סקר בדיקת מי שפיר לנשים מעל 35 .... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם אתן חושבות שנשים צריכות לבצע את הבדיקה בלי שום קשר לתוצאות הבדיקות האחרות רק בגלל גיל???
    או שהאם אתן חושבות שצריך לבצע את הבדיקה רק אם חו"ח יש תוצאות לא טובות בבדיקות של השקיפות עורפית וסקירה מקדימה????
    והאם אתן חושבות שאם התוצאות של הבדיקות האחרות טובות יש אפשרות להמנע מהבדיקה???
    תודה לעונות!!!
25 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שכן נשים שגילם מעל 35 צריכות לעשות את המי שפיר בלי שום קשר לתוצאות בדיקות של הסקירה/שקיפות. בגילאים אלה יש סיכויים רבים יותר שלא נדע למומים שונים שלא ניתן לראות בבדיקות הרגילות.  

• כן.
    לא.
    לא.
    הממצאים הרפואיים העובדתיים הם חד משמעיים: לנשים מעל 35 יש סיכון גבוה בהרבה להריונות לא תקינים ולפגמים כרומוזומליים בעובר.
    אישית - לא הייתי לוקחת סיכון, בשל העובדה שכבר יש לי 3 ילדים בבית, ואם היה לי הריון נוסף שהייתי יודעת שהוא לא תקין ובסופו ילד הלוקה בתסמונת דאון - לא הייתי ממשיכה את ההריון.
    יתכן שהייתי בוחרת בבדיקת סיסי שיליה שמבוצעת בשלב מוקדם הרבה יותר של ההריון, וגם היא חינמית לנשים מעל 35, בדיוק בשל אותו סיכון.
    לסיכום, אני חושבת שזה תלוי הרבה יותר בהחלטה שלך אם כן/לא לבצע הפלה עקב עובר לוקה בתסמונת כרומוזומלית, מאשר מכל שאר הפרמטרים.
  • גם בעיני חד משמעית כן לביצוע הבדיקה, אלא אם כן זה לא משנה לך ואת בכל מקרה תשאירי את ההריון.
    אני לא הייתי משאירה הריון אם היה ידוע לי מראש על עובר עם פיגור.
  • לא רק מעל גיל 35, כל מי שרוצה שקט נפשי, לדעתי צריכה לבצע בדיקת מי שפיר.
    בהריון עם מאור לא עשיתי (אמנם הייתי מתחת לגיל 35 וכל הבדיקות יצאו מעולות)
    אבל בחודשיים האחרונים להריון נכנסתי לסרטים וממש התחרטתי שלא עשיתי...
    שקט נפשי בטח לא היה לי. דאגתי מאוד, חששתי והרגשתי חסרת אחריות.
    תודה לאל, הכל בסדר

• וגם אם יש את הסיכוי והסיכון לאבד את ההריון והעובר בשל הבדיקה???
    הרי אם התוצאות לפני הבדיקה תקינות, ואז לעשות מי שפיר וחו"ח משהו ישתבש בבדיקה וההריון יפול, ואז תקבלו תוצאה טובה למרות שכבר ידעתן שהכל תקין, אז לאבד הריון????
  • יש סיכון. ידוע לי שיש גם מיקרים שלא נכנסו לסטטיסטיקה של לידות מוקדמות שלא בכולן העוברים שרדו....
    אני אישית מעדיפה להיות בטוחה שאין לעובר שלי תסמונת דאון... מעדיפה לסבול כמה חוד' מאשר שהוא יסבול ....

באיזה שבוע את?
  • אלינור,
    אין צורך להיות כל כך דרמטיים .
    הנתונים העובדתיים הם פשוטים ומדברים בעד עצמם.
    שימי לב:
    שיעור ההפלות עקב דיקור מי שפיר עומד כיום על 0.5% כלומר: 1 מכל 200 הריונות.
    לעומת זאת,
    61% מכלל לידות הילדים שלוקים בתסמונת דאון, נולדו לנשים שהיו מעל גיל 35 בעת תחילת הריונן!!!!!!!!!!!!!!
    (הנתונים מתוך מחקר שהתפרסם בטווח 10 השנים האחרונות, בישראל)

בשבילי, הנתונים הללו מדברים בעד עצמם.
    אבל שוב - זה תלוי אך ורק בהחלטה שתקחי אם להפיל או לא עובר הלוקה בתסמונת.
    וזו כבר החלטה שהיא לגמרי שלך, ושל כל אשה עם עצמה, בלבד.
  • כן, למרות הסיכון

• זה לא בשבילי
    אני יודעת מה הדיעה שלי בנושא ומה אני הייתי עושה אם הייתי במצב הזה....
    זה בשביל חברה שהיא בת 41 שדי מתחבטת עם עצמה בנושא....
  • אז ככה - אם זה הריון יקר, מאוד יקר, הריון ראשון אחרי טיפולים רבים ואם כל הבדיקות תקינות והיא מוכנה לקחת את הסיכון - שתוותר.
    אם זה הריון רגיל, יש כבר ילדים בבית - לא נראה לי שהייתי מוותרת...

אבל שאלת השאלות היא - האם במידה והילד עם תסמונת דאון היא מתכוונת לבצע לידה מוקדמת? אם התשובה היא לא - אז אין לה סיבה לעשות את הבדיקה.
    אני עשיתי גם בגיל צעיר מזה באופן פרטי למרות שכל הבדיקות היו תקינות כי עבדתי אז עם מפגרים ולא רציתי לעשות את זה לאף ילד שלי....
  • לפי דעתי היא לא תשאיר....
    אבל גם לא תיקח את הסיכון לעשות כזאת בדיקה שהכל תקין שחו"ח משהו ישתבש.... האמת אני מבינה אותה.... זה החלטה לא קלה.
    אבל היא לא תלד ילד שהוא לא בסדר.... ואת זה אפשר לראות גם לפי שקיפות וסקירה.
  • בגיל הזה הייתי עושה
    אפשר לגלות עוד מחלות ומומים שלא עלינו....

• רק המי שפיר נותן את המאה אחוז...
    מה ממליץ לה הרופא שלה?
  • להתחיל עם כל הבדיקות שקיפות אולטרא+ב. דם.
    ולהמשיך הלאה לראות איך הבדיקות יוצאות.
    הוא ממליץ בלי שום קשר לעשות, אבל אם אין ממצאים (3) שמעידים על משהו לא תקין אפשר ללכת גם לייעוץ גנטי ולהתייעץ איתם. בכל אופן הם ממליצים לעשות כדי לכסות את עצמם...
  • הרופא שלי הציג את זה ככה:
    מה יותר גרוע, לאבד הריון או ילד חולה
    לאבד הריון זה משהו זמני (עם כל הכאב) ויש סיכוי גבוה שאח"כ יבוא הריון נוסף
    ילד חולה זה לכל החיים, ואם יש עוד ילדים בבית זה כמובן סבל גם בשבילם
    הבדיקות הקיימות מבוססות על סטטיסטיקה, רק מי שפיר נותן תוצאה סופית.

• רגע, היא עוד בכלל לא בשלב של המי שפיר?
    שתתקרב לשם קודם, שתראה את תשובות הבדיקות.
    נראה לי שזו החלטה שחייבת להגיע במועדה ולא להחליט הרבה מראש...
  • היא כבר צריכה להחליט אם לעשות מי שפיר או לא היא בשבוע 11+4. הרופא התחיל לדבר איתה על זה. זה לא בא ממנה המחשבה של לעשות בכלל.
  • הדעה שלי היא קצת שונה .....
    למרות ההיסטוריה שלי ,אני הייתי מחליטה לפי הבדיקות הנוספות ...
    אם היא צריכה לקבוע כבר תור אז הייתי קובעת תור ולפי הבדיקות הנוספות מחליטה
    ולפי הצורך מבטלת ....

• היתה לי דלמה דומה למרות הגיל עניין הCMV עשיתי ויעשה גם בעתיד בגלל הגיל . הדעה שלי זהה ב10000 אחוז לזות שיולי .
    http://www.holdthatpic.com/
  • אני עשיתי עכשיו בגלל הגיל כמובן וגם עם שקד עשיתי בשביל השקט הנפשי שלי

המסנג'ר שלי: afeks@hotmail.co.il

• מצרפת אתר בנושא מי שפיר, יש שם התייחסות למי מומלץ לעבור את הבדיקה...
    מי שפיר
  • אני הייתי בת 38 בהריון של יותם ולא עשיתי, לא דאגתי כי כל הבדיקות היו תקינות, ובגלל זה לא הייתי מוכנה לקחת סיכון בבדיקה שכזאת.
  • סיגליתוש. זו גם דעתי בנושא. אם הכל תקין. גם אני לא הייתי עושה. על מנת לא לסכן את ההריון. האמת שהיא די הולכת לכיוון הדיעה שלי ואני שמחה על כך.... לשם מה לסכן אם את יודעת שאין צורך לבדוק. וזה רק בגלל הגיל?????
  • גם אני בדעה שלכן
  • אני בול חושבת כמו סיגלית.

אגב- עשיתי בנוסף בדיקת-דם אינהיבין,במעבדות-זר (אני הגעתי לסניף שבמערב-ראשל"צ), 250 ש"ח וזה עוד יותר מעלה את הניבוי,שקיים בשקיפות+בסקר-הביוכימי.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה