גמילה מטיטולים - help!!!!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות יקרות עזרו לי!

אני לא מצליחה לגמול את בני, בן השנתיים ושלושה חודשים מטיטולים. הוא ילד חכם, אבל בכל הקשור לפיפי, קקי נראה לי שהוא לא ממש מבין מה אני רוצה ממנו. אתמול הורדתי לו את הטיטול, לבשתי לו תחתונים והסברתי לו איפה הסיר. הוא סרב להתיישב על הסיר וחמש שניות אחר כך עשה פיפי על הרצפה. וככה במשך כל היום. מה עושים? איך עשיתן את זה? פרטו לי שלב אחר שלב. תודה רבה!
9 תגובות
עמוד 1
  • בוקר טוב,

למה ניסית להוריד לו את הטיטול? נשמע פשוט שהוא עוד לא מוכן
  • אני לא רוצה לאכזב או משהו כזה אבל לי לקח כמעט שלושה חודשים עד שהפסקנו לגמרי עם הפספוסים.
    אלה שחושבות שזה לוקח גג שבוע נורא מתאכזבות אחר כך............

מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
  • אבל איך עשיתן את זה? הסברתם לילד איפה הסיר? הייתן איתו בבית שבוע? ומה עושים כשיוצאים החוצה?
  • מסבירים הרבה, יש גם קלטות יפות שמסבירות כמו: בלי חיתולים ויש גם ספרים כמו סיר הסירים.
    כל פעם שמפספס אומרים פעם הבאה נעשה פיפי בשירותים. חוץ מזה מידי פעם לקחת לשירותים שינסה, גם אם לא עושה זה לא נורא כי ככה הוא מכיר ו"מתיידד" עם השירותים.
    יש ילדים שלוקח להם יותר זמן ויש כאלה שפחות.

אנחנו בהתחלה נשארנו בבית יצאנו רק בשכונה, כשראינו שאין פיספוסים אז יצאנו יותר רחוק.

בהצלחה
  • דבר ראשון לפני שמתחילים גמילה צריך לברר האם יש לו שליטה על הסוגרים, האם הוא מודיע לפני / במהלך / אחרי שהוא עשה, האם הוא מעוניין? הוא צריך להיות מסוגל לוותר על חיתולים ולרצות לעשות באסלה / בסיר.
    מכירים לו את הסיר, מספרים לו מה עושים שם, מראים קלטות (האסלה הקסומה, בלי חיתולים וכד') מספרים סיפורים (סיר הסירים, דובי חבובי עושה כמו גדול וכד')
    לקחת בחשבון שאם הילד לא מוכן וזה לא בא ממנו זה יכול לקחת זמן ומאחר ורק אתמול הורדת אולי כדאי להחזיר לו את החיתול ולהתחיל שוב כאשר יהיה מוכן יותר.
    האם הוא התחיל / חזר היום לגן? גמילה לא מתחילים בשעת שינוי גמילה עושים בשגרה.
  • לאט לאט
  • קודם כל ולפני הכל, חשוב לוודא שהילד מוכן לגמילה.
    זה שאת מוכנה ורוצה לגמול אותו - זה נחמד מאוד, אבל אם הוא לא מוכן,
    זה פשוט יקח המון זמן, יהיה מתיש, מעצבן ומתסכל, גם לך וגם לו.
    לדעתי, תני לכל העניין עוד יומיים-שלושה ותראי אם יש התקדמות.
    אם במהלך הזמן הזה הוא יתחיל להפנים את העניין ויצליח לעשות בסיר
    או בשירותים (גם אם עדיין יהיו פספוסים פה ושם), אתם בדרך הנכונה.
    אם תראי שיש רק פספוסים והוא בכלל לא מעוניין לשבת על הסיר - תפסיקי.
    תחזירי לו חיתול ותתחילי עם כל התהלים בעוד חודש-חודשיים.
    אצלי עד שהבן שלי היה מוכן לחלוטין (סביב גיל 3), לא עזר בית-דין!
    ומהרגע שהוא היה מוכן ואף יזם את הגמילה, הכל הלך חלק - תוך כמה
    ימים הוא היה גמול (עם מינימום פיספוסים).
    בהצלחה

• כמו שנגה כתבה, 24 שעות זה כלום!! הוא מרגיש עכשיו בפעם הראשונה מה קורה כשהוא עושה פיפי. עד עכשיו החיתול ספג והוא כביכול לא הרגיש כלום.

הוא צריך להבין ולהפנים את זה. זה יכול לקחת יומיים שלושה וזה יכול לקחת יותר. אי אפשר לדעת.

וכמו שענבר כתבה, אם הוא התחיל עכשיו מסגרת אז זה ממש לא הזמן לעשות את הגמילה. כן צריך להיות איתו בבית כמה ימים ראשונים. אפשר לצאת החוצה ולנסות גם בחוץ (לפעמים יותר קל ליד עץ או משהו)

המון סבלנות וכשהוא מרטיב לא לכעוס או להתעצבן אלא להגיד שלא נורא, פעם הבאה יעשה בשירותים, תבקשי שוב ושוב שיגיד לך אם יש לו פיפי. תלכו ביחד. אפשר לתת עוגיה / מדבקה כאשר מצליחים לעשות בשירותים.

ואולי, זה עוד קצת מוקדם לו....
    תמר
    הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• האם הוא ממשיך באותה מסגרת משנה שעברה, או שהחל גן חדש?
    אם הוא בגן חדש- תני לו קודם להסתגל לגן, מאוד קשה עד בלתי אפשרי להתחיל גמילה כשיש שינוי מהותי בחיי הילד.
    אם הוא ממשיך באותה מסגרת, זו העצה שלי:
    לפני שאת מורידה לו חיתול, תתחילי פעם ביום לקחת אותו לאסלה לעשות פיפי. זה יהיה מצויין אם תעשו את זה, למשל, לפני המקלחת... זה יהיה מין טקס בשבילו: לפני מקלחת עושים פיפי באסלה.
    כשאבא שלו הולך לעשות פיפי, הוא יכול לקחת איתו את הילד ולהראות לו איך עושים פיפי באסלה.
    תעשי את זה במשך שלושה שבועות בערך, בלי לחץ.
    בתקופה הזאת את יכולה לתת לו לצפות ב"אסלה הקסומה".
    כשתחליטי שהגיע הזמן להוריד חיתול, ואין שום תקופה לחוצה בחיי הילד, אל תצפי לניסים ונפלאות בימים הראשונים.
    יהיו המון פספוסים!!! את תצטרכי להחליף לו תחתונים ולנגב ריצפה כמה פעמים ביום, אבל זה טבעי ונורמלי. לילד יקח זמן להבין מה קורה. הוא צריך להתרגל לעובדה שהוא בלי חיתול.
    לא לכעוס עליו בשום אופן על כך שהוא פיספס!!! פשוט לומר אחרי כל פספוס בקול ממש רגוע "פיפי וקקי עושים באסלה" ולהחליף! לא "לחפור" לו יותר מידי, כי אז זה יכול לפתח אצלו אנטי.
    אם הוא באמת מסוגל לשלוט על הסוגרים שלו ומסוגל לבקש לשירותים, זה יכול להתפתח בערך עד חודש.
    בלילה תמשיכי לשים לו חיתול או תחתון גמילה עד שתראי שהוא למד להתאפק בלילה ואז אפשר לוותר גם על החיתול של הלילה.
    לגבי הקקי- הרבה ילדים (בעיקר בנים) פוחדים לעשות קקי שלא בחיתול. משהו מפחיד אותם באקט עצמו. יכול להיות שהוא יתעקש לעשות קקי בתחתונים/בחיתול... תזרמי איתו ואל תלחצי עליו. פשוט תקחי את התחתונים/החיתול עם הקקי ותלכו ביחד לזרוק את הקקי לאסלה ותגידי לו "קקי עושים באסלה". הוא יפנים לאט שלשם שייך הקקי.
    אפשר גם לקחת ספר שהוא אוהב לשירותים ולהעביר את הזמן בזמן שהוא יושב.
    יכול להיות שהבן שלך לא מתחבר לסיר. תנסי להושיב אותו על ישבנון, או ישירות על האסלה (תבדקי מה פחות מפחיד אותו), ופיפי כמובן לעשות בעמידה (תעמידי אותו על שרפרף קטן).
    שיהיה המון בהצלחה
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה