-
1. באיזה גיל העברתן את הילד/ה לגן עירייה?
את אלירן בגיל 3 ו-8 חודשים - כי הוא יליד ינואר אז מפסיד שנה בגלל כמה ימים.
2. מהן הסיבות להעברה? (כלכליות, התפתחותיות וכו'. אשמח אם תפרטו)
לא הבנתי את השאלה... למה אפשר להשאיר במעון ?
-
בגיל 3.5 שחר התחיל גן עייריה
הגיע לגיל שאפשר לרשום לגן עייריה אז רשמנו אותו
שחר עד 1330 בגן ולא הולך לצהרון
בגדול אני מאוד מרוצה
גן עייריה מאוד שונה מגן פרטי הן בתכנים והן בפעילויות שעושים לילדים
-
תודה
-
אם הילד מוכן אז אין סיבה להשאיר בגן פרטי.. לדעתי גן עירייה תורם להם הרבה יותר מבחינה התפתחתית.
1. את תאיר רשמתי לגן עירייה בגיל 3 ויומיים
-
שקד יהיה בספטמבר בן 3 ושלושה חודשים.
רשמתי אותו לגן עירייה גם מבחינה כלכלית וגם בגלל שאצלנו אין אפשרות במעונות מעבר לגיל 3.
שעות הפעילות יהיו עד 15:30 או 16:00 עם צהרון וימי שלישי עד 13:30.
אני כרגע משלמת למעון 1,600 ש"ח לחודש ובנוסף משלמת לסייעת צמודה משכורת על 3 שעות בכל יום. לכן לנו זה רלוונטי העניין הכלכלי. בשנה הבאה הסייעת תהיה מסובסדת עם יותר שעות ביום וגם הגן יהיה זול יותר.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
--------------------------------------------------------------------------------
אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
מעין עברה לגן עירייה בגיל 3.5
התפחותיות בהחלט - גן שפתי
-
-
בני עובר רק עכשיו , היה בן 5 ואני מעבירה כאין לי כבר ברירה מבחינת החוק .
לא היתה לי שום סיבה להעביר הם קיבלו המון , יש להם גננת שמאוד מקפידה על הכנה ולימודים , משמעת , הכל - היה ממש בסדר .
הוא יהיה בגן חובה עד 13:30 ואז יחזור לצהרון לגן פרטי שלו עד 18:00 אם צריך .יפתחו להם שם חוג הכנה לכיתה א' כי יש קבוצה של איזה 7 ילדים כבר .
http://www.holdthatpic.com/
-
התכנון שלי היה להשאיר אותו בגן פרטי עד גן חובה, שאז כבר אין ברירה וחייבים להעביר.
אבל הרבה אנשים אמרו לי שאני עושה טעות, שגן עירייה נותן הרבה יותר מבחינת התפתחות.
היו גם כאלה שאמרו "תשאירי אותו בגן פרטי כמה שיותר!"
מכאן באה ההתלבטות שלי...
~ יולי ~
-
גיל שלוש ועשרה ימים
-
יולי זה כזה אינדיווידואלי במיוחד בגנים פרטיים שכל מקרה לגופו של עניין . במקרה שלנו בדקתי וראיתי שיש דברים שתואמים את הגן טרום חובה מבחינה תוכן של לימודים , יש חלוקה לקבוצות ולא היו ילדים צעירים מגיל 3.5 בקבוצה בוגרת . הצוות מאודכן בכל התוכניות ובעלי הסמכה מתאימה (כולל אקדמאית ) , אני רואה שהוא יודע דברים שאני לןא למדתי אותו , כמו חגים , סמלים , וכו.
-
אלינה, את ממש צודקת לדעתי. גם אני בדקתי שבקבוצת בוגרים רוב הילדים מעל גיל 3.5.
וגם מאור יודע דברים שאני ממש לא לימדתי (חגים, מסורת - זה ממש לא ממני, לפני כמה שבועות הוא עשה לי הרצאה על ירושלים
-
יולי,
רק שימי לב להבטחות הגננת, רצוי שגם תרשום לך ושתחתום לך עליהן.
בד"כ בגנים הרגילים ילדים בגיל טרום-טרום חובה נמצאים בגן עם ילדים מגיל שנתיים ואילך והפעילויות בהתאם.
שמעתי והכרתי לא מעט סיפורים של כאלה שהשאירו שנה נוספת בגן הפרטי והתאכזבו מאוד, הבטחות של מנהלי הגן לא קוימו, תכנים חזרו על עצמם בדיוק נמרץ משנה קודמת, הרבה מידי ילדים הרבה יותר קטנים.
כדאי להתייעץ עם הורים נוספים בגן, כאלה שהילדים שלהם כבר בגיל טרום-חובה או חובה שהשאירו את הילדים עד עכשיו אם הם מרוצים.... והעניין הכלכלי הוא לגמרי לא שולי
-
1. שילה עבר לגן עירייה בגיל 2 ו- 11 חודשים
הודיה עוברת בגיל 3 וחצי.
2. סיבות להעברה- אין אצלנו אפשרות להשאיר עוד שנה במעון, ודיברתי רבות עם המטפלת שלו במעון אם היא חושבת שהוא במקום התפתחותי טוב כדי לעלות..
3. שעות הגן- 7:30- 1:20, שילה כרגע נמצא בצהרון עד 16:00.
4. עדיין לא בטוחה, יכול להיות ששילה יישאר שנה בגן שנה הבאה.
נראה שלעלות בגיל 3 או 3 וחצי זה יותר טוב,
אבל בגלל שהוא נולד בסוף תשרי זה ייצא ככה. לא כולם נולדים במרץ- אפריל..
-
לינבר,
זה חלק מההתלבטות שלי, מצד אחד נשארים כ- 8-10 ילדים בגיל של מאור פלוס מינוס.
זאת קבוצת ילדים די גדולה והגננת אמרה שתתאים להם תכנים שמתאימים לגילם.
הגננת של מאור (של קבוצת הבוגרים) היא גם המנהלת וגם הבעלים של הגן, בעיניי זה יתרון, כי יש קשר ישיר איתה ולא מנהלת שאח"כ מורידה הוראות לגננת וכו'.
והיא בעצמה אמרה לי לפני כמה חודשים לרשום את מאור לגן עירייה כאופציה, והיא תבדוק כמה ילדים בגילו נשארים לשנה הבאה ותודיע אם כדאי להשאיר אותו.
ומצד שני, את צודקת... קשה מאוד לסמוך על הבטחות בלבד. אני אקח את עיצתך ואבקש ממנה לרשום את הדברים בצורה מסודרת כחלק מהחוזה.
תודה
-
פיתוש
-
זהו, עם הקטנים זו תמיד התלבטות..
-
רשמתי את לינוי בשנה הבאה לגן טרום חובה,
בגלל הגיל, היא תהיה בת 4 ואין לה כבר מה לחפש שם יותר
נטלי
-
רשמתי לגן עירייה כי חייבים עד פברואר (אם רוצים גן מסוים, אח"כ זה ע"ב מקום פנוי וזה יכול להיות רחוק בקיבינימט).
לגבי הגן הנוכחי שלו, לא רשמתי באופן רשמי, אבל אמרתי לגננת שאני רוצה והיא שומרת לו מקום.
~ יולי ~
-
רשמתי את יותם לגן עירייה מחוסר מקום בגן כנראה הוא יהיה בן שנתיים ועשרה חודשים ולא אני ממש לא מרוצה מהרעיון שבגיל הזה הוא יהיה בגן עירייה נראה לי מוקדם מדיי.

מקווה שיהיה מקום בגן שלו בשבילו. בגלל שהוא בסטטוס של גן עירייה אז הם מחוייבים קודם כל לילדים הקטנים יותר.
-
רשמתי את שתיהן לגן עירייה לשנה הבאה.
אביגיל תיהיה בת 3 ו- 8 חודשים.
ילידת ינואר, פיספסה שנה.
רושמת אותה כי זה הגיל. לא רואה שום סיבה להשאיר במעון.
חוץ מזה, גם אין לנו מעון מעל 3.
מיכל תיהיה בת 2 ו-9 חודשים כמעט.
היא כנראה תיהיה הקטנה ביותר בקבוצה.
היא ילידת דצמבר והיא בדיוק על הגבול של להכנס לגן עירייה
היא מאוד מפותחת לגילה וממש לא מתאים לה המעון. כבר השנה היא מאוד השתעממה עם קבוצת הגיל שלה.
היא גם בין הגדולים שם.
אז מתאים לה גן עירייה.
יצא שהיא "קופצת כיתה"
-
יולי במקרה שלנו יש כבר קבוצת ילדים בני 5 בצהרון שיקבלו בפירוש הכנה לבית ספר : 14 שעות שבועיות :
5 עברית - כל יום
5 חשבון - כל יום
2 אנגלית
2 ספורט
לדעתי זה אחלה של דבר , אבל שוב זה כל מקרה לגופו של עניין , אצלינו היו 24 ילדים 14 ילידי 2006 כמו בני ועוד 10 ילידי 2007 .
-
-
1. ליאן הייתה בת שנתיים ושבעה חודשים
2. התפתחותית. הגן הפרטי שהיא הייתה בו היה עד גילאי שנתיים וחצי שלוש
ורציתי שהיא תתפתח לגילה ושתלמד מהגדולים בגן עירייה
3. הגן עובד מ 07.30 עד 15.30
4. כן
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
בשנה הבאה בעזרת ה' - אוריקי הולכת לגן של גדולים (היא כבר יודעת
מייל:
ortal_halag@walla.co.ilמסנג'ר:
ortaly10@hotmail.co.il
-
-
1. שנתיים ושמונה חודשים (מסתבר שזו היתה טעות)
2.הגננת במעון אמרה שהוא מוכן וזרמנו עם זה
3.מ8 עד 1..בלי צהרון
4.ממש לא מרוצה ואני הולכת להעביר אותו לגן אחר..אפילו פרטי
-
טל היה בן 3 וחודש כשנכנס לגן עירייה.
שחר יהיה בן שנתיים ו 10 חודשים.
2. מהן הסיבות להעברה? (כלכליות, התפתחותיות וכו'. אשמח אם תפרטו)
א. גיל. אין שום סיבה לדעתי בגיל 3 שילד יהיה עם תינוקות הוא צריך להתקדם ולא לדרוך במקום..בגני עירייה מתפתחים מהר יותר.תכני לימוד טובים וילד כבר מבין ומפתח יכולות שבגן עם קטנים ממנו הוא לא יעשה ברוב המיקרים. למה לעכב? כלכלית? גם .עולה לי גן פרטי 2500 לעומת גן עירייה 678 ..עונה לשאלה?..חח
3. מהן שעות פעילות הגן והאם הילדים נמצאים בצהרון אח"צ?
גנים אצלנו 7:30 עד 14:00 משעה 14 צהרון פרטי.
4. מרוצות???
נראה שנה הבאה..בנתיים נכון לשנה זו אני מרוצה עד הגג !
מצטרפים ל
072-2514353 מספר ישיר אליי ללא המתנה
-
-
גאיה תלך לגן העירייה בספטמבר הקרוב והיא תיהיה בת 4 וחצי.
-
מוריה הלכה לגן עירייה בגיל 3 ו 10 חודש
בגיל 2 ו 10 ח' היה ניראה לי מוקדם מידיי ..
סיבה : מספיק לא ?
-
לא העברתי עדיין, שמחה לקרוא תשובות של הבנות
-
אצלי הגדול נשאר עוד שנה בגן שלו (לא עובר לגן עירייה) נראה לי צעיר מידי ולא בשל מספיק.
אני לא חושבת שדווקא שהות עם ילדים גדולים מהילד זה מה שמקדם ילד מבחינה התפתחותית.
לדעתי גם אין צורך להושיב ילד וללמד אותו תכנים בגיל כזה. הלמידה באה ממקום אחר: ממשחקים, מספרים, שירים וכו' הילד לא צריך לשבת מול שולחן או במעגל ול"האכיל" אותו בתכנים.
בגילאי 2-3-4 הם לומדים מהכול, מהטבע, מהסביבה וכו' וכו'
כמובן שאני מצפה שיקראו ספרים לגילו, שייתנו לו לעשות עבודות יצירה לגילו וכו' אבל אני לא בלחץ מ"הכנסת תכנים פדגוגיים" לתוכנית הלימודים שלו.
מבחינת גילאי הילדים האחרים בגן - יהיו 4 ילדים בסביבות הגיל שלו יתר הילדים יהיו בני שנתיים.
[url=http://www.freeglittergraphics.com]
"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")