שאלה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר שלום רב
    לפני כשנתיים כשעשיתי הפסקת בגלולות הרופא נשים הפנה אותי לטולטרסאונד
    באולטרסאונד ביום ה 8 לווסת התוצאות היו
     רח
    : קדמי  מנח הרח
    41 מ"מ X 27 X 38 : - מ"מ  גודל הרח
    :  רירית הרח
    בעובי: 4.6 מ"מ,
    תיאור הרירית: סדירה
    דוגלס:
    ללא נוזל
    שחלה ימנית
    הודגמה
    33 מ"מ X 23 X ( בגודל:(מ"מ
     קטני  מבנה: מספר זקיקי
    שחלה שמאלית
    הודגמה
    33 מ"מ X 22 X ( בגודל:(מ"מ
    לשחלה פוליצסטית  ; מבנה השחלה יכול להתאי  מרובי  קטני  מבנה: זקיקי

לאחר שנפל חשד שיש לי שחלות פוליציסטיות הופנתי לבדיקות דם שתוצאותיהן היו:
    3.18 TSH
    232 Prolactin
    5.9 FSH
    4.2 LH Urgent
    2.6 Testosterone Total
    3.3 Hydroxyprogesterone-17
    684 Cortisol 8 am (B)
    10.7 DHEA-S
    2.36 Androstenedione
    41.8 Cortisol Free (U)/24h
    9.1 Insulin

והרופא קבע שאני סובלת משחלות פוליציסטיות, הדבר היה לי קצת מוזר כי אחרי שקראתי את כל התסמינים אני לא סובלת מאף תסמין פרט לאקנה במצב בינוני
    הבדיקה ללא גלולות בוצעה רק פעם אחת ולא נבדקתי שוב בנושא כי חזרתי ליטול גלולות בהמלצתו.
    באולטרסאונד האחרון שביצעתי מיד עם הפסקת הגלולות לא נצפתה שחלה פוליציסטית ונצפתה שחלה ימנית ביום ה -6 למחזור עם זקיק בגודל 10 מ"מ ומספר זקיקים קטנים ובשחלה שמאלית מספר זקיקים קטנים (אך זה היה מיד עם הפסקת הגלולות)

אשמח לדעת מה דעתך

תודה מראש
    הלן
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

השילוב של מראה שחלות אופייני ואקנה, מספיק בכדי לקבוע את האבחנה
    מאז עברו שנתיים, ושחלות פוליצטסיות אינן עונש לכל החיים - אפשר לעשות שוב את הבדיקות דם ואולטרה-סאונד

מלבד זאת חסר עוד מידע רב כדי לקבוע מהי מידת החומרה, על אילו מערכות בגוף זה משפיע ועוד ועוד

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה