סקר... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום היה לי וויכוחון עם העו"ס

20 תגובות
עמוד 1
  • אני לא בעד שיחזירו..
    אני בעד שקודם כל ינסו לפנות לגורם סמכותי -מבוגר.
    היה ולא נפתרה הבעיה..
    אף אלד מהם לא שק איגרוף של אף אחד והם יודעים
    שבחיים אבל בחיים לא להיות זה שמרביץ ראשון..
    השני זה הגנה עצמית

מצטרפים ל

072-2514353 מספר ישיר אליי ללא המתנה
  • אני לא בעד שיחזירו ולא בעד שילשינו

אני אומרת לשחר שמי שמציק לו או מרביץ לו שהוא לא ישחק איתו ויגיד לאותו ילד שהוא לא משחק איתו בגלל שהוא מרביץ או מציק

• אני אומרת ללינוי שא. תתרחקי מהילד/ה
    ב. תגשי לגננת וגננת תטפל בבעיה
    נטלי
  • יפעת - "להלשין"? אני לא מקבלת את המושג הזה בכלל! להלשנה יש קונוטציה שלילית, אני חושבת שדווקא בימים אלו בהם ילדים ובני נוער הופכים אלימים יותר, מסתובבים (כמובן בגילאים גדולים יותר) עם סכינים, יש הטרדות מיניות רבות, לדעתי יש חשיבות גדולה מאוד מאוד להבהיר לילדים שכדאי רצוי ומותר בהחלט לפנות למבוגר האחראי ע"מ שיטפל בבעיות הצצות.

ובקשר לסקר -
    הבנות שלי לא מרביצות - אלא אם כן מציקים להן ואחרי שהן מבקשות להפסיק לא מפסיקים וגם אז כאקט של הגנה עצמית.
    מעין חלשה יותר בחברה (זו הסיבה שהיא נשארת שנה נוספת בגן השפתי) אז בגן בהחלט שמים לב, בצהרון פחות, במקרה הצורך אני מבקשת מהצוות לשים לב או להרחיק ממנה ילד מסוים (מאחר ומכירים אותה שם אז מכירים את הנקודות החלשות שלה ומשתפים איתנו פעולה).
    ואחרי שזיינתי ת'שכל - אני איתך
  • לא חושבת שזה הלשנה..זו בקשה / קריאה לעזרה.
    לא בכך רע, הרי אם לא תערבי מבוגר יגידו למה לא פנית למבוגר..
    ואם תפני אז יגידו מלשנית.
    בכל מקרה לא תצאי טוב ..
    אז יאללה תחזירו כמה כאפות וזהו חחחחחחחחח
    סתם זה היה בצחוק

מצטרפים ל

072-2514353 מספר ישיר אליי ללא המתנה
  • גם בעלי אומר לאודיה תני לו בחזרה ומראה לה איך

• עד לפני כמה חודשים היינו אומרים "אז תחזיר לו" (ע"מ שיידע להגן על עצמו ולא רק להתלונן לגננת ולהיות חסר אונים), אבל מה שבעצם יצא מזה שהוא תפס בטחון ומכפכף חופשי.
    אבל יש לציין שהוא לא מתחיל ראשון ואף פעם לא מכה בנות. ג'נטלמן

• אצלנו בגן הגננת מלמדת אותם שבגן לא מרביצים ולא נושכים ושזה לא נעים ואם בכל זאת יש מקרים של הרבצות/נשיכות לגשת אליה ולהגיד לה.

אנחנו בהתחלה דגלנו בעניין שלא להחזיר וגם תמיד להגיד ש"לא נעים" והיום יש מצבים שאנחנו כן נותנים לבנים זכות להתגונן ולהחזיר במידת הצורך שלא יהפכו ל"שק איגרוף" וכמובן לביטחון האישי שלהם
  • אני אומרת לה להתרחק מאותו ילד, ואם היא צריכה עזרה שתיגש לגננת.

למרות שהשבוע היא ספרה לי שהיא "החזירה" לאחד הילדים וכ"כ שמחתי, כי היא בחיים לא מרימה ידיים, אבל בסוף הגננת אמרה שזה לא היה ולא נברא
  • יולי - אני תמיד בעד חוגים של אומנויות לחימה.
  • לינבר

• אנחנו באותו ויכוח בדיוק
    אני חושבת שלילד בגיל הזה קשה לעשות את ההבחנה, וזה גורם לבלבול. אלימות לפעמים מותרת ולפעמים לא? ואיפה שמים את הגבול? ברגע שנתת להתנהגות כזו לגיטימציה פעם אחת, איך תגידי לו שזה לגמרי אסור בסיטואציה אחרת? ואולי הוא מרגיש צורך "להגן על עצמו" כשחוטפים לו צעצוע? בקיצור, בעייתי ומורכב בעיני לגילם.

בעלי פתר את זה ב"עם הגודל שלו, בכל מקרה אף אחד לא יציק לו" (כמו שהוא היה כשהיה ילד)

אני גם חושבת שזה מאוד תלוי באופי של הילד - גם אם הייתי אומרת לו, בניגוד לעמדתי, להחזיר, הוא לא היה עושה את זה, והיה עוד יותר מתוסכל מזה שאינו ממלא את "המצופה" ממנו. יש ילדים שיקחו את זה אולי אחרת...

זיו שוחר צדק, אז היתה תקופה שהוא ממש סירב להגיד שלום ברחוב לילד מהגן שגר מולנו כי הוא מרביץ בגן (למרות שלא הרביץ לו). עכשיו כשהילד הזה הפסיק להרביץ הוא משחק איתו בגינה בכיף
  • העו״ס שלך צודקת...אבל קשה ליישם את הדברים האלה...
    אני שמתי לב שהבן שלי לא רוצה להגיד לגננת או לסייעת. כאילו שאין לו אמון בהן.
    אז עכשיו לקראת סוף השנה אחותי אמרה לי שאם הוא מספר לי שמציקים לו או מרביצים שאני ״אטפל״ בעיניין. כלומר בסוף היום לחפש את הילד המציק ולדבר איתו (לנסות לא בנוכחות הבן שלי).
    ננסה...
    ד״א הם נשארו באותו גן או שהם יחזרו לגן שלהם?
  • אני בעד זה שלנסות קודם שמבוגר יפתור את הבעיה הזאת, ואים עדיין ממשיך להציק לילד שלך אז כן בהחלט אני בעד שיחזיר מזה הוא ימשיך להיות שק אגרוף
    וגם אני לא בעד שני דעות
  • ליעד לא היה מחזיר, ותמיד אמר לי אמא הגננת אמרה שלא צריך
    להתנהג באלימות, הוא היה הולך לגננת = ח-נ-נ-ה !!

לספיר אני אומרת שאם מישהו מרביץ לה שתחזיר לו,
    אבא שלי צורח מה את מלמדת את הילדה, אבל כן מצטערת
    יש כמה ילדים מאוד אלימים בגן, אני אומרת לה שתחזיר
    לא שתכפכף את כל הגן אבל פשוט הגנה עצמית.
    טוב אבל זה לא ממש עובד, מרביצים לה היא רצה לבכות
    לא מקשיבה הילדה הזאת
  • אני בד"כ גם אומרת להם שילכו לגננת ויגידו לה..
    זה לא הלשנה, יש לי מליון דוגמאות להלשנה מהבית שלנו..
  • אני חושבת שהעניין תלוי סיטואציה.
    בגילאי הגן הצעירים (בניגוד לגן חובה, טרום חובה) אני בדעה שצריך לפנות לגננת בנוסף צריך ללמד את הילד שהוא יכול לענות בתקיפות ואם צריך גם לצעוק על הילד השני "פויה ! לא מרביצים" - זה כמובן תקף לגבי גילאי 2-3 בערך.
    בגילאים יותר מאוחרים זה תלוי אני כיולה לספר לכם סיפור- בכיתה א' של ילד (קרוב משפחה) היה ילד שתמיד היה מרביץ, ילד שלא ידע לרסן את עצמו וכל דבר פתר במכות, גם הילדה קרוב משפחה היה מקבל ממנו מכות לא פעם. הילד הקרוב משפחה הוא ילד מאוד סגור ומאוד רגוע נוצר מצב שכמעט כל יום הוא היה חוטף מכה מהילד השני עד ש"עלו מים עד נפש" ובהפסקה הילד ההוא נתן לילד הקרוב משפחה שוב מכה, הילד ה"רגוע והסגור" החטיף לילד השני ממש חזק, הילד השני יצא בוכה ורץ למורה
    [url=http://www.freeglittergraphics.com]

"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")
  • זה תלוי כנראה באופי של הילד...
    לאביגיל אני אומרת שתחזיר, כי היא בחיים לא תתחיל ראשונה (היא גם לא תחזיר
  • אצלנו בול כמו שולי...
    נגה מחזירה אם אני אומרת לה ולעומת זאת טליה מכפכפת חופשי את מי שמציק לה ....
    אני אומרת לנגה להחזיר כח בדרך כלל היא בוכה וזהו ותכלס הגננות לא יעשו כלום מעבר ללהגיד לילד זה אסור אז שתלמד להגן על עצמה.

• שולי
    מייל:ortal_halag@walla.co.il
    מסנג'ר: ortaly10@hotmail.co.il
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה