שאלה לגבי תבחין מרובע - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר הדר בוקר טוב!

אני בת 31 בהריון שני (הריון ראשון נגמר בהפלה בשבוע 8 כיוון שלא היה דופק). אתמול ביצעתי בדיקת סקירת מערכות ראשונה (שבוע 14+5) ותודה לאל כל הבדיקה הייתה תקינה למעט "מוקד אקודני בחדר שמאל של הלב".

הרופא שלי אמר שכממצא יחיד יש לכך משמעות הרבה יותר פחותה, אך עם זאת הפנה לייעוץ גנטי אחרי בדיקת חלבון עוברי.

שקיפות עורפית שביצעתי בשבוע 12+2 הייתה תקינה (1.5 מ"מ), והיום אני אמורה לקבלת את תוצאות בדיקת הדם שעשיתי אחרי השקיפות.

קראתי כאן באתר ובעוד מקומות כי בדיקת תבחין מרובע יותר מדוייקת (אם הבנתי נכון) מאשר תבחין משולש.

בהנחה כי גם בדיקת הדם של שקיפות עורפית תקינה, האם לדעתך בדיקת תבחין מרובע יכולה לעזור לי יותר בהחלטה לגבי מי שפיר מאשר בדיקת תבחין משולש (כמובן שבכל מקרה אלך לייעוץ גנטי).

תודה מראש על תשובתך והמשך שבוע נהדר.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

תבחין מרובע אכן מדויק יותר מן התבחין המשולש. תוספת הדיוק היא לא רבה, אך קיימת (מעלה את רגישות הבדיקה בכ - 5%). לכן, זה יכול לעזור אבל התוספת הזו היא יחסית קטנה. כיוון שאין שום סיכון או סבל בביצוע התבחיו המרובע לעומת המשולש, אז אין מניעה לעשותו.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה