דימום... בבקשה תשובה דחופה!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי, אני בת 29. הפסקתי לקחת גלולות לפני כ-7 חודשים. מאז המחזור שלי אינו סדיר (בין 38-44) יום בין מחזור למחזור. לפני חודש(5.4) ערכתי בדיקת דם ובבטא יצא 36. לפני שבוע עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונאמר לי שלפי המחזור האחרון אני אמורה להיות בשבוע 7 אבל שק ההריון והעובר קטנים (7.6 מ"מ) וזה מתאים לחודש 4+5 ושאני אגיע בעוד עשרה ימיםלבדיקת אולטסאונד חוזרת. היום (6/5) היו לי דימומים קלים הגעתי לבית החולים עברתי בדיקת אולטרסאונד נוספת והרופאה אמרה לי שלפי החישוב אני צריכה להיות בשבוע 8+3 ולדעתה ישנו משהו לא תקין כי שק ההריון ועובר מאד קטנים. ושאגיע ביום ראשון לבדיקת אולטסאונד נוספת. האם התופעה הזאת שכיחה? האם משהו לא תקין? האם ספירת החודשים נכונה (למרות מחזור לא סדיר)?
    לתשובתך המהירה אודה
    תודה רבה

אושרית
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ספירת שבועות ההריון לפי ווסת אחרונה היא לא אמינה כאשר הווסת הוא לא סדיר.
    כלומר, ייתכן כי את בשבוע צעיר יותר מאשר החישוב לפי הווסת. אבל, העובדה כי בשתי בדיקות עוקבות לא הייתה התפתחות ממשית של ההריון, מעידה כי ייתכן מדובר בהריון לא תקין. לא ציינת מה היו המדידות באולטרה-סאונד האחרון ?

אכן, רצויה בדיקת אולטרה-סאונד נוספת וכן אפשר לעשות בדיקת בתא נוספת - השילוב של שניהם ייתנו תשובה וודאית האם ההריון תקין או לא.

בהצלחה
    ד"ר ערן הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה