היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
כן זאת העלות, אני לא מופתעת, דווקא חשבתי על מספר יותר גבוהה מזה. זה גם תלוי איפה גרה המשפחה- במרכז או בפריפריה נטלי
לגבי גן אולי מספר עוד נכון , לגבי רהוט בסיסי מי אמר שצריך להחליף כל שנה ? קונים סט אחת ב6 שנים ו6 אלף ניתן לקנות יפה מאוד. את האמת לא ידעתי שילדים בגיל 3-6 צריך עדיין טיטולים וסימלאק . גם תרופות 1200 ש"ח בשנה - עם תרופה עולה 14 ש"ח אז יוצא שילד כל שבוע בשנה צרך 2 תרופות לפחות ? בגדים מס' ריאלי , יחסית - .... טיפת חלב לא עולה 360 ש"ח בשנה ? סימילק וטיטולים מספרים ריאלים לפי צריכה של 6 טיטולים ביום ו1.5 קופסה גדולה של סימילק .. חלק ממספרים בסדר חלק מצוצים .... http://www.holdthatpic.com/
אלינה זה מתחלק לשתיים עד גיל 3 שהולכים לגן עייריה ומגיל 3 עד גן חובה
ריהוט ראשוני לילד הראשון חייבים לקנות מיטה עגלה שידה וכו וכן זה יכול להגיע לסכומים כאלה
אפי , תשלומי לקופת חולים יש בכל גיל . החיסון הכי יקר עולה 590 ש"ח עבור שתי מנות ועושים אותו בשנה ראשונה לחיים . כמו שרשמתי חלק ממספרים נכונים חלק מצוצים . הדבר המרכזי זה עלות הגנים כאם זה באמת יהיה בחינם או מחיר סביר אז אם תשלומים אחרים נתון לחיות .. נ.ב. נפל לי אסימון שאם החל מגיל 5 (גן חובה ) לשים כל חודש 500 ש"ח בצד עד סוף בית ספר יהיה לילד 78 אלף ש"ח נטו לתואר ראשון (זה בלי חשב ריבית ).. http://www.holdthatpic.com/
ביזיון
אלינה אולי עכשיו המחירים הם פחות על חיסונים אבל אנחנו שילמו חיסונים לשחר שהיו 3 מנות 400 פלוס כל חיסון
מה עכשיו , אני מדברת מלפני 4 שנים , זה עלה לי במאוחדת 590 ש"ח כל המנות . עשינו 2 . מה עוד שחלק מהם נכנסו בנתיים לסל הבריאות ... גם אם זה היה 1200 ש"ח זה רק שנה אחת ולא כל 6 שנים ... http://www.holdthatpic.com/
אני לא צריכה לנחש..אני יודעת כמה "עולה" לנו כל ילד עד גיל 8 כמעט... וזה לא מדוייק בכלל.לדוגמא, חוגים עולה לנו 5400 לשנה ..חוג לכל ילד בלבד... בואי נאמר תחשבי כמה עולה לנו להחזיק ולהאכיל ולהעניק ולתת כמה שאפשר :
36000 רק גנים וצהרונים לטל ושחר...ל 10 חודשים !!!! תוסיפו עכשיו ועד כל אחד 600 שקל בערך...
ימי הולדת 4500 .. לא כולל מתנות לחברים שזה גם עוד 4200 שקל בערך חוגים? חחח 5400 לשלושתם ל 10 חודשים מפגש בשבוע !!! סביב 80 אלף + שקל בשנה .... וזה לפני שאנחנו אכלנו ..שתינו..תדלקנו..שילמנו משכנתא.. שילמנו על תרופות, ביטוחים...
510000 שקל לגדל את שלושתם בשש השנים הראשונות...
מעניין אותי איזה חוג עולה 6000 לגיל עד 3 ...מי האידיוט שמשלם כאלו סכומים ועל מה
הגזימו בכתבה, חיסונים נכנסו לסל - פרבנר ורוטה חוג לילד עד גיל 3
איך בדיוק לא תעשי לילד יום הולדת זה כבר לא נראה לי : לגן עלה לי ככה : מתנות 7 ש"ח כפול 25 ילדים 150 ש"ח עוגה וגלידה 200 ש"ח ביסלי/במבה/עוגיות ושתיה 200 ש"ח ותאמיני לי זה זה בלי להפריז , כבר 550 . תזמיני מפעיל ובשקט תגיע ל1000 . דווקה לגבי הצגת נתונים אחרים זה סביר לגמרה ... אולי לא צריך מחשב כל שנה אבל צריך לנסועה באוטובוס/רכב וכו . http://www.holdthatpic.com/
1000 שקל יום הולדת זה במקרה הטוב
חכו שתגיעו לגילאים שמה שאת רוצה לא בדיוק תואם את הציפיות והדרישות שלהם...את חייבת להגיע לעמק שווה... וחינגה בבית או מפעיל או במתנ"ס יעלה 1500 כולל הכל.. אבל בגיל בוגר יותר? מקדונלד'ס...קולנוע..הפעלה מיוחדת.. אבל בגיל 9+ הם נגרעים ומזמינים רק חברים הכי קרובים לחגיגונת בבית שעולה לנו משהו כמו 500 שקל בלחץ
מיכלי מצד שני הם מוזמנים גם ליומי הולדת של חברים הכי טובים ? הרי הם מבאים איזה שהיא מתנה ? תגיעי לעוד 500 ש"ח ...
על כל דבר אפשר להגיד שהילד צריך להיות כמו כולם: בגדים, חוגים, נופש, פלאפון... אין לזה גבול. השאלה באיזה סעיפים אתה מוכן לקצץ כדי להגיע בסופו של דבר למטרה שלך - דירה (שעל זה בעצם המחאה). וזה אם בכלל יש לך מטרה, כי הרבה אנשים כאן במדינה פשוט מתגלגלים עם החיים וההוצאות ואז מגיעים לגיל 50 ומתבאסים על זה שלא הצליחו לקנות דירה. האמת שחושבים על זה יותר קל לעשות את המהלך של הקיצוץ והחיסכון שצעירים בלי ילדים, כי פחות כואב הלב על עצמך מעל הילד. אבל רוב האנשים בגיל הזה מתנהגים בדיוק להפך: שוכרים בת"א, קונים רכב, בילויים, אוכלים רק בחוץ, אייפון ומה לא...
מעניין שרק בארץ חייבים לקנות דירה , אם היו אפשרויות שכרות נורמליות כמו באירופה או ארה"ב לאף אחד לא היתה אובסיה לקנות דירה ... כל אחד מחליט מה שחשוב לו בחיים ומה סדר עדיפויות שלו בחיים . אני רוצה לרואת שבמקום יום הולדת כמו אצל כולם בן שלי שיגחוג 5 יקבל הסבר שאמא ואבא חוסכים כסף לדירה ... נ.ב.אפשר להבין מה לאנשים יש מאיפון ? למה אני צריכה לתת דין וחשבון איזה מכשיר נייד יש לי ? מדברים על עלות גידול הילדים כי זה חלק ממסים עקיפים שאנו משלמים עבור אותם 30 אחוז שלא תורמים כלום ומקבלים קצבאות ממשלה על חשבון החינוך ורווחה שמגעים לי כאני כן משלמת מסים למדינה , כן שרתתי בצבא בדיוק כמו בעלי , וממשיכים לעשות מיל' . לא רוצצה לממן גבר בגילי שלא עובד כזה אורך חיים שהוא בחר ... בארה"ב חרדים מקבלים משהו ממדינה ? כולם עובדים כמו בובלה ....
אני אישית לא מבינה למה ילדים צריכים טלפון נייד ועוד אייפון אוקי?.... אני אישית לא מבינה למה אנשים נותנים לילד בן 5 לנהל את הבית ולהגיד מה יהיה מה יקנו וכו' אוקיי?.. אני לא מבינה למה היום הורים כל כך מנסים להעניק לילדים מעל ומעבר כשאין להם ... אני לא מבינה למה אנשים הפכו את הילדים לגרידי כל כך...ולא מבינה למה ילדות לבושות כמו פרחות שרלילות קטנות בגיל 3+ ואפילו פחות... לא מבינה למה ילדים מסתובבים ברחובות בשעה 21:00+ אז מה אם חופש גדול... (הכוונה לעד גיל 10 ..) מבינה למה רוצים בית .. כי זה הדבר היחיד שאת משלמת עליו כל החיים וכשאני אמשיך הלאה יהיה לילדים בית לגור בו שהוא שלהם נטו ולא של המדינה.
נכון, בחו"ל באירופה בעיקר גרים בשכירות ..חוזה הוא ל 10 שנים ומעלה..אבל כאן זה לא אירופה..כאן ישראלים פלצנים רוצים להיות אמריקה בכל דבר ... רק חבל שהמחייה כאן לעומת שם "קצת" שונה...
זה מטורף ויש מדינות בעולם שזה יותר ולא מסובסד. מיכלי אין עליך עם התחשיבים. חוג 6000 ש"ח סליחה אבל למי יש את הכסף לפריבילגיה כזו????
אני אהבתי את השורה בטבלה של תלמידי תיכון...ציוד לב"ס = 400 שח יש לי איזה ספר ברשימה שעלותו 480 שח ספר אחד ! אני כבר חודשים מנסה להשיג אותו מיד שניה וזה לא מספיק כזה מחיר..גם כל שנתים מחליפים מהדורות כאילו מה כבר השתנה בתנך ב5000 שנים אחרונות?
480 שקל ספר אחד
כן ! אומנם רובם סביב 80-100 שח..אבל יש כמה שמחירם אין לי מושג מאיפה המציאו ועוד אם את בכיתה של חנונים (יענו מדעית וכו) - אז מגוון הספרים היקרים עוד יותר רחב
יש ערים שיש להם סל ספרים...משלמים סכום מסויים בתחילת שנה וילדים מקבלים ספרים ...אצלינו אין דבר כזה
עניין הספרים זה מאוד מעצבן, לא יודע מאיפו קרצוט את המספר אבל 400 ש"ח צריך להכפיל ב5או 6 אם אין סל ספרים בבית ספר . או לחלופין שמחירי ספרים יהו בפיקוח לא מדובר כאן על מחירי הסכרות אלא ספר לימוד .. http://www.holdthatpic.com/
אצלנו יש "סל ספרים" בבי"ס, והמחירים הם כדלהלן: אגרת חינוך: עבור רם (עולה ל - ז'): 1723 ש"ח. עבור מיכל (עולה ל - י'): 1953 ש"ח. תשלומי ועד הורים: עבור רם: 340 ש"ח. עבור מיכל: 590 ש"ח. סה"כ לתשלום ועד הורים+אגרת חינוך: רם: 2063 ש"ח מיכל: 2543 ש"ח בנוסף, תשלום עבור מיכל, למגמות שהיא בחרה (כמיה+אמנות): 850 ש"ח. סה"כ תשלומים לביה"ס עבור מיכל: 2543+850= 3393 ש"ח. סה"כ תשלומים לשנה הבאה למיכל ורם: 3393+2063= 5456 ש"ח.
ועכשיו תגידו לי, יש "חוק חינוך חובה חינם" או אין?... להזכירכן, מיכל ורם עברו מזמן את גיל שנה, וגם שנתיים.
מה שיש בטבלה ההזויה הזו, הם מספרים בלתי ריאליים בעליל. ומספיק לחשוב שכולנו מפגרים שלא יודעים היכן אנו חיים!!!!!!!!!!!!!!!!!
שרוני אצלי ל י' מחירים זהים, אפילו קצת יקר יותר ב200 שח.(בלי ספרים)...כיתה מדעית גם כל הספרים של בן שלקחתי לחנות יד שניה - אמרו יצאה מהדורה חדשה כבר לא קונים אותם תגידו..זה לא מעצבןן? למה כל שנה צריך לקנות אטלס חדש? מה כבר השתנה בכדור הארץ? נהה מרובה או מה?
שיט עדיין לא קניתי לליאור ספרי לימוד
בהצלחה מיכלי היה לנו בעבודה היום יריד חזרה לבית ספר טוב שיש לנו את זה..קניתי את כל הציוד במחירים מוזלים
ואני בתמימותי עוד חשבתי שיהיה יותר קל כלכלית כשנהיה מחוץ לגנים ובלי חיתולים
שמעי מרינהע אנחנו עם שאוהב שדופקים אותו..בדוק.. חינוך חינם? חח מה זה? ומי המציא את השטות הזו??? הרי רק לגנים אני אשלם 700 לכל ילד+צהרון950 כל אחד... ועד יעלה לא פחות מ 600 לכל ילד.. ואיפה כל המסביב?....
איפה כסף לטיול שנתי שמשום מה אף פעם לא מופיע בתקציב השנתי??? והיום כבר הכל שונה..את צריכה מדפסת בבית ומכונת צילום... ואינטנט..ומחשב לכל ילד כי ככה נותנים ש"ב... פיזדיץ !
חחחחחח נטלי לא שמעת שאומרים ילדים קטנים-בעיות קטנות? ידלדים גדולים.... הבעיה שבזה זה לא נגמר ..איפה חולצות בית ספר , סווצרים לחורף ,תחבורה ציבורים הלוך חזור,10-15 שח לכל אחד ביום לקנות "משהו"...נעלי ספורט שנהרסים בקצב מסחרר (והרי לא תקני נעלי דפנה לנער בחטיבה או תיכון נכון?לפחות איזה נייק מעפן ב250 שח מינימום) ואיפה מורה פרטי אם הילד לא הכי חזק במקצוע מסויים (אם לא בכמה)? ואיפה החוגים/חדר כושר/מנוי לבריכה
עלה כאן הנושא של מתנות לימי הולדת..וואללה..זה מזכיר לי את השנה של ברבת מצוות אימלה... עכשון אצלינו הקטע שלא רק כל הכיתה הם חברים...אלא כל שכבה היו לנו 5 בר/בת מצוות בחודש ! הרי לא תשלחו ילד לאולם שמחות ארוע ערב עם פחות מ200 שח נכון? כי זה מנה לכל דבר.. בקיצור..אתן עוד תזכרו את הימים היפים שהם היו עם טיטולים
מיכלי פיזדץ זאת מילה עדינה מדי לתאר את המצב חינוך חינם אלעק..בת#$ שלי הוא חינם ברוסיה הקומוניסטית בזמנו זה אולי היה חינם...בתחילת השנה כל הילדים היו מקבלים ספרים מספריה..רק ציוד היה צריך לקנות ותלבושת אחידה...1 שמלה + 2 סינרים שחורים + 1 סינר לבן חחחחחחחחחחחחחחחחחח
נכון! עוד לא דיברתי על חולצות ביה"ס - 150 לרם (כי בשבילו זה ביה"ס חדש), ו - 80 למיכל (כי היא עוד יכולה להשתמש בחולצות משנה שעברה). ואני מדברת על חולצות טריקו מעפנות עם הדפס של לוגו ביה"ס. על חולצות חורף, פוטר וקפוצ'ונים עוד לא חושבים... ועל שיעורים פרטיים - 100 פעם בשבוע לאנגלית למיכל, ו - 100 פעם בשבוע למתמטיקה לרם. מרינה - אצלנו יש הסעות לביה"ס, וזה נכלל ב"תשלומי הורים". זה בגלל שאנחנו ישוב קהילתי והביה"ס הוא ביה"ס קיבוצי איזורי. לגבי כסף קטן כדי "לקנות משהו" - אני מתעקשת שלא. אני מכינה כל יום כמות נכבדה של סנדויצ'ים וכל אחד מהם לוקח 2-3 לביה"ס (יום לימודים ארוך). כנ"ל לגבי חטיפים וממתקים. יש מספיק בבית. חבל לי על הכסף ועל הבריאות שלהם בקפיטריית ביה"ס. מצידי שיקחו את הכסף הזה ויעשו בו משהו אחר. לא חטיפים ואוכל . לגבי נעליים - צודקת. הוצאה נכבדת של כ - 500 ש"ח פעמיים בעונה. בגלל זה אני קונה בעודפים... ולגבי כל השאר -
ואאלה מאמי..חסכת בנסיעות האמת אני קונה להם את הרב קו..זה חצי מחיר לנוער...השנה ביטלו את הקו של דן לתיכון ויש את אגד עכשיו במקום..ואין להם רב קו אבל בטח גם חייב להיות איזה הסדר לנוער שלי גם הולכים עם סנדוויצים ושטויות..אבל הבעיה שהם רוצים לדוגמא קולה קר באמצע היום..הרי לא אשלח אותם עם צידנית או פתאום בא להם נקניקיה בלחמניה או ארטיק בדרך חזרה..בקיצור אין לזה סוף...חוץ מזה אני לא אוהבת שאין להם כמה שקלים דמי כיס...הבעיה שהם לא ממש שומרים על זה
מרינה מה זה נעלי ספורט דפנה ? מאיפו זה צץ בדיוק ....[ עכשיו אני בדילמה - לשים את בני בצהרון פרטי שיעלי לי 1000 ש"ל לחודש וגברת הפתיחה הכנה לכיתה א או לנצל הצעה של חמי (סבא של בני ) לקחת אותו מגן להיות כמה שצריך .... מה עוד שבעלת הצהרון / גן התחילה לעלות לי לעצבים ואני כמעט בטוחה שלא תהיה שום הכנה ... אני גם חכולה לחקחת לו מורה פרטית ב40-50 ש"ח אם הוא באמת יצתרך הכנה וזה יעלי לי אולי 400 ש"ח . וככה אני יחסוך עוד 600 ש"ח לפחות ......כל חודש ... http://www.holdthatpic.com/
אלינה כפרה..מה קרה מורה הכנס לכיתה א,? . מה הוא צריך עכשיו להוציע פסיכומטרי גבוה ללימודי משפטים? לא צריך שום הכנה לכיתה א ! שיפסיקו כבר לנצל את ההורים ! ילד אמור ללמוד לקרוא ולכתבו בכיתה א ! ולא לבוא לשם שהוא כבר יודע את ...יהיה לו משעמם בשיעור, הוא יפריע לאחרים ויאבד עניין בבית ספר בכלל !
מקסימום אפשר לקנות לילד שעולה לכיתה א את החוברות האלו לקיץ
דיייייי......
מרינה , חברות עבודה יש לנו ואנו עושים לפחות פעמיים בשבוע . כל פעםשאני בוחנת את זה (צהרון ) זה יותר ויותר נותן לי הרגשה של בזבוז כסף . חמי לא יהיה מוכן שאני אשלם לו , מצד שני אני תמיד אוכל לתת לו מתנה טובה ליום הולדת (טיול לחו"ל לדוגמא ...). http://www.holdthatpic.com/
וואייייייי שרוני
לפחות בנושא הילדים תמיד הבנתי שזאת הוצאה מרגע שנולד עד רגע שאני אלך לעולמי .
אלינקה... אם את שואלת אותי....אני היתי משאירה אותו עם סבא במקום צהרון ואני אגיד לך למה... רוב האנשים, גם גדולים וגם קטנים פיזית יכולים ללמוד/לקלוט חומר בשעות הבוקר.. כאשר הם לא עייפים ורק התעוררו כדי לנצל את הזמן הזה - יש לך את הגן הרגיל נכון? תאמיני לי גני עיריה (חובה) עושים את העבודה יופי רובם!
אחרי ארוחת צהרים..מתחיל הסייסטה הדם עוזב את המוח והולך לקיבה לעזור לה עם ארוחת צהרים זה זמן למנוחה...לא ללימודים זהו..שעה 2 בצהרים- זה מעל ומעבר ללימודים לילד בן 5 (האמת אני גם לא מתפקדת מי יודע מה אחרי שעה 2 ) שהיא אומרת הכנס לכיתה א' בצהרון - תעשי לי טובה..עם ילד רדום ועייף שרוצה גם קצת לשחק/לטייל בגינה - לא נראה לי שיצא מזה משהו לדעתי עדיף לנוח בבית ולבלות עם סבא
זהו שאני בגלל טיפוס של בוקר , אני דברים הכ חשובים מעדיפה לעשות בשעה 5 בבוקר כאחרי 3 בצהריים התפוקה שלי די = ל0 . אפילו בפגישות בבוקר תמיד מצליח לי והרבה יותר יעיל . בני בדיוק כמוני ... מה עוד אתמול בני היה יום הולדת , הוא בא עם מתנה , בעלי היה בעבודה ודיברנו .. יש לנו יחסי כבוד עדדי כזה , אני מאוד מכבדת אותו ומרגישה שהוא מכבד אותי בחזרה , בלי פיצי מוצי ועשיתי לו שתיה ודברנו איזה3 שעות , הוא כאילו מתחנן לקחת את בני כדי שיהיה לו תעסוקה וכו ... היתה לי הרגשה שהוא מתרחק טיפה מאתנו כדי לא להפריע בחיים שלנו . מה עוד ש1000 ש"ח לא גודל לי על העצים
אני היתי הוכלת על זה אני חושבת שזה רק יקרב את הסבא והנחד גם תעסוקה לסבא, גם פינוק לילד יצאו לגינה, ישחקו, יאכלו גלידה.. מאמי..הוא ילד קטן..לא צריך לבעמיס לו יום לימודים ארוך , תני לו קצת להנות מהילדות
לי לדוגמא אין ברירה- אני חייבת צהרון עד 4..כי אין לי מי שישמור לי על דן..הגדולים שלי יכולים לשמור אליו יום שלם בלי בעיה..אבל הם בעצם לומדים ואי אפשר מראש להתחייב לשעה מסויים שיחזרו...אבל אני ממש לא מצפה (יותר מזה, אני לא רוצה ! ) שיתחילו לי לימודים לילד בצהרון ) אני רוצה שיאכילו לי אותו, יתנו לראות סרט ולשחק בגינה..סה טו !
אני ממש לא בקטע של לימודים , לומדים כאשר הוא מבקש במיוחד אוהב שסבתא שלו תשב אותו , ככה לרוב הוא משחק ומטייל , גם חוגים אלו שהוא רוצה .... העניין שבעלת הגן עשתי לי חור בראש בעניין - עכשו נפל לי אסימון שהיא מה לא ניטטרלית בעניין ... טוב , אני מתחילה לגבש החלטה ..., מה עוד שהוא רוצה חוג שחיה ... ואם אני אהיה בטוחה שאין לו אלרגיה לכלור אני ארשום אותו לשחיה ... http://www.holdthatpic.com/
חוג שחיה לגילאים האלו זה מקסימום פעמים בשבוע בדיוק הסבא יוכל לקחת אותו תבררי אם יש לכם איזה מקום שיש שם שחיית תינוקות..לפעמים באותם מקומות יש גם לילדים בגיל של בני...בבריכות האלו ריכוז הכלור הרבה יותר נמוך
קבלי המלצה...לפני חוג שחיה קבוצתי (זד"כ זה בקבוצות של 4-7 ילדים), קחי לו את המדריך צמוד למספר מפגשים (נגיד 10) זה מה שבזמנו המליצו לי עם הגדולים שלי וזה היה מצויין... הם באים לחוג הרגיל שהם כבר יודעים "לא לתבוע" ואז בחוג כבר מלמדים סגנונות שחיה וכו אל תצחקי, אבל אני לקחתי את בן בגיל 5 לגיודו הוא אומנם עזב את זה אחרי 3 שנים ועבר לטקוונדו אבל זה חוג מצויין ! לא אלים, מלמד ריכוז,חשיבה - ממש מומלץ בן עכשיו ממתין שיורידו לו את הגשר ורוצה את אגרוף תאילנדי זה אלים- מכות רצח...אני לא אוהבת את הרעיון, אבל הוא דיי נעול
זה גם מה שלי המליצו ....אני אתחיל לבדוק . בנושא ג'ודו - ארישית מאוד אוהבת את הרעיון והתאמנתצי בזה 4 שנים ברוסיה
חחח העיקר מעודדים להביא 4-5-6-7-8 ילדים... על חשבון מי בדיוק? לא זכורא לי שקוראים לי שרי אריסון או כל אחת אחרת במעמד ההוא...וזה שבעלי רוסי הוא לא ארקדי גאידמק...
אבל תביאו עוד ילדים..למה לא?
כשורת סיכום- ילדים עולים לנו ימבה כסף עד שאנחנו לא הולכים לעולמינו גם שהם גדולים תמיד נרצה לעזור להם, לפנק..ואז באים הנכדים
טוף, אני אשמור את השרשור במועדפים כדי להראות לבעלי מה מצפה לנו בעוד שנתיים