גם לי שאלה על גן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מישהי מכירה את הרשת "שובו"?
    מה יש לכן לספר?

26 תגובות
עמוד 1
  • מקפיצה

• את מתווכנת לרשת בתי ספר וגן חובה?
  • כן.
  • מקפיצה

רוצים לקרוא על החיתולים החדשים של פמפרס אקטיב בייבי וגם לעזור לי לזכות בחיתולים, אשמח אם תלחצו על הלינק
    http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5234
  • אני מכירה שיראל ובן היו שם ביסודי..בת"א...בן כולל גן חובה, עד ששיראל עלתה לחטיבה ובן שנה אחת היה ביסודי רגיל ליד הבית
    מה את רוצה לדעת?
  • איך החינוך?
    באמת טוב כמו שהם מתארים?
    איך היחסש שלהם? עושים שטיפת מוח?
    לא הרגשת שזה קצת יותר מדי לימודים בשביל בן בגן?
    בכלל, מרוצה, לא מרוצה?
    איך הילדים התמודדו עם זה שזה דתי ובבית (אני משארת
  • תראי...בזמנו, השיקול העיקרי שלי היה יום לימודים ארוך הם היו לומדים עד 15:00...עד שהסעה היתה מגיעה הביתה היה 15:30..היתי מספיקה לחזור מעבודה
    לפי מה שהבנתי מכמה חברים יש שוני בבית סםר בין הערים..כך שמה שאני אומרת לך תקף לגבי ת"א לפני לא מעט שנים.
    אז כך: שטיפת מוח- בהחלט אין ! כמובן יש את החוקים שצריך לקיים, אבל לא ברמת שטיפת מוח בכלל. עד כיתה ד' ילדים יחד בכיתות (בנים+בנות) החל מד'- כיתות נפרדות. בנות חייבות חציאות (היה להם בכלל ליבוש אחיד שמאוד נוח) ובנית ציציות וכיפות
    הרמת הלימודית היתה גבוה...הרבה מעל לממוצע אבל במקצועות ספיציפיים כמו חשבון/אנגלית וכמובן תורה לזה היה מוגדש גם רוב שעות הלימודיות. יש בזה גם יתרון וגם חיסון כמובן...לדוגמא שבן בא לשנה אחרונה של יסודי לבית ספר רגיל - הוא לא הבין איך הם עדיין לומדים חומר בחשבון שהוא למד לפני שנה אבל היו מקצועות שהיה לו קשה כי לא למדו טוב.
    יש לזה עוד חיסרון אם הבת ספר לא ליד הבית..יוצא מצב שאין חברים מהכיתה שהם גם שכנים אז היו לילדים שלי חברים מהכיתה וחברים מהשכונה אבל לא שניהם יחד (אם את מבינה את הכוונה)
    בגדול, אני לא מצטערת לרגע שהם למדו שם. שעות של יום לימודים ארוך מאוד עזרו לי , הרמה היתה דיי טובה, מסגרת הדתית גם הוסיפה לדעתי
    אגב..את שואלת איך התמודדו - התמודדו מצויין..תראי אצלי בבית דיי שומרים, אומנם אנחנו נוסעים בשבת , אבל אוכל תמיד כשר, כלים נפרדים - אז להם זה לא הפריעה..איפלו התאים
  • תודה, מותק!
    בחדרה עכשיו הגן עד 16:30
  • אם יורשה לי להתערב
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני עם מילנה

אני כילדה לא הינו דתיים (היום אני דוסית אבל ממש לא קשור לביה"ס)
    ושמו אותנו בבית ספר דתי
    זה מאוד בילבל
    והיו מצבים שבאו אליי חברות דתיות ולא הרגשתי נעים מכל מיני דברים
    כמו מאמא שלי שהולכת עם מיכנסיים ,
    לא נטלנו ידיים , הינו נוסעים בשבת ומתחבאים ברכב שלא יראו אותנו
    דברים קטטנים שלי בתור ילדה מאוד ביישו אותי

כל עוד זה בגן זה לא משמעותי
    אבל לדעתי בבית ספר הילדים יותר מבינים וזה כן משמעותי ומבלבל

המלצה שלי בלבד
  • מסכימה עם הבנות...זה דיי מבלבל את הילדים כל העסק הזה של הדת
    אם את הולכת על זה- תשנו גם אתם את החיים בקטנה לפחות בכל מה שמעורב עם הילדים. (הכוונה זה לא מעניין את אף אחד מה את ובעלך אוכלים שאתם הולכים למסעדה, אבל בבית שלא יהיה סנדוויץ עם נקניק וגבינה )

תראי..הבית ספר שווה..אמרתי לך את זה...אגב שכחתי לציין את נושא הארוחות..אכן, יש להם קייטרינג בשרי, כל ילד מקבל מגש עם מנה בשרית תוספת וסלט. זה מעולה לדעתי.
    אגב..זה עולה כסף..הבית ספר יחד עם כל האוכל/הסעות וכו לא הרבה אבל עולה. כמה זה היום אין לי מושג..את יודעת?

• ולא מאמי ! אני חוזרת על זה, אין שטיפת מוח !

יש תפילת בוקר, יש חוקים בלבוש, יש אולי לימוד יותר מעמיק של מקצעות שקשורים לזה..אבל לא מעבר לזה.

היו להם יופי של טיולים, החגיגות של חגים היו מעולות בקיצור נחמד.

תראי..את יכולה לנסות..להתחיל מהגן ולראות איך זה הולך
  • אני מסכימה עם הבנות שזה מבלבל
    אבל כמו שמרינה רשמה יש דברים שאפשר בקטנה לעשות שיעזור להם להבין ולממש את זה

• באשדוד יש בית ספר הזה צמוד כמעט לבית שלנו , יד גם גן - בעלי שם ווטו ובכלל לא מובן לדון בנושא . אבל בנגוד למרינה אנחנו חילונים לגמרה . בעלי בכלל די קיצוני בעניין חופש הפרט שלו , אבל דווקא ברית לבני עושה והסכים מיד .
    http://www.holdthatpic.com/
  • לפי המפרט נשמע מעולה

רוצים לקרוא על החיתולים החדשים של פמפרס אקטיב בייבי וגם לעזור לי לזכות בחיתולים, אשמח אם תלחצו על הלינק
    http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5234
  • טוב, לשנות אורך חיים, אין מצב!
    עקרונית אני לא מוכנה. זה הבית, וזו המשפחה שהילדים נפלו אליה.
    אני ממש לא בכיוון של לשמור. כלום.
    ואני לא סתם נשמעת החלטית בזה. אני ממש החלטית בזה.
    יש לי את הסיבות שלי, לא אפרט.

ובדיוק בגלל זה אני חוששת מבלבול.
    אבל מצד שני, אפשר תמיד להחליף גן, לא?
    אם אני אנסה שנה אחת ואראה שזה לא מתאים וגורם לבנות אי נוחות - אני תמיד יכולה שנה הבאה ללכת על גן רגיל, לא?

וזה עולה כמו גן עירייה. על הצהרון (שכולל ארוחות והסעות) אפילו קיבלנו הנחה מעבר למחיר של צהרון בגן עירייה.
  • א) זו החלטה שלך לפי תחושה שלך.
    ב) מתחברת למה שקרן ומילנה כתבו. יש מצב שאם ההבדל הוא קיצוני, זה עלול לגרום לסוג של בלבול. לא אומרת שזה בלבול שאי אפשר להתגבר עליו/להבהיר אותו, אבל את צריכה להיות מוכנה לזה, מבחינת שאלות ותהיות שפתאום יועלו בבית - על רקע מה שהן לומדות בגן.
    ג) מקווה שאת יודעת שהחוויה שלך היא החוויה שלך. החוויה שלהן יכולה להיות (וככל הנראה תהיה) שונה לגמרי.
    ד) לא מכירה את רשת "שובו".

בהצלחה בכל!
  • ד"א, רציתי להוסיף.
    אנחנו כן מדליקים נרות בחנוכה, אני לא אוכלת חמץ בפסח (בעלי כן), עושים סדר, מתחפשים בפורים, בונים סוכה בסוכות, מדליקים מדורה בל"ג בעומר.
    אני אפילו צמה בכיפור (בעלי צוחק עלי שדווקא אני צמה בכיפור)
    יש לנו ארוחות חג עם הסממנים של כל חג וחג.

לא מבחינה דתית. יותר מבחינה של מנהג.
    כמו לקשט עץ אשוח לסילווסטר (שגם את זה אנחנו עושים) או לכבות נרות על עוגה ביום הולדת
    זה לא שאנחנו מנותקים מהמציאות
    קראתי את ההודעה של עצמי והרגשתי שאני מצטיירת כזו
  • זה מאוד יפה בעיניי שלמרות ההסתייגות שלך מהדת, אתם משתדלים לשמור את המנהגים. לדעתי זה מאוד חשוב לילדים (בעיקר).

אני חושבת שזה רעיון מצויין לנסות שנה אחת במסגרת הזו, ומשם להחליט לגבי העתיד הרחוק יותר.
    לכי תדעי- אולי זה יגרום לך לסגור מעגל עם עצמך ודווקא כן להתקרב עוד קצת לדת, ואולי לא
  • לכי עם הלב שלך זה הכי חשוב
    אם את חושבת שזה יהיה טוב לילדך תנסי
    תמיד תוכלי אחר כך להחיזר אותם לגן רגיל

• מאמי..מבינה אותך
    אבל להבדיל לבית ספר שאת נפלת- זה בכלל לא כזה !
    את יכולה לנסות שנה בגן ולראות תראי...לא לשכוח משהו...ילדים זה "אם" שמאוד מהר קולטים יתרונות וחיסרונות אני פשוט ראיתי את זה על הילדים שלי....נכון שבבית ספר אולי סיפרו על קטע של לשמור שבת...אבל הילדים שלי שלא היו רגילים לעשות את זה ושמעו פתאום שאין טלויזיה, נסיעה ברכב וכו..פתאום מהר מאוד עשו "אחורה פנה" ובכלל לא דיברו על זה בבית כי פשוט הם קלטו שיותר טוב כמו שיש ולא צריך לשנות.

אני חייבת לציין עוד משהו...זה בית ספר /גן שרוב הילדים הם ממשפחות של יוצאי ברית המועצות לשעבר..אז בואי נגיד 99% מהילדים הם ממשפחות בדיוק כמו שלכם , ילדים ידעו את זה, וידעו להפריד בין מה שלומדים לבין מה שיש בפועל
    לכי על ניסיון של שנה
  • תבררי עד כמה הם באמת "שותפים מוח " , למיטב ידיעתי "שובו " די לייט בכל העניין הזה ורוב הילדים הם באמת ילדים של יוצאי ברה"ם. אצלי בעלי נחרד הרק מלראת בני עם כיפה ( למסיבת סיום בגן הינו צריכים כיפות לאיזה ריקוד , קניתי איזה 3 לבנות כאילו יפות , בני לקח אחת ושם על הראש בעלי כמעט קיבלת התקף לב ולא הבין מה קרה .... (אפרופו קיפה - לבני ממש יפה את האמת ).
    תנסי , מקסימום תעבירי שנה הבא או בכיתה א' לחינוך ממלחתי .
  • אלינוש יוווו למה הוא כזה "אנטי"?
  • אין לי מושג לא הצלחתי לברר . הוא שונא שמכניסים את האף עניינים פרטיים ואישיים כמו אוכל וכו ....
  • תודה בנות!
    החלטתי ללכת על זה
  • בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה