תנועות, שלוש פעמיים ביום (בוקר, צהריים, ערב) וסה"כ לפחות 20 תנועות ביום.
    העובר מבלה כ - 10% מן היום בתנועה, וזה נעשה לסרוגין בפרקי זמן של 40 דקות לערך, כאשר לעיתים פרקי הזמן של העדר תנועה הם ממושכים יותר, ויכולים להיות גם מעל שעה. כלומר מעקר משקט לתנועה הוא תקין לחלוטין וקורה מספר רב של פעמים בכל יום.
    כמובן שהאימא לא מרגישה את כל התנועות. זמני השיא של התנועות הם דווקא בשעות הערב והלילה

בברכה,
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה