בנות דתיות או מי שיודעת... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב בנות
17 תגובות
עמוד 1
  • בד"כ לא דוחים ברית ואם הלידה בשבת אז עושים ברית בשבת..
  • דוחים רק במקרה שהיה ניתוח קיסרי אז זו לא לידה
    טיבעית לכן דוחים
    אני כן שמעתי על אנשים דתיים שדחו ברית כדי למנוע חילול
    שבת שהאורחים יצטרכו ליסוע אז דחו ליום ראשון אחרי התייעצות של רב
    אבל בהחלט לא דוחים
  • כן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! עמית...

אני עוד פה!!!!!!!!!!!!
  • רגע לא הבנתי משהו...
  • יאלה יאלה!!!
    שבת נכנסת מאוחר אז עוד יש סיכויים..

אבל- איך את מרגישה??
  • עמית..
  • לא דוחים ברית - אלא אם כן יש סיבה מקילה (צהבת, ניתוח וכו')

אם הברית צריכה להיעשות בשבת - עושים בשבת קידוש בבית הכנסת, וגם ביום כיפור - אם צריך עושים!
  • חחח, מזוכיסטית שכמותך..
  • אם יולדים בזמן "בין השמשות" (מכניסת שבת ועד צאת הכוכבים), אז חובה לעשות את הברית ביום ראשון. הסיבה היא שלא ברור אם זמן הלידה שייך ליום שישי או שבת ובגלל שיש ספק, לא עושים את הברית בשבת ודוחים ליום ראשון.
    אם יולדים בשבת, אז הברית צריכה להעשות בשבת, אבל נראה לי ששמעתי על מקרה שרב אמר לדחות כדי למנוע חילול שבת ע"י האורחים.
  • אם יולדים בערב שישי בין השקיעה לצאת הכוכבים אז הברית נדחית ליום ראשון כי זה ספק שישי ספק שבת ובכדי שלא יחללו שבת בספק (ברית בשבת) אם אולי זה היה יום שישי דוחים לראשון.
    אבל אם ילדת לפני השקיעה או אחרי צאת הכוכבים עושים בשישי או בשבת.

חוץ מזה אחרי החפירה מה איתך??

• אור - טל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    יום שני?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • תמיד אפשר למצוא איזה רב שיעשה לך קומבינה, ככה זה יהודים
  • יש לך שני אפשרויות עוד ללדת היום עד שעה שש או שמחר ב תשעה בערב

• דניס את מחזירה אותי להריון של אורי...

[
    []
  • בעיקרון לא דוחים ברית, אלא אם כן יש בעיה עם התינוק כמו צהבת חריפה למשל

אז תסגרי רגליים חזק חזק.....ותקווי לטוב

• אני ילדתי את 2 הגדולים בשבת.
    אריאל למזלי נולד כמה דקות בצאת השבת אז לא הייתה בעיה והברית הייתה ביום ראשון (ותודה לשבתות הקצרות).

את רואי ילדתי בשבת בבוקר 11:30 בניתוח קיסרי וגם אני הייתי בסרטים לגבי ברית בשבת ואז אמר לי המוהל וגם רב שבגלל ניתוח קיסרי הברית יכולה להדחות ליום ראשון.

מתן עשה לי טובה ונולד בחמישי.

הכי חשוב שתהיה לידה קלה ובבריאות
  • אצלי שניי הבנים נולדו בשבת בן- על הבוקר של שבת ודן במוצאי שבת (קרוב ל12 בלילה)
    אז לבן עשינו ברית בבית בשבת הבאה ! המוהל מסכן בא ברגל מצד שני של העיר..שבגללינו בכלל הוא נשאר לישון בבתים אצל משפחה שלו עוד מיום שישי

עם דן - עשינו ביום ראשון ולא בשבת...הוא אמר לנו שזה בסדר כיון שהוא נולד בלילה. אבל זה לא עשה לנו חיים הרבה יותר קלים...כי זה היה בסי הפסח
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה