אוףףףףףףףףףף איך בא לי כבר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שדנדוש ממש תדבר כמו בני גילה ולא מדי פעם תגיד לי תא המשפטים הכי חמודים אלא תמיד תדבר שתשיר כמו בני גילה ותיהיה כבר בהתפתחות כמו בני שלוש
    אני יודעת התשובה הרגילה לכל אחד קצב משלו אבל שוב שאני רואה את יובלי הבת של אחותי מדברת שרה הכל לפעמים זה עושה לי משהו בלב ונכון אני יודעת שלא כולם עברו או עוברים מה שדנדוש עברה בתוך שנה (3 ניתוחים, 2 אישפוזים עם דלקות ריאה טיפול אחת לשבוע אצל קלינאית תיקשורת שכבר אמרה שדנדוש מאוד התקדמה)
    אני מקריאה לדנדוש כל ערב סיפורים שרה מדברת איתה שמה לה את הדי וי די שהיא הכי אוהבת של מיכל הקטנה והיא גם מדברת ושרה מאודדדד ברור
    דנדוש לקחה למעון את דיסק השירים שלה כל הילדים שם כבר שרים את השירים שלה ודנדוש למרות שמכירה בע"פ עדין לא שרה
    הקלינאית אמרה לי שרמת ההבנה של דנדוש בהרבה דברים מעל הגיל שלה כולל ידיעה של הרבה חיות כולל שמות ההורים שלהם (גורים והורים) חיות ומקומות מגוריהם
    כמובן מכירה ויודעת מספרים עד 15 חיבור מ - 1+1 עד 1+7 (עדין לא אמורה לדעת לפי הקלינאית)
    מרכיבה פאזלים של 24 חלקים עם עזרה קלה אבל רק מתקשה עדין בדיבור שוטף
    אוףףףףףףףףףףףףףףף בא לי כבר שדנדוש תדבר

12 תגובות
עמוד 1
  • זה יגיע ההמתנה משתלמת עוד קצת ואת תראי שהיא תדבר ואז תחכי שהיא תסגור את הפה

• את יודעת את דעתי.. הלחץ רק מרתיע אותה!
    אולי את לא שמה לב אבל את שמה אותה כל הזמן במבחן והשוואה, אני נזהרת מההשוואות האלה ומתרחקת מהם כמה שאפשר.
    יש אמא אחת בגן שכל הזמן שואלת אותי-
    נו, היא עם מוצץ?
    ככה היא מדברת גם בבית? את מבינה אותה?
    מתי היא נגמלה?
    איזה מחקים היא כבר יודעת?
    ואני פשוט מתעצבנת עליה כל הזמן מחדש.ומתרחקת מלתת לה תשובה, לא מתוך כך שאני מתביישת בבת לי, כי אני פשוט ונאת השוואות!!
    את בוחנת את הילדה שלך בפרמטרים נוקשים ומתבאסת שהיא לא הולכת לפי הספר..
    אני ממש לא חושבת שזה מועיל לה.
  • עמיתוש לפעמים נכון אני משווה אבל שוב בבית לבד שרק דנדוש ואני וההורים שלי נמצאים היא מדברת הרבה לא תמיד ברור אבל מדברת ועם הדי וי די של מיכל בבית היא כן שרה. בחוץ במקומות אחרים היא פחות לא מוכנה לדבר מתביישת כאילו
    וגם תוסיפו שכרגע היא עם אי ספיקת חיך קלה כתוצאה מהניתוח של השקדים שזה מצריךך המוןןןןןןןןןן המוןןןןןןןןן עבודה וזה לא מרתיע להיפך אני לא ארצה בחיים שדנדוש תיסגור את הפה
    אגב כן צילמתי אותה שהיא שרה יחד עם הדי וי די בבית וזה אחרי שיכנועים

• את חייבת אבל חייבת להפסיק להשוות אותה לילדים אחרים
  • מצטערת, אני לא מבינה אותך בכלל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    תקראי שוב מה שכתבת ותשאלי את עצמך איפה ההגיון....
    הילדה הזו עברה ועוברת כ"כ הרבה, האינטילגנציה שלה מעולה והיא רק לא מדברת עדיין ברור. אז מה?????????
    מה את רוצה ממנה? מה את רוצה מעצמך?
    תני לה את הזמן לו היא זקוקה.
    תהיי איתה ועבורה.
    בטח שהיא מתביישת לדבר במקומות פחות מגוננים כמו בבית, הבטחון שלה בדיבור שלה לא מושלם, היא שומעת עשרות פעמים מה? מה? מה? תוכלי להגיד שוב? (ובטח לא תמיד בשיא הסבלנות...).
    יש לי ילדה בת ארבע שעדיין לא מדברת ברור, אבל כל התקדמות הכי קטנה שלה ממלאה אותנו אושר וכשהיא מפטפטת ואנחנו יודעים את הדרך שהיא עושה זה פשוט וואו, וזה קורה כמה פעמים בכל ערב שהמבטים של שנינו מצטלבים בהלם.
    (ויש לי גם בבית ילדה שקטנה מאחותה בשנתיים שמתחילה לדבר ושרה מקסים עם מילים ברורות ואין השוואות ביניהן, פשוט אין כי הן כ"כ שונות וכל אחת באה ממקום אחר לגמרי.)
    העניין הוא פשוט לקבל, להכיל ולהיות איתה ועבורה.

• תודה בנות אני מאוד מאושרת מן האינטלגנציה וברגע שהתחילה לטפס על סולמות וקיבלה ים ביטחון עם החברים הייתי מאודד מאודדדדדדד גאה ומאושרת וכל התקדמות הכי קטנה שלה אני בעננים ונכון הילדה עברה ועוברת הרבה לבני וביחס לבני גילה שאיתה במעון (אפילו חלק מן ההורים כבר מתייעצים איתי) מה שהכי שבר אותי אותה אמא של הילד שאיתה בגן (בכיתת גן הילד הפיליפני שהוא לכאורה חבר שלה אבל היא כבר לא משחקת איתו) אמרה לי שבוע שעבר שהילדה שלי לא מדברת טוב היא מדברת סתום ולא בארור לא אמרתי לה כלום בילד שלה היא לא מטפלת אבל כאב לי שהיא החליטה שאני לא מספיק מטפלת בילדה ושאני חייבת ללכת איתה לרופאת הילדים בגלל הדיבור ומכאן באים הרגשות שלי כי איתי בבית היא מדברת חופשיייייייייי גם ברגע זה

• תעזבי מה אחרים אומרים, זה לא מעניין, לא אותה ולא אמור לעניין אותך - את רואה את הדרך שהיא עושה ועשתה - תתגאי בזה! ויש במה להתגאות!
    והאמא הזו - שתקפוץ. מה היא ומי היא בכלל (ולמה זה משנה מה מוצא הילד שלה)?

• אני מתזכרת את מוצא הילד כי האמא בעצמה אומרת אצלנו בפיליפינים לא עושים ככה ולא עושים ככה
    וצריך ללכת ככה וצריך ככה
    כן לומר את האמת אני נפגעת מזה שאומרים לי דברים על הילדה כי אני יודעת מה היא שווה וכמה דנדוש שווה ומה היכולות שלה שהן הרבה מעל הילד ההוא למשל וכן אני גאה כי דנדוש השיגה הכל והגיעה להכל רק בזכות זה שישבתי איתה ואני ממשיכה לשבת איתה ולא מוותרת וגם זה בא ממנה כי היא רוצה
    גם לדבר היא כבר רוצה ולפעמים קשה לה להתבטא אז מאז שהיתה קטנה ולא דיברה פיתחה לעצמה צורה נוספת של תיקשורת שברגע של קושי היא משתמשת בשיטה הזאת

• אני דוקא מבינה אותך. לא בגלל מעין, אלא בגלל אור. לפעמים כשאני רואה ילדים בגיל של אור, קשה לי להכיל את הפער. זה כאילו שכל היום אני חיה בבועה משלי ולא חושבת בכלל על מה שמבדיל אותו מילדים אחרים, אבל כשאני רואה ילדים אחרים אני מקבלת סטירת לחי מצלצלת. במילים אחרות: זה לא שאני רוצה, חלילה, שיהיה לי ילד אחר. לא הייתי מחליפה את אור בעד שום הון שבעולם. אבל דוקא המפגש עם ילדים אחרים מפגיש אותי עם הקשיים שלו ומזכיר לי מה המצב האמיתי. וזה לא פשוט, כי בעצם זה לא ישתנה אף פעם... אבל אני מקוה לפחות לצמצם פערים כמה שניתן. פעם חשבתי שהם יצטמצמו מהר יותר, אבל ככל שהזמן עובר, אני יותר ויותר מבינה את המציאות והמשפט החדש שאני אומרת לעצמי הוא: "זה מה יש, ועם זה ננצח!".
    בהצלחה!
  • נטע
  • אני כל כך מבינה אותך,כך אני מרגישה לגבי הבת שלי שכמו שידוע לכולן אנחנו במעקבים וההתקדמות היא איטית..אבל כמו שאמרו לי כולם סבלנות.תרגישו טוב
  • תודה בנות האמת השנה האחרונה הזו היתה שנה של השגת פערים רבים שהיו הרי דנדוש גם התחילה ללכת רק בגיל שנתיים והכל היה לה בעיכוב גם הדיבור
    אתמול מצאתי שיטה נוספת נהדרת לעבוד איתה והיא משתפת פעולה יפה מאוד דרך השירים של מיכל הקטנה שאותה היא כל כך אוהבת אני אומרת משפטים מהשירים שדנדוש מסתכלת עלי או משחקת איתי בכדור אני זורקת לה את הכדור שאני אורמת לה את המשפט והיא חוזרת אחרי שמחזירה לי את הכדור וכשהיא מצליחה אני עושה לה קולולולולו וקריאות עידוד אם לא מצליחה לא נורא חוזרים על אותו משפט הכל באהבה וצחוקים ואני יודעת שנצליח בסוף ולגן עיריה בגיל 4 היא כבר תגיע שהיא מדברת שוטף וטוב הרי היא מטופלת (בניגוד לחבר שלה מהגן שאמא שלו לא מוכנה אפילו לקחת אותו לקלינאית כמו שכבר אמרו לה שהוא צריך בגן)
    ועדין אני לא אשתוק ולא אשקוט עד שאני אשיג את המטרה באמצעות דברים שדנדוש אוהבת וזה כולל הרבה הקראות ספרים כל יום סיפור ביום שישי בין 2-3
    מקווה שכל השיטות רק יועילו ונראה הישגים מהר
    ביינתיים שב"ש לכולן שבת כייפית ו"מנוחה"

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה