מי גמלה מחיתול בגיל צעיר ??? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בימים אלה אני גומלת את נדב מחיתולים (סופסוף)
    והחלטתי לגמול גם את יאיר , למרות גילו הצעיר (כמעט שנה ו-7)
    לא , הוא לא מבין כ"כ ויש מלא פיספוסים אבל... יש אמא אחת עיקשת שהחליטה לגמול לפני גיל שנתיים האיום והנורא (אחרי שקראתי בגוגל את דבריה של דפנה תייר)..
    http://daphnatayar.co.il/
    מי יכולה לתת חיזוקים , עצות , תמיכה נפשית ??? חח
12 תגובות
עמוד 1
  • יעל החליטה שמתאים לה להגמל לבד בגיל שנתיים.

האמת.... לי אישית נראה שגיל שנה ו 7 זה מוקדם מידי.

הוא יודע להגיד מה הוא רוצה ?
    מה הוא צריך ?
    שירותים וכו ?
    אם כן....
    הרי הרעיון שהוא צריך להגיד לך ולא שאת תשאלי אותו כל 2 דקות יש לך פיפי
    יש לך פיפי
    יש לך פיפי
    ב-ה-צ-ל-ח-ה
  • בהצלחה ממוש
    "..ילדיכם אינם ילדיכם
    כי פרי געגועי החיים אל עצמם.
    באים הנה דרככם, אך לא מכם.
    חיים עמכם אך אינם שייכים לכם.
    תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם.
    כי לא לכם הגיגיהם..."

מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
  • אני גמלתי את הבכור בגיל 3, היה ממש סבבה, נגמל תוך 3 ימים
    בלילה עדיין עם חיתול
    הוא כבר ידע להגיד מתי יש לו והכל
    לי אישית נראה ששנה ו7 זה מאוד מוקדם, במיוחד לבן (בנות נגמלות מהר יותר)
    אבל... אני ואחותי נגמלנו בגיל 1.5, אז כנראה אפשרי
    You're my heart, you're my soul

• גמלנו בגיל שנה ותשעה, אחרי שהיא פשוט החליטה שהיא לא רוצה טיטול, אז הסברנו לה מה האופציות והיא בחרה בסיר.

בגיל הזה הסבירו לי שעם הסיר יש יותר הצלחה מאשר ישר השירותים(בגלל הגודל של השירותים שלא מותאם לפיצפונים כאלה), ולשים את הסיר במקום בולט כדי שהוא באמת יזכר מידי פעם שזה קיים.

ואני לא יודעת אם את מתכננת לגמול אותו גם כבר בלילה, אז רק שתדעי שזה שונה לגמרי, ורוב הסיכויים שזה מוקדם מכדי שישלוט על הסוגרים גם בלילה.

כדי לראות שזה באמת מתאים לו (למרות המאמר של דפנה תייר) אולי כדאי שתציצי בזה :
    שאלות ותשובות בנושא גמילה

בהצלחה
  • נדב בן שלוש וחודשיים ובדיעבד עשיתי טעות שלא גמלתי אותו מזמן .
    העצות שקיבלתי בסביבה שלי היא לתת לו את הזמן שזה יגיע ממנו ...
    זה לא הגיע ממנו ולדעתי גם אם הייתי מחכה עוד שנתיים זה לא היה מגיע ממנו.
    לנדב שלי זה נורא נוח להיות עם חיתול , הוא לא צריך להתאמץ בכלל (זה כנראה סוג של אופי).
    ביומיים הראשונים הוא בכה עד דמעות שהוא רוצה את החיתול בחזרה.
    היומיים האחרונים מתחילים להיות נעימים יותר ..
  • אני אישית ממ מממממממש לא חושבת ככה כמו שהיא אומרת. לפי דעתי זה צריך להגיע מהילד שמבין מה הוא רוצה... ויודע להביע את עצמו.
    בכל מקרה אם את הולכת על זה....
    לא להשבר באמצע ו...-
  • היי,
    אני לא מכירה את דפנה תייר, אז לא רוצה להתייחס ספציפית.
    אבל יש לי הערה לגבי: "הילד לא צריך להיות בשל".
    במידה, ובמיוחד אם מדובר על בשלות פיזיולוגית, אני חולקת על התיאוריה של הכותבת.
    הגיל הממוצע בו מגיעים רב הילדים לבשלות פיזיולוגית המאפשרת גמילה (ואני מדברת כרגע על בשלות פיזיולוגית בלבד!) הוא הגיל שבין שנה וחצי - לשנתיים וחצי.
    גיל שנה נראה לי מוקדם הרבה מידי, כנ"ל שנה ו - 3. שנה וחצי - גבולי מאד ותלוי בהכרח במשתנים נוספים (אופי הילד, בשלות קוגניטיבית, הישגי התפתחות קודמים, ועוד.).
    ממליצה לקרוא פה:
    http://www.gilrach.co.il/article.asp?id=511
  • נגמלנו לגמרי, יום ולילה, בגיל שנה וחצי
    אני חושבת שזה מוכנות של הילד ועזרה של ההורים
    הגדול שלי כבר מגיל שנה וחודשיים היה מסמן לי שיש לו משהו בחיתול עוד לפני שבאמת היה שם משהו ואז סתם שמתי על הסיר-נתתי לו ולנו בעצם שבוע שבו החלטתי אם הוא זורם וזה טוב אני ממשיכה גמילה ואם לא אז לא
    כמובן שהוא זרם ותיק תק הוא נגמל
    צריך לזרום עם הילדים, שום דבר טוב לא בא בכוח
  • ליאור וטל נגמלו בגיל שנתיים וחצי..שחר הגיע לגיל הזה ב"ה והיום הורדנו חיתולים...צפוי לנו פרק זמן לא קל אבל ... שווה 300 שקל לחודש

מצטרפים ל YES 072-2514350 מספר ישיר אליי ללא המתנה
  • תראי, את אחי גמלו בגיל 4 חודשים ואותי בגיל 10 חודשים
    אני רוסייה וזאת התרבות שלנו הייתה ככה.
    כיום אני בטוחה שגם ברוסיה יש ילדים בני שנתיים עם טיטולים

אבל בתור אימא וגננת אני חייבת להגיד לך שלא מחכים לילד. כי אפשר לחכות עד גיל חמש..וילד שנגמל מטיטולים בגיל שנתיים והוריו עקביים ומורידים לו בבת אחת גם יום ולילה-תוך פחות מחודש הילד ישן יבש בלילות. יותר עצמאי ובהחלט מרגיש תחושת מסוגלות.

אני רק הייתי מחליפה את המשפט שלה בקשר לפיספוסים למשפט כזה:"פיפי וקקי עושים בסיר" ולא חבל אתה מלוכלך וכו'

אני לא חושבת שעם הקטן שלך תהיינה בעיות גמילה-אם תגיבי נכון לפיספוסים שלו ולא תבהלי מהם כי סה"כ ילדים לומדים בדרך של התנסות סנסו מוטורית וככל שהוא יפספס פיפי וקקי ככה הוא ידע איך זה להרגיש כשאני רוצה קקי או פיפי ומה זה עושה לי בגוף, לא להיגעל מההפרשות שלו. כי כשאת נותנת לו ביטחון של "אני מוכנה להתלכלך יחד איתך וזה בסדר" אז הילד מבין שהוא מוגן ואימא ואבא בטוחים מאוד לאן שהם מובילים אותי-ואז התהליך ילך בצורה מוצלחת. רק חשוב שתורידי גם את הטיטול בלילה ואז אני משערת שתוך חודשיים שלושה הוא לא יפספס בכלל

• תודה אניה
  • אני עם אניה!!!
    גם אני רוסיה וגדלתי ככה ...אחיות שלי בכלל לא חיתלו ומגיל 0 לקחתי את האחיינים שלי לכיור ועשיתי פשששש פששש והם עשו פיפי ...
    וגם אני גמלתי לפני גיל שנתיים ...והייתי הכי מוזרה בסביבה שלי ...אבל לא היה אכפת לי וגם לא היה אכפת לי מהפיספוסים ...תמיד התייחסתי לזה כחלק מהתהליך ...הילד שלי גמול כבר שנה כמעט ועכשיו גם בלילה . (כבר תקופה מאוד ארוכה הוא קם יבש אבל בגלל החורף לא רציתי שישן רטוב אם יפספס)....
    רוב האנשים בארץ חושבים שזה מוקדם מידי גיל 1.7 ,אבל בסך הכל זאת החלטה שלך ועם המון סבלנות וכוח זה ישתפר כל הזמן ...(ויכולת פיזיולוגית קיימת הרבה יותר מוקדם היא פשוט מתנוונת בגלל שאנחנו משתמשות בחיתול )

מאיה.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה