למישהי מוכר? האם יש צורך בדאגה? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות פורום היקרות,אני לא פעילה כי אין מספיק זמן אך תמיד מוצאת זמן להגיב כשיש לי אפשרות לעצה או עזרה.. אני כבר כחודש לא יודעת מה לעשות עם בני,לפני כשבועיים הוא פתאום התחיל לפחד מכל מני דברים שהיו מהווים לו הנאה רבה כגון: כל צעצוע שמשמיע רעשים/קולות נמצאים מזמן בפח,אם אנו בחנות כמובן שהוא רץ כמו מטורף בבכי ומבקש הביתה..בזמן האחרון נהיה לו פחד להתקלח ולא רק המצב עצמו אלא לשמוע אפילו את המילה מקלחת..לפני כן הוא היה מבקש להתקלח ונמצא באמבטיה כ 40 דקות,היה קשה להוציא אותו והיום לצערי אי אפשר לשכנע אותו הוא ישר מתחיל להשתולל וכביכול הולך לישון,העיקר לא להתקלח.האם מישהי מכירה את המצב?יש סיבה לדאגה? אני מפחדת לקלח אותו בכח בכדי שבטעות בכלל לא להחדיר לו פחד.
5 תגובות
עמוד 1
  • מאמי את כותבת ואני נזכרת בדיוק איך היה יותם. הייתה לו תקופה שהוא פתאום התחיל לפחד ממקלחות אחרי שהייתה לו אהבה עזה למים, גם שמתי לב שמספיק שהיה רואה משהו קטן בתוך המים היה נכנס לפחד וצעקות. בהקשר של צעצועים האמת שעד היום יש לו כל מיני כאלו שעושים קולות שהוא ממש לא מסוגל להתקרב אליהם. היום גם שמתי לב בגן שעשועים שפתאום הוא התחיל לטפס למגלשה וצעקק ממש בפחד והתחיל להתחנן שהוריד אותו מהסולם, וזה היה ילד שהגן שעשעוים היה הטרפיה שלו. שואב אבק פאן וכל מיני כאלו, חבל על הזמן. לאט לאט האמבטיה עברה לו והיום הוא חזר להתקלח. בנושאים אחרים עדיין יש פחדים. אבל לי זה נראה נורמלי.
    אולי תנסי להתייעץ עם רופאת המשפחה אני בטוחה שהיא תוכל לייעץ לך יותר.
    בהצלחה
  • נשמע תקין לגיל הזה.
    גם דניאל לא כ"כ אוהב מנגנים/חשמליים למיניהם.
    יכול להיות שהוא פוחד מהמקלחת כי ניכנסים לו מים וסבון לעיניים בזמן החפיפה?
    אצל דניאל גם היה קטע כזה שהוא פתאום התחיל להתנגד למקלחת
    וברגע שפתרתי לו את העיניין עם המים והיעיניים הכל הסתדר
  • אני זוכרת שהיו כאן כמה בנות שסיפרו על פחדים בגיל הזה

גם הבנות שלי לא אוהבות מקלחות - אבל אחרי הפחד הראשוני - נכנסות ומשחקות והכל בסדר.

חשוב לשדר לו שאין לו מה לפחד, שאת איתו ולא עוזבת אותו, לנסות לדובב אותו למה הוא פוחד. לתת לו פרסים לחיזוק חיובי.

בהצלחה
  • היי מאמי
  • לשקד היתה תקופה, שהוא ממש פחד מהמקלחת! הוא היה מסתכל על סדק קטנטן שנוצר על הקרמיקה וצורח מפחד!
    הוא היה אז בגיל שנתיים בערך (אולי פחות).
    מה שעשיתי- לקחתי מדבקה בגודל בינוני של דובי והדבקתי על הסדק.
    במשך היום הייתי מכניסה אותו רק כדי לראות את הדובי ולהגיד לו שלום.
    כך הוא השתכנע להתקלח עם הדובי...
    אני מציעה לך לקנות מדבקות גדולות של דמויות מדיסני (את בטח נתקלת במדבקות קיר גדולות כאלו). תבחרי דמות שאת יודעת שהוא יאהב אותה, ותדביקו אותה יחד על הקרמיקה בגובה שלו.
    יכול להיות שזה יעזור.
    אפשר גם לקנות צבעי מים ולתת לו להשתולל איתם במקלחת (למרוח על הקרמיקה וכו').
    בקיצור- תנסי להפוך את עניין המקלחת למשהו מעניין.
    לגבי שאר הפחדים שלו- אני מאמינה שהם יעברו לו עם הזמן, אבל בכל מקרה תתייעצי עם שרון שמש.
    בהצלחה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה