-
אני לא יודעת להכין
זה הרבה עבודה להכין אם אני זוכרת נכון
אני באה ממשפחה יווניה מהצד של אבא שלי סבתא שלי היתה מכינה מוסקה סוף וכמו שאני זוכרת זה מלא עבודה
-
איפי עבודה לא עבודה בא לי!!!!!!
-
את הקציצה עצמה את יכולה לתבל איך שתרצי...
אני באופן אישי משתמשת בבשר טחון (או עוף טחון או חצי חצי שזה גם מאוד טעים), בצל קצוץ דק, פטרוזיליה (או כוסברה או גם וגם) וגם אם אין לך זה לא נורא.
מוסיפה אבקת מרק עוף, מעט פלפל שחור, פפריקה...
עושה כמו סנוויצ'ונים עם החציל (אפשר גם עם תפו"א כמובן) ומטגנת (קודם כל קמח ואז ביצה)
את הרוטב אני עושה כך:
מטגנת כמה שיני שום, מוסיפה רסק עגבניות ועגבניה מגורדת. מתבלת שוב באבקת מרק עוף ופפריקה...
מוסיפה את כל הקציצות פנימה ודואגת שיהיו מכוסות כמעט עד הסוף עם הרוטב.... מידי פעם מערבבת כדי שלא ידבקו
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
תודה על המתכון
-
יוווו איך הדלקת אותי עכשיו על מוסקה יאללה
קבלי מתכון מנצח
מרכיבים:
3 חציל
שמן
מלח
2-1 בצל - קצוץ או פרוס דק
750 גרם בשר בקר טחון - או בשר כבש טחון
פלפל שחור
1 עגבנייה - קלופה וקצוצה
3-2 כף/ות רסק עגבניות משומר
3-2 כף/ות פטרוזיליה - קצוצה
4 כף/ות קמח
2 כוס/ות חלב - חם
אגוז מוסקט
2 ביצים
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לפרוסות דקות. בוזקים עליהן בנדיבות מלח, ומשאירים אותם במסננת לפחות לחצי שעה, כדי שהמיצים המרירים יתנקזו. סוחטים את החצילים, שוטפים במים קרים ומייבשים. מטגנים קלות משני הצדדים, מוציאים וסופגים את השמן בעזרת מגבות נייר.
מטגנים את הבצלים בשתי כפות שמן, עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משחים היטב. מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל אנגלי. מוסיפים את העגבנייה הקצוצה, את רסק העגבניות והפטרוזיליה. מערבבים היטב, מרטיבים בכמה כפות מים ומבשלים על להבה נמוכה כ–15 דקות, או עד שהבשר מבושל היטב והמים נספגו.
בתבנית אפייה עמוקה מניחים לסירוגין שכבות של פרוסות חצילים ותערובת בשר ובצלים. מתחילים ומסיימים בשכבת חצילים.
להכנת רוטב לבן – ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הקמח ובוחשים על גבי להבה נמוכה במשך כמה דקות, עד שהחמאה והקמח מתמזגים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב החם, בוחשים עד רתיחה, ומשגיחים שלא ייווצרו גושים. מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט. מבשלים עד שהרוטב מתעבה. טורפים את הביצים, מערבבים פנימה מעט מהרוטב וטורפים היטב. שופכים את הביצים למחבת באיטיות, תוך בחישה מתמדת. אסור לרוטב לרתוח שוב.
מחממים את התנור ל–180 מעלות. יוצקים את הרוטב על הבשר הטחון והחצילים ואופים (ללא כיסוי) כ–45 דקות, עד שנוצר מלמעלה קרום חום והשכבות מתמזגות ומתערבבות. מגישים חם, ישר מן התבנית.
-
יפיתי נשמע טעים אבל אצלי בשר וחלב לא הולכים ביחד
-
אני רואה קיבלת כמה מתכונים
המתכון שלי לא יעזור לך הוא בשרי וחלבי ביחד
-
וואי וואי מאמי רשמתי לך בטעות חלב
ולאאאאא זה מים לא חלב
אין מצב שאני אוכלת חלב ובשר יחד
קבלי התנצלות
-
האמת אמרתי לעצמי בלב יפית??!!