אני הפסקתי להניק בגיל שנתיים וחצי. ובניגוד לכל מה שכתבו פה היתה הגמילה היתה הכי זורמת וטובה בעולם בלי שום בכי. צריך פשוט לעשות את זה נכון- עם סבלנות ובהדרגה. והבת שלי דרך אגב היתה מכורה להנקה- אף אחד לא האמין שהיא תסכים לוותר על זה

והשיטה היא מאוד פשוטה: כל פעם תורידי הנקה אחת. תתחילי מהלילה!! תסבירי לו שמהיום אין יותר ציצי בלילה, כי הציצי צריך לישון

אני הסברתי לה שכשיהיה אור בחוץ היא תוכל לקבל. אם בוכה בלילה- תחבקי, תנשקי אבל תסבירי שוב ושוב שהציצי ישן ושהוא יקבל בבוקר כשיהיה אור. בשום פנים ואופן לא להישבר!!!
אחר כך במשך היום תורידי כל פעם הנקה אחת, כאשר תתחילי מהקלה ביותר....
בדרך כלל ילדים נשארים בסוף עם ההנקה של לפני השינה שהיא הכי קשה לויתור.
אנחנו נשארנו הרבה זמן בשלב הזה כי מאוד התקשתה לוותר עליו (וכפי שהבנת אני בעד לעשות דברים בטוב ובזרימה ומאמינה שככה זה עובד הכי טוב!). פשוט כל ערב הייתי שואלת אותה- אולי את כבר מספיק בוגרת ומסוגלת ללכת לישון עם אמא בחיבוק בלי ציצי? כמובן שגם הבטחתי לה שאם תצליח היא תלך איתי למחרת לחנות ותבחר איזה מתנה שרוצה

בהתחלה היתה אומרת מייד לא והייתי עונה- בסדר, אולי מחר נצליח! בהמשך אמרה לי שהיא מסכימה אבל מייד התחרטה

ואז הגיע היום שהיא הסכימה- פשוט שיחקנו באותו יום על המיטה והתחבקנו והיא הלכה לישון בלי ציצי!! כמובן שלמחרת עשינו מזה חגיגה גדולה! היא התקשרה לכל העולם לספר, קיבלה מתנות ואפילו עשינו לה מסיבה קטנה. וזהו, מאז אין יותר ציצי. ואני אומרת לך שלא היה שום בכי בתהליך. חשוב לציין- כל התהליך הזה לוקח זמן! זה עניין של כמה חודשים.... אבל אני חושבת שאם הנקת כל כך הרבה זמן שווה להשקיע עוד קצת בשביל שהילד יישאר עם חוויה טובה ומיטיבה מההנקה.
אני מצטערת אבל זה נראה לי מזעזע שאמהות מניקות כל כך הרבה זמן ובסוף גומלות את הילד בצורה כל כך אגרסיבית ומתסכלת. למה???? אפילו שמעתי על כאלה ששמות חרדל או פלפל על הציצי ונותנות לילד לינוק

שיהיה לך המון בהצלחה!!!!