שאלה להורים לבני 4 (או מי שיודעת) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יונתן לרוב לא "תופס" או לא רוצה לתפוס חוקים של משחקים.
    למשל ניסיתי להסביר לו תופסת צבעים - אם הוא בוחר צבע הוא רק מחכה שאני אגיע לצבע ולא מנסה לתפוס אותי.
    או במשחק הזכרון - לא ממש עובד לפי תורות (לפעמים כן לפעמים לא, לפעמים פותח יותר מ2 כי זוכר שהיה את הזוג של אחד מהם במקום מסויים).

האם אצלכם משחקים יותר לפי חוקים?
    אם כן, באיזה גיל זה התחיל?

יעל, אמא של 2 אפרוחים
13 תגובות
עמוד 1
  • שחר רק עכשיו מתחיל להבין אבל עדיין לא מושלם

תשחקו איתו בבית הרבה משחקי קופסא לעשות תורות ואם הוא לא מחכה לתור שלו הוא לדלג על התור שלו להעיר כל הזמן ואפילו להפסיק לשחק אם לא מחכה לתור שלו
    ואם הוא משחק יפה לפי התור לשבח אותו

• איזה חוקים?

• יולי
  • יולי
  • דן מבין טוב את החוקים אבל בהחלט כל הזמן משנה אות לטובתו
    הוא מכלל כל הזמן מרמה ...ההאמת גם אני
  • מרינה

• הם מבינים את החוקים אבל בני מחוקק חדשים לטובתו ומרמה תמיד ואותי זה מעצבן כי אני שונאת את זה ...

http://www.holdthatpic.com/

• להמציא חוקים חדשים למשחק זה עניין בריא מאוד לילדים כי זה מפתח להם את הדמיון..
    אבל אצלנו אנחנו מאוד משתדלים לעמוד בחוקים..
    אני חושבת שחוק של שמירת תור במשחק (כל עוד אין יותר מ- 2-3 משתתפים!)
    זה חוק בסיסי וחשוב מאוד!
    זה משליך על שמירת תור בשיחה, בדיבור.. ושמירת הכבוד של מי שמדבר מולי.
    אמנם אנחנו ישראלים ויש לנו "פתור" בקטעים של שמירת תורות.. אבל כולנו רוצים שהדור הבא יהיה מתורבת קצת יותר מאיתנו..

מעבר לזה- אפשר לעגל פינות מידי פעם,
    אבל לפי דעתי חשוב מאוד שהילד יהיה מודע לחוק, ושבד"כ המשחק ילך לפי החוק, ורק מידי פעם להרשות לו לעגל..

אולי בגלל זה יש לי ילד ייקה ששומר על חוקים בבית, ומשלין בכעס רב אם מישהו עבר על החוק- כמו שוטר!

• היי יעל

כתבתי תשובה שלמה וזה לא נשלח.... באסה

כן הייתי מצפה מילד בן 4 לדעת שבמשחק יש חוקים מסוימים, גם אם הוא לא משחק לפיהם תמיד. הייתי רוצה לראות שהוא יודע שצריך לחכות לתורו (גם אם קשה לו לחכות, שידע בעיקרון מי אחרי מי)

ואם לקחת את משחק הזיכרון לדוגמא, אז שצריך להפוך רק שני קלפים ולא יותר. גם אם בהתחלה הוא הופך כל הזמן את אותם קלפים (אח"כ הייתי מצפה שיהפוך אחרים וינסה למצוא זוגות).

אגב, לחכות בתור זה לא רק במשחק אלא בחיים האמיתיים (בסופר, במגלשה....). ילד בן 4 כן צריך לדעת את זה

תנסי לראות אם הוא באמת לא מבין הוא שפשוט לא מתאים לו

• הוא מבין את הקונספט של תורים, אבל לא תמיד מסכים שמי שתורו עכשיו באמת יהיה תורו.

יעל, אמא של 2 אפרוחים
  • הם תמיד ממציאים חוקים חדשים

רוצים לקרוא על החיתולים החדשים של פמפרס אקטיב בייבי וגם לעזור לי לזכות בחיתולים, אשמח אם תלחצו על הלינק
    http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5234
  • נסי להתחיל בקטן יותר.
    אם יש לכם לוח מחיק - לעשות זחל ובו מספרים עוקבים ועם החיילים ללכת מנקודה X לנקודה Y ולהכין קוביה רק עם הספרות 1,2,3 (כל מס' יופיע פעמיים בקובייה) וכך המשחק יהי קצר יותר, התורים יהיו קצרים יותר וילמדו אותו הלאה. מקווה שהבהרתי עצמי.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה