התחלה של גמילה ..איך? מתי? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• אורי אוטוטו בן שנתיים בעז"ה ...

האם בגלל שהוא לא אומר לי מתי הוא עושה קקי/פיפי אז אני צריכה להבין שהוא לא בשל לגמילה?

אני מנסה שהוא ייעשה נגיד פיפי באמבטיה..או בחוץ על צמח..אבל הוא יכול לעמוד שעה! מבלי להוציא טיפה

חברה אמרה לי נגיד את הקקי שלו לזרוק לאסלה ולעשות "ביי ביי" ואת זה הוא דווקא אוהב
    על הישבנון הוא לא מוכן לשבת.. אני אולי אקנה סיר..?

קייצר...אני בלי שמץ של מושג מכל הכיוונים ...מה עושים מתי איך והאם בכלל הוא בשל לזה? אשמח לשמוע את דעתכן ומניסיונכן ..תודה רבה

10 תגובות
עמוד 1
  • מי זאת החברה הזאת?!

• לפי מה קראתי בחיפושים נרחבים מסתברררר שאין שייכות בין דיבור לגמילה
    זה שהוא לא אומר פיפי קקי זו לא סיבה לחוסר בשלות או הבנה
    איתי מבין לעשות פיפי עובדה שכשאני אומרת לו הוא עושה. משום מה בסיר לא מוכן
    נעמד ומשתין לי מתחת לשולחן יופי כל הכבוד...
    בקיצור אחרי יומיים הפסקתי... מכל מיני סיבות... אני חושבת שפשוט יש לי עומס יתר כרגע
    והמבין יבין...
  • טוב לדעת שהדיבור לא קשור.. מרגיע אותי שאני לא מקדימה את המאוחר.. אולי אני אתחיל עם הפיפי באמת ואז אני אתקדם איתו לאט לאט.. תודה מתוקות על התגובות שלכן. נשתמע
  • הדיבור הוא בהחלט אינדקציה לבשלות!
    הכל חלק ממערכת השרירים הטבעתיים שכוללת את הפה, אברי המין, פי הטבעת וגם... כמות הידיים והרגליים.
    את כמובן יכולה להחליט שאת מתחילה לגמול אותו עכשיו - סביר להניח שזה יקח זמן ויהיה מתסכל מאוד לשני הצדדים.
    כאשר הילד מוכן = הולך, מסוגל לבטא רצונו, רוצה להגמל = זה בד"כ הזמן הנכון.

איך להתחיל - ספרי ילדים ו-DVD העוסקים בנושא, להעלות את הדבר למודעות.

אני מעדיפה ללכת עם הילד ועם המוכנות שלו, לא להקדים...
  • מצד אחד יש את סדרת הכתבות האלה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4057800,00.html

מצד שני אני כן חושבת שצריך קצת להתייחס גם לילד. עם הגדול שלי ידעתי שלמרות שהוא לא ממש אומר ולא מבקש אני יכולה להוריד ולא תהיה בעיה. הורדתי את החיתול שבוע לפני גיל שנתיים ובגיל שנתיים היה גמול יום ולילה. אגב, הוא בהחלט דיבר ותקשר בגיל הזה כבר.

הקטנה שלי אוטוטו שנתיים ו- 7 חודשים ואני אגמול אותה רק בחופשה מהגן. אני יודעת שאם אני אוריד את החיתול היא תעשה לי דווקא. כי היא פשוט כזו . אז אני מעדיפה לחכות עוד קצת. אגב, היא מדברת הרבה פחות ברור ושוטף ביחס לגילה

שיקול נוסף שהיה אצלי הוא שהוא נולד בשיא הקיץ והיא בשיא החורף וזה לא התאים לגמול אותה בגיל שנתיים.

בכל אופן שיהיה בהצלחה

תמר

רוצים לקרוא על החיתולים החדשים של פמפרס אקטיב בייבי וגם לעזור לי לזכות בחיתולים, אשמח אם תלחצו על הלינק
    http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5234

הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
  • אני חכיתי ששקד יהיה בשל ושיבין מה אני רוצה ממנו.
    התחלתי איתו גמילה בגיל שנתיים+10 חודשים בערך, ותוך שבועיים הוא נגמל מפיפי, קקי ולילה.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.

--------------------------------------------------------------------------------
    אין דרך אל האושר- האושר היא הדרך!
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • חברה שלך נתנה לך טיפ מעולה, צריך להראות לילד מה יצא בטיטול, שיבין שזה יצא ממנו ושאפשר להיפרד מזה.
    חוצמזה דוגמא אישית זה טוב, כשאת הולכת לשירותים תראי לו ותסבירי לו.
    תחליטי איך את רוצה שזה יהיה - ישבנון / סיר
    ואז תתחילי לדבר על זה (לחפור) שבוגרים עושים בסיר, לא צריך טיטול וכו'
    בתור התחלה שימי את הסיר בלי לבקש ממנו לשבת, שיתרגל לנוכחות. אם הוא רוצה לשבת עם בגדים / טיטול גם טוב - העיקר להתיידד עם הסיר.
    אח"כ תנסי לעבור לשלב הבא של לשבת בלי טיטול.
    אני הורדתי לה את הטיטול רק אחרי חודש שהיא הצליחה לעשות בסיר (בעיקר על הבוקר הייתי מושיבה אותה שתנסה). כשראיתי שהיא לא מפחדת לעשות בסיר, קניתי ערימת תחתונים והורדנו טיטול.
    וגם בייבי היתה בת שנתיים פחות חודש, ולא הודיעה מראש לפני שעשתה בטיטול, היכולת להודיע התפתחה אחרי שהורדנו טיטול.

• מאמי אני ושבת שילד בן שנתיים לא בשל לגמילה
    כמובן שיש יוצאי דופן
    ילד מוכן לגמילה שהוא מסוגל שאופן רציף לבקש פיפי וקקי
  • לדעתי, יש קשר בין הדיבור לבשלות תהליך הגמילה
    הילד צריך להיות מסוגל להתריע לפני שהוא צריך
    בעקרון זה צריך לבוא ממנו, הוא צריך לבוא ולהגיד לך מתי יש לו ולא הפוך (שאת מבקשת שהוא יעשה כאשר יכול להיות שאין לו, מה כל פעם שיגידו לך לעשות פיפי יהיה לך?לא!

• מקסימות

תודה על התגובות...

המכנה המשותף זה באמת לעשות את זה -רק- שהילד מוכן ...
    נתתן לי טיפים מעולים אחת אחת..מילנה נשנושנית תודה
    עוגית מקסימה תודה
    תמר תודה רבה על ההסבר והניסיון האישי שלך.. הרגעת אותי לגבי השפה הגיל והגמילה...הקישור מעולה
    ולירון יקרה מה שלומך? .. מזל טוב לגאיה אוטוטו
    היא מדהימה וגם הנסיך ... נשתמע|

תודה רבה לכן על התגובות ..אני באמת מורידה לחץ..אבלאני כן אראה לאט לאט את הבשלות הנכונות והזמן שמתאים לו ...

יש כאלה גם שאמרו לי שבנות נגמליות מהר יותר מבנים

בשורות טובות ותודה רבה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה