-
היי
גם אנחנו באותו בעיה חוץ מסימלאק מאיה לא מוכנה לאוכל כלום כמה שאני מנסה ואחותי נלחמת איתה עם פירות ומרק וכל מיני כלום לא עוזר כפית וזהו היא נועלת את הפה ורוצה רק בקבוק.
-
גם דור לא אכלן גדול
קצת פירות קצת ירקות
עוגיה
אני מוסיפה למטרנה שלו דייסה
-
אומנם רוני בת 10 חודשים אבל אני עדיין זוכרת שבגיל 7 חודשים היא הייתה אוכלת:
בבוקר מיד כשקמה דייסה (משהו כמו 80 ML)
בעשר פירות טחונים
בצהריים מרק טחון
בשלוש בערך מטרנה
בשש מטרנה
ולפני השינה מטרנה עם דייסה....
חושב לי להגיד לך שאצלנו גם היו בהתחלה רק טעימות מהמוצקים ולא בתור מנה משביעה אבל אם היא הראתה שהיא רעבה הייתי משלימה לה עם מטרנה...
אני ממליצה לך מדי פעם לתת לה מוצק רך ומרוסק לא טחון כי לפעמים הם מחפשים את הסקרנות שבמרקם...תנסי אולי זה יעבוד...
יהיה בסדר... בסוף היא תאכל גם סטייקים..יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
גם אהוד היה ככה אבל אל תוותרי תמשיכי להציע לה פירות ומרק אפילו שתאכל 2 כפיות בסוף היא תאהב
-
איתמר אוכל ה-מ-ו-ן - הוא אוכל 240 מ"ל מטרנה על הבוקר, אח"כ עוד מנה של מטרנה (180 מ"ל) בצהרים ירקות (לפחות 200 מ"ל) ואח"כ פירות (עוד פעם 200 מ"ל) ובסוף עוד מטרנה (לא תמיד יוצא) ועוד מטרנה עם דייסה...
א-ב-ל - דברים עם יותר טקסטורה מזה הוא ישר כאילו נחנק מזה.
וגם הוא לא זוחל בכלל (אז כל אמא עם הבעיות שלה
-
תראי , 7 חודשים זה לא כזה גיל שהם צריכים להות מוכנים להכל .לאט לאט .
לאוריאני שלי לקח חודש!! להתרגל למרק , וגם עכשיו היא אוכלת יום כן , יום לא..לפי החשק שלה.
פירות זה עדיין עניין בעייתי ...
בכל אופן , לדעתי כל מה שהיא מגלה בו עניין - תני לה לטעום .
אוריאן מגלה ענין בכל מה שנכנס אלי לפה אז היא טעמה ממולאים וטעמה אבטיח ופירה ואורז.
אבל 2 ביסים מכל דבר.
לאט לאט לדעתי . וכן ,גם אצלינו רוב היום זה בקבוקים.
-
אני זוכרת היטב שמאור בגיל 7 חודשים עדיין היה רק טועם מעט מאוד מהמוצקים.
כל עניין הכפית היה מעצבן אותו, אולי כי מבקבוק האוכל מגיע מהר ועם כפית צריך להתאמץ.
רק בגיל 9 חודשים, כשהתחלתי לתת לו "גמדים" ו"דניאלה", הוא כל כל התלהב מהטעם,
שכל הקטע של הכפית לא הפריע לו.
אגב, הייתי משלימה לו את האחורות עם סימילאק עד גיל שנה כמעט, כי רק מגיל שנה בערך
מרק טחון היווה ארוחה (במקום בקבוק וללא השלמה אח"כ). כנ"ל פירות מרוסקים/טחונים,
שבהם הייתי מוסיפה לו 2 פתי-בר.
כך שלא הייתי נלחצת, כל ילד והקצב שלו, גם באוכל, מסתבר. תזרמי איתה, תמשיכי להציע
לה כל יום קצת. חוץ מזה, במטרנה יש את כל הוויטמינים שהיא צריכה, כך שמבחינת תז-ונה
היא מסודרת.
לגבי שתיה, אם היא שותה כמה בקבוקים של מטרנה ביום, כנראה שכמות הנוזלים שהיא
מקבלת מספיקה לה. כשתתחיל לאכול מוצקים (אוכל מרוסק או טחון), היא תשתה יותר, בטוח.
בסוף היא תוכל הכל יפה מאוד, אל תדאגי
-
תודה תודה..
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
צרת רבים חצי נחמה
-
תלמיד יש איזה שהיא בעיה בשלב כל שהוא אצלי בני עושה בעיות דווקא בהתחלה (אני מנכשת שלא אהב לאבול מבקבוק ) אקמת התחלנו להץקדם עם אוכל מכפית . היום בגיל 4.5 הבעיה היחידה שלא יקח אוכל בעצמו ויחמם במיקרו לבד כגם את זה הוא נסע לעשות בטענה שהוא גדול . אבל מה זרמתע איתו רוב הזמן .
http://www.holdthatpic.com/
-
האמת היא שכבר עברנו את הגיל הזה...
אבל -
שמעתי כבר מספר פעמים שטעמים מן הסתם הם דבר נרכש, רק אחרי 11 פעמים הילד יכול באמת להגיד לך אם הוא אוהב או לא.
לכן - צריך לנסות כל יומיים שלושה, לראות את התגובה.
נסי לשפר/לשדרג את הארוחות/טעימות/מנות.
לפירות נסי להוסיף: טחינה גולמית + עוגיית פתיבר ותמר לח לפירות שאת רוצה לתת (כמובן לרסק הכול יחד בהנחה שהיא עדיין אוכלת מרוסק), יוצא מעדן ואין מצב שהיא לא תאכל.
למרקים: תוסיפי תבלינים (בהרט, פפריקה מתוקה, כורכום, מלח פלפל) וקטניות בעיקר עדשים הם מעשירים את המנה ופותחים את התיאבון (כמובן שבריאים מאוד), גריסי פנינה.
מה שחשוב מאוד הוא לא להתייאש...
בהצלחה!
-
לנו י' אותך נתן
"רָנִּי וְשִׂמְחִי, בַּת-צִיּוֹן כִּי הִנְנִי-בָא וְשָׁכַנְתִּי בְתוֹכֵךְ, נְאֻם-יְהוָה"
-
אני אשכרה פוחדת לרשום לך את התגובה, לאור מה שכתבו כאן...
-
לנו י' אותך נתן
-
בלי עין הרע
-
שוליקו 55555 על איתן
[url=http://www.freeglittergraphics.com]
"הילד האנושי - לעיתים כה חד הבחנה יותר מאשר המבוגר המהורהר עד טמטום חושים" (מארקוס זוסאק מתוך הספר "גנבת הספרים")