כל מי שיש לה פייסבוק נא להיכנס זה חשוב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מכיוון שלא כולכן חברות שלי בפייס (וזה בסדר חח)
    אני מעבירה לכן לינק לקבוצה חדשה שנקראת "השר כץ תתעורר הילדים שלנו שווים יותר"
    אנא מכן הוסיפו עצמכן לקבוצה וצרפו את כל החברים... זה חשובבבבבבבבב
    אתן יכולות לקרוא ולהתרשם בדיוק כמוני.
    אני מקווה מאוד שזה יביא סוף לכל המקרים המצערים בהם הורים ונהגים מבשלים ילדים עד מוות.

קבוצה חשובה בפייסבוק
17 תגובות
עמוד 1
  • לא ברור על מה הקבוצה בכלל
  • אני מסכימה עם שולי.
    מדובר באחריות של ההורים ונהגים נטו,
    השר כץ לא קשור לזה בכלל
  • חחח בנות קראתן?!?!?
    אני אעתיק לכן לכאן

למען האמת, אני כל כך שמחה עכשיו, שקשה לי לכתוב בצורה מסודרת. בכל זאת אנסה:
    לפני כמה ימים השתתפתי בדיון פייסבוקי שעסק במותה המחריד והמיותר של ילדה בת שלוש ברכב הסעות. חלק מהאנשים טענו שזו אחריות ההורים לוודא שהילדים הגיעו לגן. כחוקרת בתחום מדעי הקוגניציה, אני יודעת שזה לא העניין. תאונות קורות בגלל שאנשים בנויים בצורה מסויימת. מיותר לבוא בטענות בדיעבד. אפשר וצריך למנוע את התאונות באמצעות מודעות לנקודות התורפה של התודעה האנושית.
    במהלך כתיבת הפוסטים, פתאום הבנתי שהפתרון כל כך פשוט, שאין סיבה לא ליישמו, והחלטתי לפנות לחבר כנסת כלשהו בהצעה לחייב בחוק התקנת אמצעי התראה ברכבי הסעות.
    בגיגול פשוט התברר לי שח"כ זאב בילסקי כבר פנה אל שר התחבורה, ישראל כץ, בנושא זה ממש, ולא זכה למענה. מיד שלחתי מייל לח"כ, וביקשתי לתמוך בהצעתו. לא חלפו עשר דקות והח"כ התקשר אליי, ושוחח עימי ארוכות בנושא. לאחר השיחה החלטתי לפתוח קבוצת פייסבוק שתראה לשר שיש דרישת ציבור לפתרון כזה. לקבוצה הצטרפו אנשים שראו את מה שכתבתי בקבוצות השונות שבהן אני פעילה, וביניהם איתן גל, יזם ואיש טכנולוגיה, שעוסק בתחום תאונות הדרכים. חיברתי בין איתן לזאב בילסקי, ומהקשר הזה נוצר מכתב הממוען לשר התחבורה, ובו דרישה להוצאה של "קול קורא" לציבור (RFI) להביא הצעות למכשירים שיכולים להתריע על הישארות נוסע ברכב, בין אם כמוצרים קיימים ובין אם כהצעות לפיתוח מוצרים כאלו. כך יוכל המשרד למצוא את המכשיר המתאים ביותר ולחייב את התקנתו בחוק.
    בקבוצה אין כיום חברים רבים מאוד, בסך הכל כ-100 אנשים, אבל, כמו שחבר טוב אמר לי לא מזמן, זו שעה של רצון טוב אצל כל העם. אנשים פשוט משתוקקים לעשות דברים שמועילים לחברה.
    זאב בילסקי התקשר אלי ממש הרגע, וסיפר לי שהשר כץ אכן התעורר, ואף נלחץ, והוא מתכוון ליישם את דרישתנו כלשונה, ואף לפעול באופן דומה בנוגע לתאונות קשות אחרות שניתן למנוע אותן בקלות באמצעות חשיבה מחוץ לקופסה, כמו הקטל המיותר של רוכבי אופניים בסופי השבוע (ההצעה שעומדת על הפרק בנושא זה, היא סגירה של כבישים מיוחדים בסופי השבוע למטרה זו).
    אנחנו, כמובן, לא נסתפק בהצהרת הכוונת. השאילתה תשאל, המכתב ישלח, ונמשיך לפקח על קיום כל ההצהרות שהוצהרו, עד לחיוב התקנת הגלאים ברכבי ההסעות.
    חשוב לי מאוד לספר לכם את זה, כדי שתדעו שכל אחד, גם מישהי קטנה ואנונימית כמוני, בכלום וחצי מאמץ של תיקתוק במקלדת וכמה שיחות טלפון, יכולה להתחיל תהליך חשוב. אם אני יכולה – כל אחד יכול, וזה באמת כל כך פשוט, שאין סיבה לא לעשות את זה.
    אני מבקשת שתצטרפו אלי כדי להציל חיים של ילדים ותינוקות, במעשה כל כך קטן ופשוט: התחברות לקבוצה שלנו בפייסבוק, והפצת הסיפור הזה לכל מי שרק תוכלו.

תודה רבה,
    אביבית.
  • ועכשיו זה כבר יותר ברור... אולי מלכתחילה הייתי צריכה לכתוב את זה שתבינו שזה כבר רציני.
    המכתב הזה אגב נמצא שם פשוט לא ראיתן... לא נורא עכשיו יהיה בסדר!
  • ראיתי שצירפת אותי - וגם אני קראתי.

זה חשוב מאד ועלה כבר מזמן, אחרי הפעם הראשונה ששכחו ילד באוטו.

יש מערכת כזו שמתריאה שיש ילד ברכב! וזה יכול להציל חיים!

בדיוק כמו חיישן רוורס או התראה שהאורות דלוקים.

אם אפשר לחייב חוקית את נהגי ההסעות להתקין את זה ברכב, ואם כבר להתקין בכל הרכבים - ילדים לא יושארו ברכב! זה חשוב מאד
  • אני עדיין לא רואה סיבה לפתוח קבוצת "מחאה" בנושא
    יש לך רעיון יפה זה או אחר.
    שקשור ללשכוח ילדים באוטו או לכך שאפשר לייצר טיטולים מתכלים או איך לעשות את הקפה יותר ארומטי.
    תשלח אותו לאיש הרלוונטי ותיהיה עם היד על הדופק על הנושא.
    למה צריך תמיכה, קבוצה, פרסומים, הוצאת עצומה וכו'?

איזו מין דרישה יש לכם?
    להתקין מערכת כלשהי שתתריע?
    ומה עם דריסת אנשים ברוורס? יש מערכת שמתריעה. וזה לא עוזר.

• עדיין במקרה כזה האחריות היא של הורה/בעל תפקיד ולא שר .
    למה עכשיו להמציא גלגל בדיוק :
    במוסדות שמבאים אנשים או ילדים בהסעה חייב להיות נוהל פנימי של בדיקת נוכחות : מי שלא הגיע להתקשר (שהים זה לא סיפור ) ולברר מה קורה ... זה טוב לאוכלוסיה שונה : במיוחד קשישים וילדים ... בלי מכשירים ובלי בלאגנים וסיפורי סבתא ...
    http://www.holdthatpic.com/
  • בנות יקרות
    אלה שמסכימות ואלה שלא... כולכן יקרות.
    זה לא רעיון שלי אני בסה"כ רואה אותו בעין מאוד יפה, לדעתי זה חשוב
    ואם אפשר אז למה לא?!?! נכון שלא משנה מה יהיה ואיך נסתכל על זה האחריות היא על הנהג
    אבל... אם יש אפשרות לקדם בטיחות זהירות ערנות וכו'.... אז למה לא?!?!?
    אתן לא חייבות להצטרף הכל בגדר בחירה ויש חופש במדינה הזו
    אגב אם צרפתי מישהי והיא לא מעוניינת היא תמיד יכולה להסיר את עצמה מהקבוצה
    ואני מתנצלת מראש...
  • מעין נוסעת כל בוקר וצהריים בהסעה.
    ההסעות מהעירייה למוסדות החינוך המיוחד מחוייבות בנהג + מלווה כך שיש אחד על ההגה ואחד על הילדים.
    לי זה לא מספיק וכל בוקר אני מתקשרת לגן לוודא שהבת שלי הגיעה בשלום.
    דיברתי עם הסייעת של הגן ביום שנמצאה הילדה האומללה ללא רוח חיים והיא אמרה לי "שמעתי על הילדה שנשכחה ברכב והדבר הראשון שחשבתי עליו זו את, עכשיו אני מבינה אותך" (הן יודעות שאני מתקשרת כל ום ומקבלות את זה, אבל פתאום ירד לה האסימון).
  • עינבר את ראה שמבחינתך זאת אחריות שלך .
    אפשר גם נוהל כמו שאמרתי ... הרי בצבא לדוגמא זה חובה למלא דו"ח 1 עד 9 בבוקר , יש בסיסים שאפילו עושים מסדר . ים בצבא דואגים לאנשים בני 18-21 מה בעיה שגננת תבדוק איפו ילדים שלה ...
  • מבחינתי זו בהחלט אחריות שלי לדעת שהיא הגיעה בשלום. גם לצהרון הייתי מתקשרת כל יום עד שפעם אחת שהיא איחרה ב5 דק' יצרו איתי קשר מהצהרון לבקש ממני לבדוק מה קורה איתה אז הבנתי שזה בסדר.... אבל היה לי מאוד קשה להפסיק להתקשר...
  • גם אני כזאת . היתה תקופה שמטפלת היתה לקחת את בני בצהריים אז היתי מתקשרת לברר שהם הגיעו בשלום הביתה .
    אחרי שהיא אמרה שלא נראה לה שאני מתקשרת ובדקת - אמרתי לה שלום יפה ... צר לי מאוד - כל עוד ואני משלמת לה כסף אני אבדוק כל דבר שנראה לי נכון
  • גם אני לא משנה מי לוקח לי את שחר שאני יודעת שהוא צריך להגיע בשעה X אני מתקשרת לוודא שלקחו אותו והוא בסדר

• אני לא חולקת על הדברים שלכן להיפך... אני איתכן לחלוטין
    אבל גם מוצאת לנכון לחזק רעיונות של אנשים.
    המחשבה על עוד מקרה כזה הורגת אותי וכן מה לעשות לא כל ההורים אחראיים כמונו
    עובדה שילדים נשכחים בצורה פושעתתתתתתת
  • אני ובעלי כל בוקר אחרי ששמים את ליאבי בגן היינו מרימים טלפון אחד לשני כדי לספר איך הוא נכנס לגן

רוצים לקרוא על החיתולים החדשים של פמפרס אקטיב בייבי וגם לעזור לי לזכות בחיתולים, אשמח אם תלחצו על הלינקים

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5234

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5273

http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=5296

• זה שיש אנשים לא אחריים אני צריכה לפמות לממשלה? לה רק זה ? ברוסיה יש מכשיר שמחובר למע' ההצתה של הרכב שקודם בודקת בדיקת אלכהל ואז נתן להתניע את הרכב ... גם כאן נחייב את כולם לשים את זה ?
  • פלוקי - קודם כל כל הכבוד על היוזמה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה