כניסה להריון בעת נשיאת חיידק האבעבועות רוח - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!

לפני כ-5 שנים חוסנתי נגד נגיף האבעבועות ב-2 חיסונים (לפני הכניסה להריון הראשון) כיוון שמעולם לא חליתי במחלה זו. מסתבר כי החיסון פעל חלקית כיוון שלפני כשלושה שבועות חליתי במחלה (נדבקתי מביתי הגדולה) אך באופן קל יחסית. רק פצעים, ללא חום כלל וגם לא בכמות היסטרית.
    לקראת סוף המחלה, כאשר הפצעים החלו להתייבש אך טרם התייבשו ונעלמו סופית, הגיע יום טבילתי ואכן טבלתי וקיימנו מצוות עונה. אינני משתמשת באמצעי מניעה ונראה כי נכנסתי להריון. אני באיחור של יומיים למחזור המאד סדיר שלי.
    האם יש לחשוש לעובר ו/או להריון??? אני מאד בלחץ. מה עליי לעשות?
    אני
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

קשה לתת תשובת חד משמעית, אך רוב הסיכויים שאין סכנה לעובר.
    למעשה, חלית באבעבועות כאשר יש לך כבר נוגדנים בגוף, ונוגדנים אלו מגינים גם על העובר. איך יודעים שיש לך נוגדנים ? ראשית, קילבתה חיסון, גם אם לא היה יעיל לחלוטין. שנית, המחלה הקלה מתרחשת בד"כ כאשר יש נוגדנים.
    יתר על כן, המחלה עצמה התרחשה לפני שהיית בהריון ועד לפני שהייתה השרשה ומעבר של וירוס לעובר.

לכן, אני מעריך בסיכוי מאוד גבוה כי אין כל סכנה לעובר מבחינת האבעבועות

מה עוד כדאי לעשות:
    1. למצוא תעוד של החיסון שקיבלתה ולדווא כי אכן מדבר בחיסון לאבעבועות, ולא לוירוס אחרת כגון אדמת (בעיקר כי בארץ לא מקובל לבדוק ו/או לחסן באופן שגרתי לאבעבועות
    2. אם עשית בדיקת דם לנוגדים לאבעבעוות, זה יכול לעזור גם כן
    בהצלחה
    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה