-
לפעמים
-
אני לא רודפת אחרי אף אחד עם אוכל
מי שרעב שיואכל מי שלא לא חייב
אבל אז הן יודעות אצלי מי שלא אוכל ארוחה נורמלית אין חטיפים
במקום חטיף יקבלו את הארוחה שלא אכלו
מכוונת לדברים מזינים אבל לא רודפת אחריהן שיואכלו
האל חשב וחשב, איך אוכל להשביח את האישה? איך אוכל לגרום לה להיות עוד יותר טובה?
בדק האל -הוסיף לה חולשה לילדים מתוקים,
הוסיף לה כוח לוותר לאחרים.
הוסיף לה את היכולת להמשיך גם כשרע,
הוסיף לה את האומץ לבלוע צעקה,
הוסיף לה חשיבה עמוקה ועין חדה,
הוסיף לה רגש למחר ורגש למשפחתה,
הוסיף לה אהבה ויהי מה,
וכשסיים מלאכתו
קרא לה - אמא !!!*****
**
**
**
www.2all.co.il/web/Sites/2007-8
-
אני משתדלת שלא יאכל וישחק יחד, לא תמיד זה עובד,
לפעמים הוא עושה "הפסקה" מהאוכל ומשחק ואחר כך חוזר לאכול...
אני לא רודפת אחריו עם אוכל....
אין לי כוח לזה,
אני מאמינה שילד רעב , אוכל!
-
תוך כדי משחק לא ... אבל אני מוצאת את עצמי נותנת מידי פעם לשחר לאכול מול הטלווזיה זה קורה בעיקר בזמן האחרון
אבל שבעלי בבית וכולם אוכלים כולם יושבים מסביב לשולחן והוא אוכל איתנו
אם הוא קם אז אנחנו קוראים לו בחזרה לשולחן ... ומנסים לתת לו עוד כמה ביסים
אני לא אוהבת לרדוף אחריו בבית עם האוכל ... זה היה הפסקתי הגעתי למסכנה שאם הוא רעב הוא כבר ידע לבקש לאכול
-
זה סקר שמדבר אלי!!!!
לצערי אצלינו זה נושא רגיש!!!!!
בגן, נתנאל אוכל טוב, מהר, בלי מחשקים אבל בבית..... אני רודפת אחריו עם צלחת בכל הבית, ארוחה נמשכת שעה.... שלא נדבר גם שכל הבית מלוכלך באוכל...כי הוא מחליט שבאה לו לשחק! לפעמים אני מתעייפת ואומרת לו שאם הוא לא אוכל ליד השולחן, אני לא ארדוף אחריו, אז הוא הולך לו למחשקים וזהו... מבחינתו להישאר רעב, לא נורא....
בגלל שהוא שוקל 8400 (ילד בן שנה!), אני פשוט לא יכולה לראות את זה וממשיכה לרדוף אחריו.... אני יודעת שאני לא בסדר, אבל הוא גם כך מאוד רזה...
יש טיפ קסם?
-
האם הילד שלכם אוכל תוך כדי משחק? (אם התושבה היא לא- בבקשה לא לשפוט!)
הכוונה לממש ארוחה שלמה (נגיד אורז וקציצות)
- לא, הוא אוכל ליד שולחן (לפעמים בפינת אוכל, לפעמים מעדיף במטבח)
איך זה בדיוק הולך?
לדוגמא את יושבת בשולחן והוא כל פעם בא לקחת ביס, או שאת רודפת אחריו בין המשחקים?
- הוא יושב ואוכל, אף אחד לא רודף אחריו
מה דעתך על הנושא הזה?
לרדוף אחרי הילד עם אוכל?? - ממש ממש לא טוב לדעתי.
ההורים שלי וסבתא שלי היו כל כך לחוצים להאכיל אותי, כי לטענתם הייתי קטנה
פיזית (פגית) ובמשקל נמוך משמעותית מילדים אחרים. אז הם דחפו לי אוכל ורדפו
אחריי עם אוכל והאכילו אותי על הנדנדה ותוך כדי משחק או מול הטלוויזיה...
כל ההתעסקות הזאת עם אוכל יצרה אצלי אנטי רציני, כמעט ולא אכלתי כלום עד
גיל 25
-
הם אוכלים ולפעמים רואים טלויזיה אבל לא משחקים, אני אומרת להם שימשיכו אחרי האוכל
אני לא מכריחה לאכול אף פעם מי ששבע יכול לקום
לדעתי אסור להכריח ילד לאכול ובקטע של המשחק תוך כדי ..נראה לי שזה לא הרגל טוב
כי כשאוכלים צריך להתרכז באוכל, יש מספיק זמן למשחקים
-
אני עברתי חוויה דומה ליולי.
הייתי ילדה רזה שהכריחו אותה לאכול וזה יצר לי אנטי רציני על אוכל.
היו מנסים לדחוף לי בשר בשיטות דוחות למינהן...
אני חוטפת חום כשמנסים לשכנע את הילדים שלי לאכול.
לא רוצים שלא יאכלו.
אנחנו יושבים לאכול (ומי שלא רעב עדיין חייב לשבת) בדרך כלל גם מי שהכריז שהוא לא רעב אוכל מהצלחת.
לדעתי זה הטיפ הכי טוב- לשבת גם אם לא אוכלים אנחנו תמיד אומרים- מי שלא רעב שלא יאכל אבל לשבת בזמן הארוחה חייבים..
מה דעתי על זה?
חברה שלי רודפת אחרי הילד שלה תוך כדי שהוא משחק- ראיתי את זה והתעייפתי.
כי יש פה מין מניפולציה על הילד ושל הילד- מה הוא לא שם לב שהוא אוכל תוך כדי משחק? הוא רעב רק אם זה תוך כדי משחק?אבל אם תוך כדי משחק הוא "מוכן" לאכול אז הוא עושה טובה? אוכל לא אמור להיות מטלה, או מלחמה.
מה הילד מבין מזה? שזה נורא חשוב לך שהוא יאכל ולכן הוא מזהה מיד עמדה של שליטה, של מיקוח. הוא מבין שהוא יכול "להוציא" מה שהוא רוצה פחות או יותר העיקר שיאכל. וזו לא גישה בריאה לאוכל.
[
[
[]
-
אני לא אוהבת את השיטה בכלל.
לדעתי ילד צריך לשבת כמו שצריך ליד השולחן ולאכול.
אין דבר כזה לרדוף אחרי ילד
נטלי
-
טוב נתחיל בזה שהגדול שלי בקושי אוכל...
לא תוך כדי משחק, לא על השולחן ולא כלום
"...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
-
האם הילד שלכם אוכל תוך כדי משחק?
הכוונה לממש ארוחה שלמה (נגיד אורז וקציצות)
- לא.
מה דעתך על הנושא הזה?
אני לא אוהבת את הדרך הזו. היא לא ניראית לי נכונה. ילד רעב - יאכל. ילד לא רעב - לא יאכל.
אני בהחלט חושבת (כמובן במידה ומבחינה בריאותית הכל תקין) שיש לכל ילד מנגנון שאומר לו כמה הוא צריך לאכול. וזה מנגנון חשוב ביותר וחשוב מאוד לשמור עליו! "לתקוע" לילד אוכל תוך כדי עיסוקו בדברים אחרים מערער את המנגנון הזה והסיכוי להשמנת יתר וכנגזר ממנה כל המחלות שבאות עם השמנת יתר עולה ועולה.
-
אצלנו גאיה וקורן יושבים בפינת אוכל ללא משחקים. אני אף פעם לא רודפת אחריהם עם הצלחת. אמא שלי הייתה עושה לי את המוות עם האוכל שהייתי קטנה. היא הייתה יושבת לידי ומכריחה איתי לסיים את כל הצלחת. אני נשבעתי שלילדים שלי אני לא אעשה את זה.
-
יותם אים לא מעסיקים אותו בקושי אוכל, האמת גם אני מאמינה במי שרע אוכל אבל לא מצליחה ליישם את זה איתו

קורע אותי שהוא לא אוכל לפעמים אז כן אני מאלו שלפעמים רודפות אחריו או מאכילה תוך כדי משחק.
-
האם הילד שלכם אוכל תוך כדי משחק? כן, ממש אבל, משחק ורק כשדעתו מוסחת - לוקח ביס. אפשר להאכיל אותו הכל ככה
-
לפני לא הרבה זמן - יונתן כמעט ולא היה יושב לאכול ברציפות. הוא היה יושב ואוכל והולך וחוזר (לא הייתי הולכת אחריו עם אוכל, אבל הוא היה חוזר לשולחן שמתאים לו).
רק עכשיו כשפתחת את הסקר הזה פתאום שמתי לב שכבר יונתן לא עושה את זה
-
אני חושבת שאוכל זה אחד מרגעי ההנאה של הבן אדם
אני אישית מקפידה שהבנות שלי אוכלות הן נטו עם הצלחת
בפעמים נדירות תוכלו למצוא אותן יושבות עם אוכל מול הטלויזיה
ברוב הפעמים אנחנו משתדלות לאכול ביחד ולשוחח על כל מיני נושאים
ככה אני גם מרוויחה זמן איכות עם הילדות שלי וגם הן לומדות להרגיש את האוכל טוב
יותר ולהנות ממנו ולא להיות במירוץ אחרי איזה צעצוע
-
לא אף פעם היא לא אכלה תוך כדי משחק.
באופן כללי עד לא מזמן היתה לנו בעיה הפוכה, שכל ביס מיותר היה גורם לכל האוכל לצאת בקשת, אז אני אף פעם לא רודפת / משדלת / מכריחה לאכול.
אוכלים ליד השולחן, היא יכולה לרדת כשהיא מסיימת.
-
תודה על התשובות!
-
האם הילד שלכם אוכל תוך כדי משחק? (אם התושבה היא לא- בבקשה לא לשפוט!)
הכוונה לממש ארוחה שלמה (נגיד אורז וקציצות)- לא. לעיתים רחוקות שחר יורדת מהשולחן ואני הולכת אחריה עם עוד שניים שלושה ביסים אחרונים, רק במקרה שהיא לא אכלה כמעט כלום. אחרי אורי טפו טפו לא צריך לרדוף (חמסה!!)
מה דעתך על הנושא הזה?- לדעתי- ילד רעב- אוכל. אנ מקפידה שאם לא אכלו את החלקים המזינים בארוחה כמו החלק הבשרי- לא יקבלו ממתקים או חטיפים אח"כ.
-
אני מסכימה עם ההנחה שילד רעב אוכל, אבל מה עושים שיש ילדים שלא רעבים?
הגדולה אוכלת רוב הפעמים מול הטלויזיה, והרבה פעמים קורה שהיא קמה מסתובבת משחקת וחוזרת לקחת ביס, אני לא רודפת ולא משכנעת ולא מרשה להסתובב עם אוכל אלא אם כן הביס בפה.
אין מה לעשות, יש ילדים יותר בעייתים עם אוכל, כדי שלא תשפטו, אני יוסיף שהילדה מקבלת תוספות של ברזל, סידן, B12, D, חומצה פולית ועוד כמה ויטמינים אז אם היא רוצה לאכול ולשחק שתעשה את זה, העיקר שתאכל....
-
אני עשיתי את כל , אבל ממש כל הטעויות האפשריות בתחום האוכל
-
חייבת להעיר לגבי האמירה "ילד רעב אוכל"
אולי זה נכון אבל הבת שלי אוכלת טיפה עד שהיא לא גוועת וזהו.
היא רוצה לקום.
לא כי היא לא רעבה, וייקח לה בדיוק רבע שעה לבקש שוב לאכול.
היא פשוט מוסחת ומה לעשות- המשחקים יותר מפתים כרגע. פשוט אין לה סבלנות לשבת בשולחן יותר מכמה דקות.
אז אני יודעת שאם אני לא אתעקש איתה- היא תבקש עוד פעם לאכול אחרי רבע שעה ואני מאוד מצטערת- אני לא מוכנה לפתוח בופה לרשותה 24 שעות! ולהכין לה משהו לאכול 10 פעמים ביום!
ככה שיוצא שהרבה פעמים היא אוכלת את תחילת הארוחה בשולחן, ובסוף שלה היא באה אלי לביסים (אני לא רודפת, עד פה. ממש אין לי כח).
אני לא מכריחה אותה ועובדה שהיא ממשיכה לאכול ככה עוד הרבה למרות שאם הייתי מתנה את הקימה מהשולחן בזה- היא הייתה נשבעת לי שהיא שבעה ואין לה יותר מקום בבטן...
מיכל
-
אצלי אני צריכה לשבת איתו כדי שהוא ישב בשולחן אבל הוא יושב ואוכל עד שגומר הכל ואז קם לא שופטת מי שהילדים שלהם לא יושבים בשולחן אני הייתי כזו הייתי נוראית
לא הייתי מוכנה לשבת ואמא שלי היתה רודפת אחריי עם הצלחת והביסים לא חושבת שזה רעיון טוב אבל אין הרבה בירורת
-
טוב, נוגעעעעעעע זה חופששששש הם התחרפנו, עדיין לא הפנמת?