היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
אתמול בלילה היה סרט של חיים הכט על דר' פליקס זנדמן, ניצול שואה, גאון, שהקים את מפעל VISHAY (הסרט נקרא "הניצחון הסופי) בקיצור, מסופר על פליקס שהיה נער בתקופת השואה, וכשהתחילו האקציות בנו להם מחבוא בעליית הגג. למחבוא אסור היה להכניס ילדים קטנים, והוא מספר שדודתו נכנסה למחבוא והשאירה את בנה בן השנה בחוץ. לאחר מספר ימים היא התחילה ממש להשתגע, ופליקס יצא מהמחבוא והלך לבדוק מה קרה עם הילד (כמובן שהילד כבר נלקח אל מותו יחד עם בני המשפחה האחרים שלא התחבאו). לאחר מכן פליקס לא חזר למחבוא וכך ניצל, וכל השאר נתפסו.
ואני שואלת, מה יותר חזק, האימהות או יצר החיים?
ממש כעסתי על האמא הזו על שעזבה את בנה. בחיים (וגם אם זה היה עולה לי בחיי) לא הייתי עוזבת את ביתי בצורה כזו, בידיעה שהצלתי את עצמי בעוד שגורלה ידוע מראש.
דעתכן?
11 תגובות
עמוד 1
דעתי כדעתך אין ספק שהייתי מכניסה את ביתי לפני ואני זו שהייתי צריכה להיות חשופה לסכנה. לי מאוד ברור העניין (ממש כשילדתי) שהיא לפני אין מה לעשות, לפחות זו דעתי
יצר האמהות חזק בעיני יותר מכל דבר אחר, ולכן ברור שקודם כך הייתי מגנה על ילדיי
וואיי באמת כבד הדחף הראשוני אומר לכולנו (אני מאמינה) "שחיים לא היתי עושה דבר כזה"...אבל לכי תדעי מה גורם לאנשים כן לעשות את זה...
את יודעת...לא יוצא לי מהראש, כבר מספר שנים מאז הצונאמי בתאילנד, הסיפור הזה שרץ בכל הטלויזיות...על אמא, שהחזיקה 2 בנים שלה בזמן שגל פגע בהם..ילד אחד קטן (נראה לי סביב גיל שנה) וילד אחד גדול יותר בן 6 נראה לי...ובאותו רגע היא הבינה שאם אם תמשיך להחזיק בשניהם- אף אחד לא ישרוד..והיא היתה צריכה להחליט את מי היא משחררת... אלוהים..איך אפשר להחליט דבר כזה? אז, היא שיחררה את הגדול...כי לפי השיקול שלה היו לו יותר סיכוים לשרוד ...כי לתינוק לא היה סיכוי בסוף כולם שרדו ! תודה לאל...אבל זה עושה לי צמרמורת כל פעם שאני חושבת על זה...היא עשתה החלטה באותו רגע, בדיעבד ההחלטה היתה נכונה + הרבה מזל...אבל עכשיו, היא צריכה כל החיים לחיות עם מחשבה שבאותו רגע...היא שיחררה אותו
באמת כבד....
כמובן שכולנו פה (אני מקוה) אומרות שייצר האמהות חזק יותר ושלעולם לא היו עושות דבר כזה, אבל אני אף פעם לא יכולה לשפוט החלטות של אנשים שנעשו במצבים קיצוניים שכאלו. אין לדעת מה כל אחת הייתה עושה לו נקלעה (חו"ח) למצב דומה.
להבדיל אלפי הבדלות, במטוס במקרה חירום, כשנופלות המסיכות צריך לשים קודם עלייך ורק אז על הילדים. שזה כביכול מנוגד לייצר האימהות שלנו. אבל זה לטובה.
וכמו גם המקרה המזעזע שמרינה סיפרה. לפעמים הדבר הנכון (אך הנורא) זה לוותר על אחד כדי לנסות להציל את כולם (או את השאר לפחות)
לנו קרה מקרה כזה במשפחה. עם סוף פחות טוב מאשר בצונאמי.... לסבתא שלי הייתה אחות גדולה. וכשהם היו צריכים לברוח מהנאצים, אמא שלה החזיקה את שתי הבנות יד ביד ורצה. כשהיו צריכים לעלות לרכבת (הנכונה, כזו ששמוציאה אותן מהאיזור), היד של הגדולה נשמטה לה מהיד והילדה (בת 10) נשארה מאחור. אמא שלה החליטה בכל זאת להכנס לרכבת והדלת נסגרה אחריהן.
אני לא חושבת שאפשר באמת לענות על שאלה כזו.
כרגע אנחנו יושבות בנוחות על כסא מול מחשב, אין לנו שום איום על החיים, לא שלנו ולא של הילדים, ב"ה, אנחנו לא יכולות אפילו לדמיין מה זה איום על החיים... מצד שני אנחנו כן מכירות את האמהות, דבר נפלא שלא היינו מוותרות עליו בשום מחיר, אבל בשום מחיר שאנחנו יכולות לדמיין ואת האיום על החיים אנחנו לא יכולות לדמיין,
כך שזו שאלה היפותטית שאין לנו אפשרות לענות עליה, ולא רק זה, אני חושבת שזה לא נכון אפילו לנסות, זה מכניס אותנו למצב שיפוטי כשאנחנו לא יכולות לדעת את כל מה שעומד פה על כף המאזניים....
יעל דיין כתבה ספר שנקרא "שני בנים למוות" על אב שעמד עם שני בניו מול נאצי שציווה עליו לבחור בין שני בניו - אם יבחר יהרוג רק את הנבחר ואם לא יבחר יהרוג את שלשתם. האב בחר, זה ש"נבחר" שרד את השואה וכך גם האב, זה שנשאר עם האב לא שרד.
אין לי מושג איך אפשר לבחור בין שני ילדים, אין לי מושג מה גרם לאם להשאיר ילדה וללכת להתחבא, אולי היא השאירה עם הוריה, אולי היו שיקולים אחרים....
על פניו - נראה לי שיצר האמהות הוא החזק יותר, - תכלס - שלעולם לא נדע - אין לי מושג....
וואוו שולוש איזה סיפור עצוב אני מאמינה שיש אין סוף סיפורים מהסוג הזה מאותה תקופה המזעזעת
אני לפעמים מדמיינת תרחישי אימה שמחבלים נכנסים לבית ומאיימים להרוג את הילדים שלי "..ילדיכם אינם ילדיכם כי פרי געגועי החיים אל עצמם. באים הנה דרככם, אך לא מכם. חיים עמכם אך אינם שייכים לכם. תנו לילדיכם את אהבתכם, אך לא את מחשבותיכם. כי לא לכם הגיגיהם..."
מתוך "על הילדים"/חליל ג'ובראן
בדיוק השבוע הייתי ביד ושם וסיפרו עליו! הוא נפטר השבוע או שבוע שעבר- פליקס זנדמן..
אלוהים ישמור איזה סיפורים מזעזעים, אי אפשר לדעת והלואי ואף אמא לא תעמוד בדילמה הזאת בחיים
הכי קל לומר- אמהות
אבל באמת שלא נדע מה זה שואה. שולי- וואוווו כולי דמעות.